Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Μαλλιά κουβάρια το «πιπί» των ΜΑΤ

Η πρόεδρος της Βουλής με απόφασή της απαγόρευσε τη χρήση της τουαλέτας σε ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτιές άναψε η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας του υπογείου της Βουλής από αστυνομικούς που δεν ανήκουν στη φρουρά του Κοινοβουλίου!

Η Ασφάλεια της Βουλής επικαλέστηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας και διευκρίνισε πως «δεν ζητήθηκε τίποτε περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός έλεγχος. Δεν είναι δυνατόν η ταυτοποίηση να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουμπούρι. Εξάλλου, στο παρελθόν η Αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους κακοποιούς σε αστυνομικούς». Το γεγονός, που έλαβε διαστάσεις, έγινε γνωστό, όταν άντρες των ΜΑΤ, που είχαν υπηρεσία έξω από τη Βουλή, ενημέρωσαν τους αξιωματικούς τους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα πως δεν τους επιτράπηκε από τη φρουρά της Βουλής να πάνε για το «πιπί» τους στις τουαλέτες του υπογείου!

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία. Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι, που δεν εκπροσωπούν τον νόμο και την τάξη» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να πάρει την απάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου:

«Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής. Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται. Η είσοδος προσώπων στον χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό. Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στον χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επισήμανε επίσης: «Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι για πολλοστή φορά υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμόδιου αν. υπουργού η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του. (…) Καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος»!

Σήμερα οι αστυνομικές ενώσεις αναμένεται να απευθυνθούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αίτημα να πραγματοποιηθεί ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Μόνο με σακάκι

Βγάζουν από σήμερα τη στολή τους και θα προσέρχονται πλέον με «πολιτικά» όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή, πλην εκείνων που βρίσκονται στην είσοδο και ρυθμίζουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με τη χθεσινή εσωτερική διαταγή του προεδρείου που κοινοποιήθηκε στο προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου. Ειδικότερα, στη διαταγή γίνεται λόγος για ευπρεπή πολιτική περιβολή των αστυνομικών.

Το προεδρείο της Βουλής απέδωσε την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λόγους ασφαλείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με αφορμή και την επιστολή του έγκλειστου Νίκου Μαζιώτη (του Επαναστατικού Αγώνα), στην οποία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για χτύπημα σε δημόσια κτίρια και συγκεκριμένα «ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας, Βουλή, υπουργεία, τράπεζες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...