Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Νέο χαστούκι για την «αφέντρα» και τον δολοφόνο

Το Εφετείο επέβαλε…

Ούτε μία ημέρα δεν μειώθηκαν οι ποινές για την αφέντρα Μαρία Στάμη και τον σωφρονιστικό υπάλληλο Μάκη Παππά, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά τους επέβαλε χθες την ίδια ποινή που τους είχε επιβάλει και το πρωτόδικο δικαστήριο! Ετσι, η 30χρονη απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για την κατηγορία της συνέργειας στον φόνο του σκλάβου της Τάσου Πετρίδη, ενώ ο πρώην εραστής της σε 21 έτη κάθειρξη για τη δολοφονία του 44χρονου οδηγού νταλίκας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων είχαν ζητήσει για τη Μαρία Στάμη την αθώωσή της και για τον Μάκη Παππά να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, ωστόσο οι δικαστές και οι ένορκοι, που τις προηγούμενες ημέρες άκουγαν άφωνοι τις καυτές λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεν πείστηκαν. Στο άκουσμα της απόφασης η αφέντρα ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ συγγενικά της πρόσωπα που βρίσκονταν στο ακροατήριο εξαπέλυσαν φραστική επίθεση κατά της έδρας του δικαστηρίου.

3q4tq34 3Διαφορετική στάση κράτησε τόσο ο Μάκης Παππάς όσο και οι γονείς και τα αδέλφια του. Δέχτηκαν με ψυχραιμία την απόφαση και αφού συνομίλησαν λίγα λεπτά μεταξύ τους, αποχαιρετίστηκαν. Στη συνέχεια, οι δύο πρώην εραστές μπήκαν στην αστυνομική κλούβα χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα μεταξύ τους και πήραν τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές.

«Ηθική δικαίωση»

«Ευχαριστώ τον Θεό, τον δικηγόρο μου Γιάννη Καλογριδάκη, καθώς και το δικαστήριο που δεν μείωσε ούτε κατά μία μέρα την ποινή αυτών των ανθρώπων που έφαγαν το μοναχοπαίδι μου» είπε στην «Espresso» αμέσως μετά την ετυμηγορία η μητέρα του Τάσου Πετρίδη, Ελένη Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Ζούσα για τη στιγμή που θα τους έβλεπα να πληρώνουν για τη δολοφονία του Τάσου μου. Και τελικά η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε. Τους τιμώρησε όπως τους άξιζε και δεν τους άφησε να βγουν από τη φυλακή. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, αλλά υπάρχει έστω μια ηθική δικαίωση».

3q4tq34 2Ο δικηγόρος της οικογένειας Κεχαγιά Γιάννης Καλογριδάκης σημείωσε: «Η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων έπεσε στο κενό. Η Δικαιοσύνη έπραξε το χρέος της. Δικαστές και ένορκοι τους έκριναν ομόφωνα ένοχους».

Υπενθυμίζεται ότι κατά το κατηγορητήριο, τον Φεβρουάριο του 2007 η 22χρονη τότε Μαρία και ο άτυχος Τάσος Πετρίδης υπέγραψαν «ιδιωτικό συμφωνητικό» με το οποίο η αφέντρα ζητούσε «υπακοή και ταπείνωση». Τον Ιούλιο του 2009 η νεαρή γνώρισε τον Μάκη Παππά και στις 24 Νοεμβρίου του 2009 πήγαν στο σπίτι του Πετρίδη, όπου οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και ο σωφρονιστικός πυροβόλησε τον σκλάβο της συντρόφου του σκοτώνοντάς τον.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...