Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Απολύουν Πανούση οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ

Το ψήφισμα που μιλά για πισωγύρισμα και ζητεί για να φύγει από την κυβέρνηση

Πρόβλημα με τον Γιάννη Πανούση προκύπτει για την κυβέρνηση, μετά τις ευθείες βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που ζητεί την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Στο ψήφισμα που κοινοποίησε το Κεντρικό Συμβούλιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται ότι ο κ. Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του «κεκτημένου Δένδια», γεγονός που μεταφράζεται από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ως «ένα μεγάλο πισωγύρισμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».

Επίσης, εκτενής αναφορά γίνεται και για τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες, αφού κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως στην Αριστερά ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, αλλά θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

Τι αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, από αναίτιες προσαγωγές νέων όπως στον πεζόδρομο Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επιθέσεις σε διαδηλωτές στις Σκουριές, στον Βόλο κ.α. Γνωρίζουμε πως η Αστυνομία, και δη οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί, δρουν σε αρκετές περιπτώσεις ανεξέλεγκτα κι αυτόνομα από την πολιτική τους Αρχή. Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν ακόμα και με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε πως μία από τις μεγάλες μάχες που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβώς η μάχη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, τη διάλυση των ακροδεξιών/φασιστικών θυλάκων και για τον έλεγχο και την τιμωρία των αστυνομικών αυθαιρεσιών.

»Θεωρούμε πως από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση, ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση. Στον αντίποδα, ο κ. Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του “κεκτημένου Δένδια”, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα.

«Ο κόμπος στο χτένι» 

«Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” υπήρξε πυρηνικό στοιχείο των κυβερνήσεων του Μνημονίου και καταδικάστηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές. Επιστροφή στο προηγούμενο πλαίσιο για εμάς δεν μπορεί να υπάρχει. Το αποκορύφωμα αυτών υπήρξε η πρόσφατη δήλωσή του, όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο “συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ” μαζί με το οργανωμένο έγκλημα σε ό,τι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

»Εκτιμούμε πλέον πως ο “κόμπος έφτασε στο χτένι”. Φαίνεται πως ο κ. Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση».

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...