Τα δικαιολογητικά για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων προς το Δημόσιο

Τέσσερα δικαιολογητικά και μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εκχωρήσουν τα ανείσπρακτα ενοίκιά τους στο Δημόσιο…

Τέσσερα δικαιολογητικά και μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εκχωρήσουν τα ανείσπρακτα ενοίκιά τους στο Δημόσιο, ώστε να αποφύγουν πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση. Τα εν λόγω δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να είναι πρωτότυπα.

Αρκούν και φωτοαντίγραφα που θα συνοδεύουν τη σχετική δήλωση εκχώρησης προς την Εφορία, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1112/2.6.2015 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με την οποία καθορίστηκαν ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης εκχώρησης μισθωμάτων ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων στο Δημόσιο, δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται και διαδικασία βεβαίωσης των μισθωμάτων που εκχωρούνται.

Στο μεταξύ, όπως περιγράφουν φορολογούμενοι, καταγράφονται αρρυθμίες στο εγχείρημα εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο προκειμένου να γλιτώσουν φόρο 11-33% σε εισοδήματα τα οποία δεν εισέπραξαν.

Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε από τη ΓΓΔΕ στις 2 Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μόλις την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να μην μπορούν -ακόμα κι αν ήθελαν- να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση. Κι αυτό γιατί προκειμένου να υποβληθεί το Ε1, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το έντυπο Ε2 για τα εισοδήματα από ακίνητα, το οποίο όμως με τη σειρά του απαιτεί την υποβολή ειδικής αίτησης στην Εφορία, με την οποία ο φορολογούμενος θα εκχωρεί τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ