Αναμένουν χτύπημα από τον (εξαφανισμένο) Πετρακάκο

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε υποτιμήσει αρχικά την επιχειρησιακή δυνατότητα του εκ των ληστών του Διστόμου και καταζητουμένου για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας -και όχι μόνο- Γιώργου Πετρακάκου.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε υποτιμήσει αρχικά την επιχειρησιακή δυνατότητα του εκ των ληστών του Διστόμου και καταζητουμένου για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας -και όχι μόνο- Γιώργου Πετρακάκου. Ωστόσο πλέον τον θεωρεί την υπ’ αριθμόν ένα απειλή! Μάλιστα αναμένει την επόμενη κίνησή του, που θα είναι πιθανότατα ένα ηχηρό χτύπημα ως αντίποινα στη σύλληψη των συντρόφων του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει μέτρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση με τη σφραγίδα της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Αλλωστε οι αστυνομικοί της υπηρεσίας θεωρούν ότι ο Πετρακάκος έχει σχέση με τους οπλοφόρους της συγκεκριμένης οργάνωσης και τις υποψίες τους ενισχύει το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2014 και κυρίως μετά τη ληστεία στο Δίστομο είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε! Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ήταν πεπεισμένοι ότι είχε σχέση με την οργάνωση του Νίκου Μαζιώτη, τον Επαναστατικό Αγώνα, παρά τις σοβαρές ιδεολογικές διαφορές τους.

Ωστόσο διέκριναν και ομοιότητες στις δύο ένοπλες ομάδες, όπως η χρησιμοποίηση βαρέως οπλισμού -το ρουκετοβόλο RPG- και η παρουσία γυναίκας στις επιθέσεις. Σε αυτό το τελευταίο το αντιτρομοκρατικό επιτελείο δίνει ιδιαίτερο βάρος, καθώς σε δύο χτυπήματα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών καταγράφηκε η παρουσία γυναίκας και συγκεκριμένα στην παρθενική επίθεσή της κατά των γραφείων της Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2014, αλλά και πρόσφατα στο χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Παρουσία γυναίκας εντοπίζει η Αντιτρομοκρατική και σε δύο επιδρομές των «ληστών του Διστόμου».

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ