Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Το ραντεβού της παγκόσμιας συνωμοσίας

Πικραμμένος, Παπαλεξόπουλος και Τσούκαλης θα βρεθούν στην Αυστρία για τις εργασίες του πανίσχυρου «κλαμπ»

«Ξεχάστε τη Σύνοδο του G7 – Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι εκεί που βρίσκεται το βαρύ πυροβολικό!» Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σχολιάζει το έντονο ελληνικό ενδιαφέρον που θα έχει η 63η συνάντηση των ισχυρών του πλανήτη, η οποία θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει τρεις μέρες, στο «Interalpen Hotel», κοντά στο θέρετρο Τελφς Μπούχεν των αυστριακών Αλπεων. Αλλωστε η Ελλάδα -όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επίσημη λίστα της λέσχης- είναι ένα από τα θέματα των φετινών άτυπων συζητήσεων που διεξάγονται παραδοσιακά στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της λέσχης.

Μεταξύ των προσκεκλημένων βρίσκονται και τρεις Ελληνες (κανείς όμως σε υπηρεσιακή θέση στην κυβέρνηση): ο πρώην (υπηρεσιακός) πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα, και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι δύο τελευταίοι είναι άλλωστε παλιοί γνώριμοι της λέσχης, αφού έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις και στο παρελθόν.

Οπως σχολιάζει ο «Guardian», «η καυτή πατάτα της Ευρώπης, η Ελλάδα, βρίσκεται στην ατζέντα των συνεδριάσεων και είναι καλό να ξέρει κανείς πως ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα είναι εκεί να τη συζητήσει σε όρους απόλυτης εχεμύθειας με τα ενδιαφερόμενα μέλη, όπως είναι η Deutsche Bank, η Lazard, η Banco Santander και η HSBC».

Στη φετινή συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και οι πρώην πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αλέν Ζιπέ. Εκτός από την Ελλάδα, στα θέματα της ατζέντας είναι ακόμη τα χημικά όπλα, το Ιράν, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία, το ΝΑΤΟ και η τρομοκρατία, οι εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς και η τεχνητή νοημοσύνη και ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ανάλογες με την παραπάνω ατζέντα είναι και κάποιες από τις παρουσίες του συνεδρίου, όπως ο Τζον Αλεν, Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία, που έχει αναλάβει συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν και βέβαια ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στελέχη εταιριών

Από τον επιχειρηματικό κόσμο συμμετέχουν αρκετά στελέχη της Google, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Ryanair και της Airbus, της Michelin, της Roche, της Royal Dutsch Shell, της BP και της Siemens, της Blackrock και της AXA (μεταξύ άλλων, προεδρεύει των συνεδριάσεων).

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που πήρε το όνομά της από το όνομα του ολλανδικού ξενοδοχείου όπου έγινε η πρώτη συνάντησή της, το 1954, θεωρείται η λέσχη των ισχυρών, αλλά περιβάλλεται και από πέπλο συνωμοσιολογίας. Γιατί παρότι οι συμμετέχοντες μπορούν να μιλήσουν για τις συναντήσεις, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουν ποιος σύνεδρος έκανε συγκεκριμένα σχόλια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...