Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Τα «carousel» που χαρίζουν ελπίδα!

Αλογάκια μινιατούρες «θεραπεύουν» με ένα άγγιγμα παιδιά και ενηλίκους και τους κάνουν πάλι να χαμογελούν

Ενας ηλικιωμένος άντρας κάθεται σε μια γωνιά δημόσιου θεραπευτηρίου για ασθενείς με Αλτσχάιμερ, χαμένος στις σκέψεις του. Δεν θυμάται και πολλά πια. Κάποιος πριν από πολλά χρόνια τον άφησε εκεί και από τότε δεν ενδιαφέρθηκε ξανά!

r134t34t34 3Ενα πρωινό ξαφνικά η όψη του φωτίζεται, όταν βλέπει ένα αλογάκι να τον πλησιάζει. Σκύβει, το αγκαλιάζει και χαμογελά. Για λίγα λεπτά τα πάντα ξεκαθαρίζουν στο μυαλό του. «Είναι σπουδαίος ποιητής» ψιθυρίζει ένας νοσηλευτής στη συνοδό του μικρόσωμου αλόγου και τον ακούν να απαγγέλλει από μνήμης ένα από τα ποιήματα που ο ίδιος είχε γράψει παλιά, αλλά του είναι αδύνατον να αναγνωρίσει, όταν του το διαβάζουν άλλοι!

Αλλού, ένα κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα κάνει λίγα βήματα και οδηγεί το αλογάκι μακριά από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Κάπως έτσι επιδρούν τα αλογάκια μινιατούρες του Gentle Carousel στην καρδιά και στο μυαλό ανθρώπων που έχουν χάσει την ελπίδα και το κουράγιο τους. Από την πρώτη κιόλας επαφή με τα αλογάκια παιδιά και ενήλικοι δείχνουν να ξεχνούν τον πόνο, αποσπάται έστω για λίγο η r134t34t34 4προσοχή τους από τις τραυματικές εμπειρίες τους και αντλούν δύναμη.

Το Gentle Carousel είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ πριν από 18 χρόνια. Εξι τέτοια αλογάκια προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο 2013 και φιλοξενούνται σε ένα… μαγικό κτήμα στη Ραφήνα, το Magic Garden. Ηδη έχουν επισκεφτεί περισσότερα από 4.000 παιδάκια και ηλικιωμένους σε ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα.

«Ολα άρχισαν τυχαία, όταν είδα ένα μικρό και ταλαιπωρημένο αλογάκι εγκαταλειμμένο σε ένα βρόμικο χώρο ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες» λέει η Μίνα Καραγιάννη που έχει βαλθεί να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη με τα αλογάκια. «Υστερα από μήνες παρακολούθησης και r134t34t34 1πολλές συγκυρίες ο Billy το αλογάκι εγκαταστάθηκε στο οικογενειακό μας κτήμα στη Ραφήνα. Αναζητώντας παρέα γι’ αυτόν βρήκα στο διαδίκτυο πληροφορίες του Gentle Carousel Therapy Miniature Horses στην Αμερική. Επηρεασμένη από την τεράστια κοινωνική προσφορά τους, πίστεψα ότι θα ήταν ευχής έργον να είχαμε και στην Ελλάδα έναν τέτοιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Υστερα από αρκετή προσπάθεια ήρθαν στη χώρα μας έξι αλογάκια».

Ωστόσο το κόστος της φροντίδας τους είναι υπέρογκο και δίχως χορηγίες ή άλλη οικονομική στήριξη δεν αποκλείεται το ελληνικό Gentle Carousel να πάψει να υπάρχει, όπως επισημαίνει στην «Espresso» η κυρία Καραγιάννη: «Κάνουμε έκκληση να μας στηρίξετε για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, για να μπορέσουν όλα τα παιδάκια που υποφέρουν αλλά και οι μεγάλοι να απολαύσουν τα μαγικά θεραπευτικά αλογάκια της καρδιάς μας».

Τζίνα Αρβανίτη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...