Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Λήστευε και σκότωνε όλη τη νύχτα

Χειροπέδες στον Αλβανό κακοποιό που σκόρπισε τον τρόμο στα Γιάννενα με δύο φόνους και εισβολές σε καφενείο και σε σπίτι με χειροβομβίδες.

Τρόφιμος των φυλακών Ναυπλίου ήταν μέχρι πριν από τρεις μήνες ο Αλβανός δολοφόνος που σκόρπισε τον τρόμο στα Ιωάννινα. «Πρωταγωνιστής» σε διπλό, άγριο φονικό, δύο ληστείες με χειροβομβίδες και ένα τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης, ο αδίστακτος κακοποιός δημιούργησε το περασμένο Σαββατόβραδο ένα εφιαλτικό σκηνικό, βγαλμένο από ταινία θρίλερ, σκορπώντας τον πανικό.

Υπό τον φόβο του δολοφόνου με τις χειροβομβίδες, οι κάτοικοι έμειναν όλο το πρωί της Κυριακής αμπαρωμένοι στα σπίτια τους. Η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία της άδειας πόλης, ώσπου το μεσημέρι κατάφερε να τον συλλάβει.

Ολα άρχισαν στις 6.00 το πρωί της Κυριακής, όταν η αστυνομία εντόπισε νεκρό ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μέσα στο σπίτι του, στα Κτίσματα Πωγωνίου, λίγες ώρες αφότου στο χωριό είχαν σημειωθεί δύο ληστείες με την απειλή χειροβομβίδων (!) σε καφενείο – ταβέρνα του χωριού και σε ένα σπίτι. Οι Αρχές συνέδεσαν όλα τα περιστατικά από την πρώτη στιγμή, ξεκινώντας μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του επικίνδυνου κακοποιού.

Οι άτυχοι γέροντες, 73 και 72 ετών, που ξυλοκοπήθηκαν άγρια την ώρα που κοιμούνταν, είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, όμως δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου. Ο δράστης, που μπήκε από εκεί, αφού τους σκότωσε χτυπώντας τους με κοντάκι όπλου μέχρι θανάτου, άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου των θυμάτων και έφυγε.

Το ίδιο βράδυ, γύρω στις 10.00, ο 30χρονος κρατώντας δύο χειροβομβίδες εισέβαλε στο καφενείο – ταβέρνα του χωριού απειλώντας τους περίπου τριάντα θαμώνες που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο να του δώσουν όσα χρήματα είχαν πάνω τους. Κατόπιν άφησε τη μία χειροβομβίδα πάνω σε ένα τραπέζι και προσπάθησε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, όμως κατόρθωσε να αφαιρέσει μόνο την τσάντα μιας 57χρονης. Στη συνέχεια βγήκε από το καφενείο απασφαλίζοντας τη μία χειροβομβίδα, την οποία πέταξε προς το μέρος του ιδιοκτήτη του καφενείου και τριών ακόμα αντρών που τον καταδίωξαν. Ευτυχώς η χειροβομβίδα δεν εξερράγη, όμως ο ληστής εξαφανίστηκε στους σκοτεινούς δρόμους αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Λίγο μετά ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, από την οποία πήρε χρήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε, μιας και είχε αφαιρέσει την περόνη! Λίγες ώρες αργότερα η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ενημερώθηκε για τροχαίο που έγινε στο κέντρο, όταν ένας άντρας που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Ο οδηγός του κλεμμένου αγροτικού, μάρκας Nissan, που προκάλεσε το τροχαίο εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου οχήματος, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν άλλος από τον άτυχο 72χρονο από τα Κτίσματα, που αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος μαζί με την 73χρονη σύζυγό του.

Στη φάκα στην εθνική οδό πεζός και φορώντας πιτζάμες

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής ο 30χρονος συνελήφθη, την ώρα που περπατούσε στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, στην περιοχή Πεδινή. Πρόκειται για πρώην τρόφιμο των φυλακών Ναυπλίου, από τις οποίες είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες έχοντας εκτίσει ποινή για κλοπές. Οι Αρχές πάντως εξέταζαν το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Ο νεαρός Αλβανός, που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς που είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή να περπατάει έχοντας στον ώμο του ένα κόκκινο σακίδιο με μια χειροβομβίδα, ενώ δεν αποκλείεται να περίμενε αυτοκίνητο να τον παραλάβει. Οταν είδε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να τους πετάξει τη χειροβομβίδα, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο, όπου ομολόγησε τις πράξεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βγάλει τα ρούχα που φορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και είχε βάλει… πιτζάμες. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού αναζητούνται πιθανοί συνεργάτες του. Σημειώνεται ότι στο σημείο της σύλληψης έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να ερευνήσουν το περιεχόμενο του σακιδίου και να απενεργοποιήσουν χειροβομβίδες που ήταν πιθανόν υπήρχαν.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...