Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Gay Pride στην Αθήνα με γκεστ τον πρεσβευτή της Βρετανίας

Το «παρών» έδωσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που «προέτρεψε» τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ να περάσουν την επόμενη χρονιά μέσα από τη Βουλή

wrtwgw45y 6Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν το Σάββατο χιλιάδες συμμετέχοντες στο Athens Pride, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο φετινό σύνθημα του φεστιβάλ «πήραν θέση» υπέρ της ισότητας και της αποδοχής της σεξουαλικής ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου που ανοίγει τον δρόμο στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, η «νίκη» αυτή σχεδόν μονοπώλησε τις συζητήσεις και γιορτάστηκε πανηγυρικά στους δρόμους της πρωτεύουσας (με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος) που γέμισαν χρώμα, μουσική και χορούς! Στην παρέλαση wrtwgw45y 9συμμετείχαν κρατώντας πολύχρωμες σημαίες και πλακάτ με συνθήματα άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου.

«Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή» είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα των ομιλητών και πρόσθεσε ότι τίποτα «δεν πρέπει να διαρρηγνύει τη συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και το πείσμα». Η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε ευδιάθετη στο πάρτι των ομοφυλοφίλων και δεν αρνήθηκε να βγάλει πολλές selfies με τους παρευρισκόμενους, ενώ για την περίσταση επέλεξε να φορέσει ένα πολύχρωμο σύνολο. «Τα μεγαλύτερα τείχη που πρέπει να ρίξουμε είναι αυτά που έχουμε μέσα μας» είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μάλιστα ο κ. Καμίνης αποδέχτηκε την πρόσκληση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Athens Pride, ζήτησε να «ανοίξει το δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο συμβίωσης ορατό απ’ όλους».

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Το «παρών» έδωσαν ακόμη, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του wrtwgw45y 2κόμματος. Την ίδια ώρα, το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ πολύχρωμες είχαν βαφτεί και οι διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας απ’ όπου πέρασε η πορεία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ακολούθησε συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Dival, Μέλιsses, Demy, Πωλίνα, Μαριέττα Φαφούτη, Αφροδίτη Μάνου, ενώ οι χοροί κράτησαν μέχρι πρωίας.

Καρφιά για την απουσία των τρανς!

Χωρίς τρανσέξουαλ πραγματοποιήθηκε φέτος το Athens Pride, αφού αρκετές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά, Κουίρ και Ιντερσεξ Ατομα) είτε απείχαν από το φεστιβάλ, είτε συμμετείχαν μόνο στην παρέλαση. «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε την τρανς κοινότητα στο φετινό φεστιβάλ, όμως η συνεννόηση υπήρξε προβληματική, χωρίς να καταλογίζω ευθύνη μόνο στην άλλη πλευρά. Και οι δύο κάναμε λάθη» είπε ο Τέλης Ράπτης, μέλος της wrtwgw45y 10οργανωτικής επιτροπής του Athens Pride. Για τραυματισμένο Pride, εξαιτίας της απουσίας των τρανς, έκανε λόγο ο Λύο Καλοβρυνάς (φωτό), επίσης από την οργανωτική επιτροπή. Από τα περίπου 25 περίπτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος μόνο τρία αντιπροσώπευαν ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Guest star (!) ο Βρετανός πρεσβευτής

Guest εμφάνιση έκανε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι είναι τιμή του που προσκλήθηκε στο φετινό φεστιβάλ Athens Pride.

Ο Βρετανός διπλωμάτης ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με την απρόσμενη αναφορά του: «Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ»!

Ο Τζον Κίτμερ ανέβαζε διαρκώς φωτογραφίες μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ενώ έκανε retweet τη δήλωση του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ευχήθηκε η πρώτη υπογραφή
wrtwgw45y 5συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων να γίνει στο δημαρχείο της Αθήνας. «Η θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς, τέλεια για τις δραστηριότητες στην πλατεία και για την παρέλαση» ήταν το πρώτο διαδικτυακό σχόλιο του Βρετανού πρεσβευτή στη χώρα μας για τη διοργάνωση του Athens Pride.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...