Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Πολυτέλεια και τεχνολογία στο τιμόνι!

Η νέα BMW 7 παρκάρει με τηλεχειρισμό, έχει αισθητήρες που δέχονται εντολές από κινήσεις των χεριών, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει μασάζ

Θα μπορούσε κάλλιστα να αντικαταστήσει την Aston Martin στη νέα ταινία Μποντ. Και αυτό διότι η νέα σειρά 7 της BMW παντρεύει μοναδικά την πολυτέλεια με την τεχνολογία, επιτρέποντας στον οδηγό της να την παρκάρει με τηλεχειρισμό την ώρα που εκείνος απολαμβάνει το μασάζ του.

Το πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειράς 7 κακομαθαίνει τους επιβάτες του, με καθίσματα που κάνουν μασάζ και με χειρισμό των διαφόρων λειτουργιών της κονσόλας με κινήσεις των χεριών. Αυτές ανιχνεύονται από τους αισθητήρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για τη ρύθμιση της έντασης του ραδιοφώνου ή για την απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης στο κινητό.

(δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

«Μια απλή χειρονομία, όπως η κίνηση ολόκληρου του χεριού ή δύο δαχτύλων προς το μέρος του ταμπλό μπορεί να δώσει συγκεκριμένη εντολή προς το όχημα. Είναι κομψό, δυναμικό, φουτουριστικό» εξηγεί ο Λούνβιχ Βίλις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Βορείου Αμερικής. Η νέα θήκη για smartphones επιτρέπει επίσης για πρώτη φορά την ασύρματη φόρτιση της συσκευής, βάζοντας τέλος στα ενοχλητικά καλώδια και τους αντάπτορες.

Τα πίσω καθίσματα είναι εξαιρετικά ευρύχωρα και εξοπλισμένα από μια σειρά gadgets που κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολυάσχολων επιχειρηματιών. Ο αυτόματος κλιματισμός, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και οι οθόνες «σινεμά» που είναι ενσωματωμένες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων δημιουργούν την αίσθηση στους επιβάτες ότι βρίσκονται σε ένα πολυτελές σαλόνι σπιτιού. Τα υποπόδια καθιστούν ακόμη πιο άνετο το ταξίδι στο πίσω κάθισμα, ενώ οι λάτρεις του fitness μπορούν να επιλέξουν το «πρόγραμμα αναζωογόνησης» στο μασάζ, που χαρίζει την αίσθηση σωματικής άσκησης, σύμφωνα με την εταιρία.

Οταν τελειώσουν τη «γυμναστική» μπορούν να ρίξουν τα καθίσματά τους σε σχεδόν οριζόντια θέση προκειμένου να πάρουν με μεγαλύτερη άνεση έναν αναζωογονητικό υπνάκο. Το τραπεζάκι ανάμεσα στα πίσω καθίσματα χωράει ένα φορητό tablet 7 ιντσών, γνωστό ως Touch Command System, που επιτρέπει τον χειρισμό του ραδιοφώνου ή το σερφάρισμα στο διαδίκτυο. «Για την BMW η σύγχρονη πολυτέλεια έχει τις ρίζες της στις πιο προηγμένες τεχνολογίες και στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτή η γενιά BMW είναι η πιο πολυτελής, η πιο άνετη και -στο σύνολό της- το καλύτερο αυτοκίνητο που έχουμε κατασκευάσει ποτέ» δήλωσε ο Αντριαν βαν Χόιντονκ, αντιπρόεδρος του BMW Group Design.

Ελαφρύτερο

Το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα, γεγονός που το καθιστά κατά 89 κιλά ελαφρύτερο από το παλαιότερο μοντέλο, ενώ κάτω από το καπό του κρύβει έναν ισχυρό κινητήρα V8 445 ίππων. Επιπλέον, διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζει το στιλ οδήγησης στο είδος του δρόμου, εστιάζοντας, για παράδειγμα, στην άνεση, όταν το αμάξι κινείται σε ανώμαλο επαρχιακό οδικό άξονα και στη σπορ οδήγηση, όταν κινείται σε αυτοκινητόδρομο. Οσο για την τιμή πώλησης, εκτιμάται ότι θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ, ενώ η πιο πλούσια έκδοση, με όλα τα extras, θα ξεπερνά τα 140.000 ευρώ.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

Η νέα σειρά 7 της BMW συνδυάζει άνεση και σπορ επιδόσεις, ενώ στο εσωτερικό της εντυπωσιάζουν η πολυτέλεια και η τεχνολογία, που προσφέρουν στον οδηγό τα πανάκριβα υλικά και τα δεκάδες gadgets:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...