Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Συνθετικά μωρά με κούριερ

Δυστοπικά σενάρια για «συνθετικά μωρά» που θα κατασκευάζονται -κυριολεκτικά- κατά παραγγελία μέσα σε ένα εργαστήριο ανοίγει νέο επιστημονικό

«Grand Hotel»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου τρέιλερ

Το «Grand Hotel» συνεχίζει τη νέα σεζόν με νέα ανατρεπτικά επεισόδια.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Παναγία της Τήνου για το τάμα της

Εκεί όπου βαπτίστηκε άναψε λαμπάδα χθες η υπουργός Τουρισμού!

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Το τρυφερό μήνυμα για τη μητέρα της

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πόσταρε φωτογραφία με τη μητέρα της και έγραψε δυο λόγια για να της ευχηθεί χρόνια πολλά.

Σκηνικό ρήξης και πάλι

Διακοπή των συνομιλιών στις Βρυξέλλες με τους δανειστές. Τι είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και το τελεσίγραφο που έδωσε η Κομισιόν

Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται Ελλάδα και δανειστές μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών χθες γύρω στις 20.00. Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που μετέχει στην αντιπροσωπία της κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, υποστήριξε αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση έδωσε στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την τελική συμφωνία, η οποία θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες – δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

Ο Γιάννης Δραγασάκης έδειξε επίσης τα σημεία της διαφωνίας από πλευράς δανειστών, αναφέροντας ότι ζητούν:

1. Περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ.

2. Αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Κάτι τέτοιο βέβαια η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχτεί, μαια και σε non paper που εξέδωσε το Μαξίμου τονίζεται ότι δεν συζητεί περικοπές μισθών και συντάξεων ούτε και αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα.

Από τη μεριά της, η Κομισιόν έστειλε το δικό της τελεσίγραφο υποστηρίζοντας ότι: «Εχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει τον στόχο τους, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών Αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. 

»Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup. O πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση απ’ όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμη να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».

Πάλι γα Grexit

Ο χρόνος πλέον μετρά πάντως αντίστροφα και τα εφιαλτικά σενάρια για Grexit επιστρέφουν. Την ίδια ώρα, από το Βερολίνο, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η Γερμανία συμφώνησε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις, αλλά να περικοπούν οι εξοπλισμοί, κάτι που δεν δέχεται το ΔΝΤ, και «καρφώνοντας» τις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης, τις χαρακτήρισε «γελοίες»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Γνωστή παρουσιάστρια κάνει διακοπές στην Πάρο παρέα με τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια μόλις έριξε αυλαία για καλοκαίρι η εκπομπή της έφτιαξε βαλίτσες και έφυγε για την Πάρο.

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

«Δεν μπήκα ποτέ σε καλούπια γι’ αυτό και η συνεργασία μου με τον Ηλία Ψινάκη τελείωσε άδοξα»

Ο γνωστός τραγουδιστής σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ψινάκη.

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».
spot_img
spot_img