Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Soccer camp για μικρούς μπαλαδόρους

Το αθλητικό κέντρο «Ευγένιος Γκέραρντ», με επαγγελματίες προπονητές, θα διδάξει και φέτος τα μυστικά της μπάλας στη Βάρη

Ενα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είναι για τους μικρούς μπαλαδόρους (αγόρια και κορίτσια), ηλικίας 8-17 ετών, η συμμετοχή τους σε ένα καλοκαιρινό camp ποδοσφαίρου, στο οποίο έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της καλής πάσας και των σουτ από επαγγελματίες προπονητές και γυμναστές. Αυτό είναι το camp ποδοσφαίρου «Ευγένιος Γκέραρντ» (Gerard’s camp) που διοργανώνεται για 12η συνεχόμενη χρονιά και από το 2011 έχει αναδειχτεί ως το καλύτερο soccer camp που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

t23t35t 4Πολλοί από τους προπονητές έχουν υπάρξει κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν και έχουν αφιερώσει πολλά χρόνια στις υποδομές του ποδοσφαίρου. Συνολικά τριάντα πτυχιούχοι προπονητές και γυμναστές, ανάμεσα στους οποίους οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Κώστας Ταράσης, Βαγγέλης Σάμιος, Αρης Κυριαζής, Βαγγέλης Μπέκας και Παναγιώτης Μπαρτζώκας, θα βρίσκονται από την 1η έως τις 5 Ιουλίου στο fous de foot στη Βάρη, προκειμένου να μεταδώσουν στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις από τη μακρόχρονη εμπειρία τους.

Το camp ποδοσφαίρου «Ευγένιος Γκέραρντ» άρχισε να διοργανώνεται το καλοκαίρι του 2004 από τους Ευγένιο Γκέραρντ και Γιαν Γιάνσεν (προπονητής τεχνικής της ακαδημίας Φορτούνα Σίταρντ).

Στόχος του camp ήταν να γνωρίσουν οι παίκτες νέες τεχνικές προπόνησης, καθώς και τον τρόπο που λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Τα παιδιά έμεναν σε ξενοδοχείο όπως συμβαίνει και με την επαγγελματική ομάδα.

Οι πόλεις που είχαν φιλοξενήσει το camp τα προηγούμενα χρόνια ήταν το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Πάτρα, ο Βόλος και η Αθήνα, όπου 2.500 παίκτες περίπου έκαναν προπόνηση υπό τις οδηγίες του κ. Γκέραρντ και των συνεργατών του. Από το καλοκαίρι του 2010 το camp διοργανώνεται από τον προπονητή τεχνικής της ακαδημίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Μανώλη Παπαδάκη,
t23t35t 2σε συνεργασία με τον κ. Γκέραρντ.

Διασκέδαση και μάθηση

«Σκοπός μας είναι οι νεαροί αθλητές να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο, που στην ουσία είναι ένα παιχνίδι το οποίο αυξάνει την αίσθηση της χαράς και της διασκέδασης.

»Ετσι, η ομάδα των προπονητών που συμμετέχουν στο camp μέσα από τη διασκέδαση στοχεύει στην εκμάθηση και τη βελτίωση των μικρών ποδοσφαιριστών» λέει στην «Espresso» ο κ. Παπαδάκης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα 

Το 12ο camp ποδοσφαίρου απευθύνεται σε παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 1998 έως το 2007 και οι προπονήσεις θα γίνονται από τις 19.00 έως τις 22.30, το πρώτο πενθήμερο του
t23t35t 3Ιουλίου. Οι μικροί αθλητές θα εκπαιδευτούν σε τρεις σταθμούς κυκλικά. Στον πρώτο σταθμό θα γίνεται εκμάθηση της τεχνικής από τον Μανώλη Παπαδάκη (προπονητής τεχνικής), στον δεύτερο θα γίνονται ασκήσεις με πάσες, σουτ και παιχνίδια από τους προπονητές και στον τρίτο σταθμό θα πραγματοποιούνται ασκήσεις για τη συναρμογή και την ισορροπία του σώματος από τους γυμναστές.

Επίσης οι τερματοφύλακες θα κάνουν ειδικές προπονήσεις από την ομάδα των προπονητών τερματοφυλάκων, συμμετέχοντας παράλληλα και στους άλλους σταθμούς. Το κολατσιό καθώς και το νερό για τους μικρούς αθλητές είναι μέριμνα του camp. Για τις αιτήσεις συμμετοχής στο 12ο soccer camp «Ευγένιος Γκέραρντ» και το κόστος συμμετοχής, πληροφορίες στη σελίδα www.gerardscamp.com.

Τζίνα Αρβανίτη 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...