Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Το τριήμερο πάρτι του tattoo

Οι λάτρεις του έζησαν ένα μοναδικό event που περιλάμβανε happenings, διαγωνισμούς, shopping area, graffiti show και φυσικά άφθονο μελάνι.

Μια συνήθεια που έγινε αγάπη, ένα μοναδικό event που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο φιλοξενεί κορυφαίους tattoo artists από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες που έχουν τα tattoos στο μυαλό, την καρδιά και το κορμί τους. Αυτό είναι το Athens International Tattoo Convention που για έβδομη συνεχή χρονιά αποτέλεσε γεγονός της χρονιάς για τους αθεράπευτους tattoo lovers, οι οποίοι  κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γηπέδου tae kwon do στο Φάληρο και έζησαν ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο δυνατές μουσικές, εκπληκτικά happenings, διαγωνισμούς tattoo, shopping area, graffiti show και φυσικά άφθονο μελάνι!dsc 7806 f2

Η αυλαία του φετινού Tattoo Convention της Αθήνας έπεσε αργά χθες βράδυ, ωστόσο το μεγάλο party είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή και, όπως κάθε χρόνο, η «Espresso» ήταν εκεί. Ακόμη μία φορά η διοργάνωση του τεράστιου για τα ελληνικά δεδομένα festival ήταν άψογη και ουσιαστικά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα διεθνή conventions του εξωτερικού. Οι συμμετοχές των tattoo artists από όλη την Ελλάδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ το «παρών» έδωσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Αμερικανοί Mike Chambers και Zafera, ο Ιάπωνας Ken Takashima από το Spiral Tattoo αλλά και πολλοί ακόμα από την Ιταλία, τη Σκωτία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία και τη Ρουμανία.

Φυσικά,από την ξεχωριστή αυτή γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει και το «Inked», το μεγαλύτερο περιοδικό για τους λάτρεις των tattoos, το οποίο, όπως και πέρυσι, συμμετείχε στο festival με δικό του, ιδιαίτερο χώρο. Πολλά ήταν και τα περίπτερα με body painting, είδη ρουχισμού, αμερικανικές custom made μοτοσικλέτες, gadgets και διάφορα προϊόντα για την περιποίηση του tattoo.

Για τρεις ολόκληρες μέρες οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα δεκάδες stands που είχαν στηθεί στην αρένα του γηπέδου, να δουν από κοντά τη διαδικασία δημιουργίας ενός tattoo, να τσεκάρουν τα σχέδια των καλλιτεχνών, να συζητήσουν μαζί τους για όλα όσα αφορούν τον χώρο της δερματοστιξίας και -γιατί όχι;- να διαλέξουν το σχέδιο που επιθυμούν και να αποκτήσουν επιτόπου το δικό τους, ξεχωριστό «κομμάτι».

dsc 7837 f6Τα βραβεία για τα καλύτερα σχέδια

Την ώρα που τα μοτεράκια των tattoo artists είχαν πάρει «φωτιά» δημιουργώντας εκπληκτικά σχέδια πάνω σε ανθρώπινους καμβάδες, στο stage του convention οι διαγωνισμοί για τα καλύτερα tattoos του τριημέρου διαδέχονταν ο ένας τον άλλον κεντρίζοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον του κόσμου που απαθανάτιζε τα περίτεχνα σχέδια με φωτογραφικές μηχανές. Συγκεκριμένα, δόθηκαν βραβεία για το καλύτερο tattoo πορτρέτο, για το μεγαλύτερο και το μικρότερο σχέδιο, για το καλύτερο σχέδιο με χρώμα, για το καλύτερο μαύρο και γκρι. Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, ο τελευταίος διαγωνισμός του φεστιβάλ αφορούσε το καλύτερο tattoo του show!

Το φετινό Athens International Tattoo Convention ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα και άφησε γλυκιά γεύση σε όλους τους fans των tattoos, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου! Πάντως είναι γεγονός πως ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το επίπεδο των Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του επαγγελματικού tattoo έχει ανέβει κατακόρυφα, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τις δεκάδες διακρίσεις που έχουν λάβει σε ιστορικά conventions του εξωτερικού, στα οποία έχουν συμμετάσχει. Την ίδια στιγμή το tattoo έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων, με αποτέλεσμα κάθε tattoo convention να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, μέχρι να έρθει το επόμενο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ – ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...