Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πάει ο «Φιλιππής»

Το εστιατόριο στη Μύκονο, που φιλοξένησε επί δεκαετίες Ελληνες και ξένους VIPs, γίνεται διεθνές meeting point για κινέζικο φαγητό

Ο «Φιλιππής» της Μυκόνου… γυρίζει σελίδα και γίνεται το απόλυτο διεθνές meeting point για κινεζικό φαγητό! Το θρυλικό εστιατόριο του αείμνηστου Φιλιππή Κοντιζά και της συζύγου του Χρύσας Κοροπούλη μετατρέπεται -με τον «Mr Νammos» Φραντσέσκο Ζαννή στο τιμόνι- στο 13ο ρεστοράν της περίφημης αλυσίδας Hakkasan.

5fg5gqqw 2ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Οποιος επισκεφτεί αυτή την εποχή τη Χώρα της Μυκόνου, στο σημείο όπου βρισκόταν για σαράντα και πλέον χρόνια το παραδοσιακό εστιατόριο του αείμνηστου Μυκονιάτη επιχειρηματία, θα δει να εργάζονται πυρετωδώς τα συνεργεία κατασκευής του νέου ψυχαγωγικού χώρου.

Μιλάμε για το ρεστοράν Ling Ling by Hakkasan, που μεταμορφώνεται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Lmarchitects σε ένα διαφορετικό μέρος ψυχαγωγίας με διεθνή αέρα, το οποίο -πάνω απ’ όλα- θα διαθέτει creative ασιατική κουζίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το καινούργιο μαγαζί έχει σκοπό να κάνει εγκαίνια ίσως και μέχρι το τέλος του μήνα.

Το lifting

«Το μαγαζί του Φιλιππή έχει υποστεί ολοκληρωτικό… lifting. Μάλιστα εκεί όπου βρισκόταν η κουζίνα του μαγαζιού διαμορφώνεται τώρα ένας νέος χώρος, στον οποίο -όπως λέγεται- θα φιλοξενείται το νάιτ κλαμπ του 5fg5gqqw 1Ηakkasan. Οπως και να ‘ναι, η Μύκονος… μεταλλάσσεται, αφού μετά το Caprice και το Βεγγέρα, μάς τελείωσε και ο Φιλιππής παραδίνοντας τη σκυτάλη σε μια σειρά νέων καταστημάτων, τα οποία αναμένεται να τονώσουν ακόμη περισσότερο τη διεθνή επιχειρηματική παρουσία στο νησί» λέει στην «Espresso» καλά πληροφορημένη πηγή.

Με άλλα λόγια, ένα ακόμη μεγάλο διεθνές brand του nightlife απέκτησε το δικό του spot στη Μύκονο, με σκοπό την ψυχαγωγία της απανταχού ελίτ, που τα καλοκαίρια συνωστίζεται στο νησί. Δεν γνωρίζουμε αν ο διάσημος executive head chef Tong Chee Hwee του Hakkasan Mayfair (πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ρεστοράν της φίρμας, που άνοιξε στο Λονδίνο το 2001) θα έρθει στο νησί των ανέμων για να επιμεληθεί προσωπικά την κουζίνα του. Είναι όμως βέβαιο πως οι λάτρεις του είδους θα απολαύσουν γευστικές σπεσιαλιτέ, όπως είναι ο ψητός γάδος με σαμπάνια και μέλι αλλά και η σαλάτα με τραγανή πάπια.

Να πούμε ότι το ρεστοράν Φιλιππής άνοιξε το 1972 στα Ματογιάννια και έκλεισε το 2011, με τον θάνατο του επιχειρηματία. Ηταν ένα από τα πιο κοσμικά μυκονιάτικα 5fg5gqqw 3 copyστέκια. Οσοι βρέθηκαν στη Μύκονο (από τον Ωνάση, τον Λάτση με την οικογένειά του και τον Νιάρχο μέχρι την Τζέιν Φόντα, τον Πολ Νιούμαν και τον Πιέρ Καρντέν) πέρασαν την πόρτα του μαγαζιού του αναζητώντας εκτός από εκλεκτό φαγητό, και το γνώριμο ελληνικό ξενύχτι.

Τρανή απόδειξη, οι φωτογραφίες με τους VIPs που κοσμούσαν το εσωτερικό του μαγαζιού. Την τελευταία δεκαετία ο Φιλιππής και η Χρύσα δημιούργησαν μία βιολογική φάρμα στα Πλακωτά της Μυκόνου, όπου καλλιεργούσαν εκλεκτές πρώτες ύλες για να προμηθεύουν τόσο το ρεστοράν όσο και τους φίλους τους. Αλλωστε σκοπός του Φιλιππή ήταν η καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και το να βρίσκει νέους τρόπους να κρατά το αγαπημένο του νησί σε υψηλό επίπεδο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...