Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Ο Θρύλος ξανά βασιλιάς της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε (100-88) τη βασίλισσα Ρεάλ με εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό.

22a69a85a7Βασιλιάς είναι ο… Ολυμπιακός! Τι και αν η Ρεάλ βρέθηκε στο +17 στην πρώτη περίοδο, η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έκανε ξανά το θαύμα της. Πετυχαίνοντας σε τρεις περιόδους 90 (!!!) πόντους ισοπέδωσε τη Ρεάλ και την έκανε να φαίνεται… κομπάρσος. Τελικό σκορ 100-88 και το τρόπαιο ξανά στον Πειραιά!

Ο Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα, ενώ ο Ολυμπιακός η 3η ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στον θεσμό της Ευρωλίγκας (μετά τη Γιουγκοπλάστικα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ). Ενα πλακάτ στο γήπεδο έγραφε «Ο Ολυμπιακός μιλάει πάντα τελευταίος» και αυτό θα έπρεπε να το είχαν στο μυαλό τους οι Ισπανοί όταν μετά το τέλος της πρώτης περιόδου πανηγύρισαν… πρόωρα.

Απίστευτη ευστοχία για τη Ρεάλ στην αρχή του ματς, που από τα 6,75 ολοκλήρωσε το 10λεπτο με 10-27!!! Οι Ισπανοί τιμώρησαν τον πρωταθλητή από τη γραμμή του τρίποντου και με 5 στα 7 σουτ πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ στέλνοντας τη διαφορά πολύ ψηλά. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τελείως τον ρυθμό και το καθαρό μυαλό στην επίθεσή του, χτυπημένος από αυτά τα τεράστια σουτ της Ρεάλ και τα λάθη ήταν επαναλαμβανόμενα, γι’ αυτό και οι μόλις 10 πόντοι του. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι «κόκκινοι» δέχτηκαν τέσσερις τάπες!

Ομως όλα άλλαξαν… Στη δεύτερη περίοδο οι Κατσίβελης και Σλούκας που μπήκαν στο ματς διαφοροποίησαν τελείως τον ρυθμό και έδωσαν τις λύσεις που περίμενε ο Ολυμπιακός στην επίθεση. Οπλο βέβαια ήταν ξανά η άμυνα, η οποία έγινε… επιθετική και οι παίκτες της Ρεάλ είδαν κι εκείνοι το γνωστό πρόσωπο του Ολυμπιακού.

Με ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα η διαφορά έπεσε στο -9 (18-27). Η Ρεάλ βέβαια με τον Ροντρίγκεθ να οργανώνει εξαιρετικά βρήκε τις σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός παρέμενε αποτελεσματικός και με τους Περπέρογλου, Λο, Αντιτς, Σλούκα κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -4 (37-41). Εξαιρετικό στατιστικό στοιχείο το μόλις ένα επιθετικό ριμπάουντ της Ρεάλ ώς την ανάπαυλα (16 είχε συνολικά στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα)!

Στην 3η περίοδο ο Σπανούλης με 3 τρίποντα στο ξεκίνημα και ο Χάινς που έκανε εντυπωσιακή δουλειά στην άμυνα με συνεχόμενα στοπ και πολλά ριμπάουντ όχι μόνο μάζεψαν το -4 αλλά έφτασαν και στο +6! Ο Ρούντι όμως με πέντε σερί πόντους του και μία ασίστ έβγαλε ξανά μπροστά τη Ρεάλ +1. Οι «ερυθρόλευκοι» μπερδεύτηκαν λίγο και με τη ζώνη 1-2-2 που εφάρμοσε ο Λάσο, αλλά ο Σλούκας και ο Χάινς βρήκαν σε καίρια σημεία σκορ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 61-61 (και με τη βοήθεια της διαιτησίας για τους Ισπανούς που έδωσαν στο τελευταίο λεπτό δώρο τεχνική ποινή στον Σλούκα για… θέατρο – ήταν όμως καθαρό επιθετικό πάνω του).

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Ολυμπιακός απλώς «καθάρισε» γρήγορα το ματς και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Τεράστιο τρίποντο του Σπανούλη έπειτα από εξαιρετική άμυνα του Σερμαντίνι, που ανάγκασε σε μπρος – πίσω τον Γιούλ στέλνει το ματς στο 70-62 , με τη Ρεάλ να βρίσκει σκορ μόνο από βολές εκμεταλλευόμενη το 5ο φάουλ του Ολυμπιακού από το 7.01. Ομως οι Πειραιώτες είχαν φτάσει πια στη βρύση και ήταν αποφασισμένοι να πιουν νερό. Σερμαντίνι, Πρίντεζης, Παπανικολάου ήταν εύστοχοι σε κρίσιμα σημεία και ο Ολυμπιακός έγινε για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης!

Δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 20, Αντιτς 10, Σπανούλης 22, Περπέρογλου 10, Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 21, Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7, Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5, Γιουλ 14, Σλότερ 9. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...