Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η διάγνωση για τον «σατανιστή της Γλυφάδας»

Τι αναφέρουν οι ψυχίατροι για τον 23χρονο που κατηγορείται ότι έλιωσε με μια πέτρα το κεφάλι της άστεγης Ειρήνης Τσάβαρη

Πριν από έναν χρόνο ο αποκαλούμενος «σατανιστής της Γλυφάδας» συγκλόνισε την κοινή γνώμη, όταν σκότωσε με ιδιαίτερη σκληρότητα μια 40χρονη άστεγη που κοιμόταν σε παγκάκι, για να τη θυσιάσει στον Εωσφόρο!

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Τώρα, στη δίκη που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουλίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο 23χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου θα επικαλεστεί ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Η υπεράσπιση του νεαρού γιου γνωστού ηθοποιού αναμένεται να κάνει χρήση όλων των δικονομικών «όπλων» που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να «σπάσει» τα ισόβια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κατηγορούμενος.

Για να το πετύχει, θα επικαλεστεί στο δικαστήριο έγγραφα που βεβαιώνουν την ψυχική νόσο από την οποία πάσχει αλλά και ότι έκανε χρόνια χρήση ναρκωτικών.

Ενα από τα στοιχεία που θα παρουσιάσει (το οποίο εμπεριέχεται στη δικογραφία) είναι και η πολυσέλιδη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, στην οποία υποβλήθηκε ο 23χρονος κατόπιν εντολής του ανακριτή, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει αποκλειστικά η «Espresso».

Σχιζοφρένεια

Οπως προκύπτει από την ψυχιατρική γνωμάτευση των δύο πραγματογνωμόνων, ο κατηγορούμενος «πάσχει από παρανοειδούς τύπου σχιζοφρένεια και πολυτοξικομανία» και, ως συνέπεια της ψυχικής του νόσου κατά την τέλεση του εγκλήματος, είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί την αποτρόπαια πράξη του. Συγκεκριμένα, αναφέρει το πόρισμα: «Δεν είχε εκλείψει μεν εντελώς η πνευματική του ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του και να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο, πλην όμως αυτή είχε μειωθεί σημαντικά».

Οι δύο διορισμένοι ψυχίατροι σημειώνουν ότι «δεδομένης της πολύχρονης νόσου του, είναι πολύ πιθανό να τελούσε σε διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών», ενώ κλείνουν τη γνωμάτευσή τους με τη σημείωση ότι είναι άμεση ανάγκη ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου που έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης Ειρήνης Τσάβαρη να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, καθώς «αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια»! Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εάν δεν υποστεί κατάλληλη θεραπευτική – ψυχιατρική αγωγή και παρακολούθηση σε κλειστή ψυχιατρική κλινική για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα εξακολουθεί να διατελεί σε διαταραχή των πνευματικών του λειτουργιών».

Πολυνευροπάθεια

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, επίσης, στη χρόνια εξάρτηση του κατηγορουμένου από τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, από την ηλικία των 16 ετών πάσχει από «πολυνευροπάθεια λόγω εισπνοής βενζίνης, εξαιτίας της οποίας έχει και εμφανή διαταραχή στη βάδιση»! Ο 23χρονος, που από τα 14 χρόνια του άρχισε να διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς εισπνέοντας αρχικά βενζίνη και περνώντας στη συνέχεια στη χρήση χασίς και ηρωίνης, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι οικείοι του να κάνουν προσπάθειες να νοσηλευτεί στο Νταού Πεντέλης.

Ομως, ο ίδιος αντιδρούσε έντονα. Οι έντονες παραισθήσεις ξεκίνησαν και σε ηλικία 18 ετών άρχισε να «ακούει» φωνές μέσα στο κεφάλι του που του έλεγαν να σκοτώσει! «Οι ίδιες οπτασίες έρχονταν σαν εφιάλτες στον ύπνο μου και με έπιαναν από τον λαιμό.

Οσο πλησίαζε το Πάσχα οι φωνές αυτές δυνάμωναν» είχε πει ο ίδιος στην απολογία του στον ανακριτή, ενώ είχε προσθέσει πως όταν είδε την αδικοχαμένη γυναίκα το θεώρησε «σημάδι» και αποφάσισε να της αφαιρέσει τη ζωή!

«Η πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη από τους πραγματογνώμονες που όρισε η ανάκριση επιβεβαίωσε την αλήθεια του υπερασπιστικού ισχυρισμού, για την ύπαρξη ψυχικής νόσου του κατηγορουμένου και τον μειωμένο καταλογισμό του κατά την πράξη» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Φαήλος Κρανιδιώτης.

Προσευχές στον Εωσφόρο

Η δολοφονία της Ειρήνης Τσάβαρη σε πάρκο της Γλυφάδας είχε παγώσει την κοινή γνώμη πριν από έναν χρόνο. Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν η αποκάλυψη ότι ο νεαρός κατηγορούμενος, ο οποίος από τα 18 του χρόνια είχε παραισθήσεις ότι τον καθοδηγούσαν «σκοτεινές» δυνάμεις, ήταν έτοιμος να προχωρήσει και σε δεύτερη «ανθρωποθυσία» ενόψει τότε του θερινού ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου!

Ομως δεν πρόλαβε, καθώς συνελήφθη. Οπως είχε ομολογήσει ο νεαρός Αλέξανδρος, τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα είχε καθίσει σε ένα παγκάκι στο πάρκο και προσευχόταν στον Εωσφόρο να του εμφανίσει το θύμα που θα ήθελε να του θυσιάσει. Τότε είδε την άτυχη γυναίκα, η οποία κοιμόταν σε ένα παγκάκι και, παίρνοντας μια πέτρα που βρήκε, της πολτοποίησε το κεφάλι! Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, πήρε το αίμα της, ξαναπήγε στο παγκάκι όπου καθόταν και άρχισε πάλι τις «προσευχές» προς τον Εωσφόρο, ενώ προσπάθησε να ζωγραφίσει τη μορφή του!

Οι δαίμονες που τον καταδίωκαν

Αμέσως μετά την προφυλάκισή του, ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται έως σήμερα. Υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «ξορκίσει» τις μαύρες σκιές του παρελθόντος και τους «δαίμονες» που τον «καταδίωκαν». Η ψυχική του υγεία έχει βελτιωθεί, είναι σε θέση πια να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και τους οικείους του, που τον στηρίζουν, ενώ φέρεται ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έκανε.

Την ίδια ώρα η οικογένεια της γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, που πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες. Οσοι γνώριζαν το θύμα, είχαν μιλήσει για μια άριστη μαθήτρια που ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, αλλά η ζωή της κατέρρευσε εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...