Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Η μάνα με είπε παλιοπρεζόνι και τη σκότωσα»

Σοκάρει η απολογία του 23χρονου ναρκομανούς που έσφαξε τη μητέρα του μετά από λογομαχία για τα χρήματα που ζητούσε για τη δόση.

Οταν με είπε «παλιοπρεζόνι» θόλωσα και τη σκότωσα! Μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, καθώς ξεκινά σε λίγες μέρες η δίκη του 23χρονου Α.Α., ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 δολοφόνησε στον Κορυδαλλό με φρικτό τρόπο την 39χρονη μητέρα του ύστερα από διαπληκτισμό. Η θλιβερή ιστορία ενός παιδιού που από τρυφερή ηλικία μπήκε στον παραισθησιογόνο κόσμο των ναρκωτικών και μια συνταρακτική είδηση που ήρθε μέσα στη φυλακή είναι τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την υπόθεση του άγριου φονικού. Η «Εspresso» αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρη τη δικογραφία, αλλά και την απολογία του μητροκτόνου.

Το πρωτόγνωρο περιστατικό, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, συνέβη στις 8 Ιουνίου του 2012 στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το απόγευμα εκείνης της μέρας ο 22χρονος -τότε- Α.Α. επισκέφθηκε τη μητέρα του στο διαμέρισμά της και της ζήτησε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά. Τότε η 39χρονη, η οποία ήταν ξαναπαντρεμένη και είχε αποκτήσει και ένα ανήλικο κοριτσάκι από τον δεύτερο γάμο της, αρνήθηκε να του τα δώσει και αφού του επιτέθηκε λεκτικά, του ζήτησε να φύγει από το σπίτι. Ο 22χρονος προσπάθησε να την ηρεμήσει και της παρέδωσε και ένα κινητό που είχε κλέψει από την ετεροθαλή αδελφή του, όμως μητέρα και γιος διαπληκτίστηκαν ξανά, με αποτέλεσμα κατά τα λεγόμενα του κατηγορουμένου να θολώσει και να αρπάξει ένα μαχαίρι από την κουζίνα, το οποίο κάρφωσε με απίστευτη βιαιότητα στον λαιμό αλλά και στην τραχηλική χώρα της άτυχης 39χρονης. Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ο 22χρονος, που δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη, της τύλιξε γύρω από τον λαιμό ένα παντελόνι για να μη φωνάζει και της κατάφερε και νέο πλήγμα στην τραχηλική χώρα, που της επέφερε τον θάνατο.

Οσα επακολούθησαν δεν τα χωρά ο νους του ανθρώπου. Δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα, ο δράστης πήρε από το πορτοφόλι της νεκρής μητέρας του 20 ευρώ και μια τηλεόραση που βρήκε στο σαλόνι, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο μπάνιο όπου σκούπισε τα χέρια του και το μαχαίρι. Με την ίδια φαινομενικά ψυχραιμία, άφησε το φονικό όπλο, το οποίο προηγουμένως είχε τυλίξει σε μια πετσέτα, πάνω στον καναπέ, επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του. Εκεί άλλαξε ρούχα και με το ίδιο ταξί που τον περίμενε πήγε στην Ομόνοια όπου πούλησε την τηλεόραση σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών αντί του ποσού των 50 ευρώ για να πάρει τη δόση του!22fg9689h78

Ο συνήγορος

Εν αναμονή της δίκης, η «Espressο» επικοινώνησε με τον συνήγορο του κατηγορουμένου Στάθη Μητσοκάλη, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση: «Η ενοχή του εντολέα μου είναι ομολογημένη και προς τούτο δεδομένη. Εξίσου όμως δεδομένο είναι ότι η ενοχή ποσοστώνεται ανάλογα με τις συνθήκες τέλεσης της πράξης. Η εξέταση των στοιχείων της συγκεκριμένης υπόθεσης αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό υπόβαθρο νοσηρών καταστάσεων και άλλων ιδιαίτερων περιστάσεων, τις οποίες ουδείς μπορεί να αγνοήσει και οι οποίες είμαι πεπεισμένος πως θα οδηγήσουν το δικαστήριο στην κατάγνωση μιας προσήκουσας, απολύτως στηριγμένης νομικά και ηθικά ελαττωμένης ποινής».

«Στον ύπνο μού λέει: Γιατί μου το έκανες αυτό; Αφησες το παιδί μου ορφανό»

Αμέσως μετά την ανακάλυψη του πτώματος της άτυχης 39χρονης, συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών μετέβη στο διαμέρισμα και συνέλεξε αποτυπώματα. Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου που εξαρχής θεωρήθηκε ως ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας. Τελικά, το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο δράστης προσήλθε συνοδευόμενος από τον πατέρα και την αδελφή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και παραδόθηκε. Στην απολογία του ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις ειδεχθείς πράξεις του.

«Την ημέρα εκείνη είχα πολλά νεύρα, γιατί είχα δύο μέρες να πάρω ηρωίνη. Κάνω τέσσερα χρόνια ηρωίνη ενδοφλέβια. Δεν είχαμε καλές σχέσεις με τη μητέρα μου, γιατί πήρα το κινητό της αδελφής μου για να το πουλήσω και να πάρω ηρωίνη. Είχα χαρίσει ένα λάπτοπ στη μικρή μου αδελφή, της οποίας της το ξαναπήρα πίσω για να το πουλήσω και να πάρω ναρκωτικά» ανέφερε στη σοκαριστική απολογία του ο δράστης και πρόσθεσε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το στυγερό έγκλημα: «Οταν είπα στη μητέρα μου ότι πούλησα το λάπτοπ, μου είπε “παλιοπρεζάκια, δεν είσαι γιος μου εσύ”, με έσπρωχνε και μου έλεγε να φύγω. Θόλωσε το μυαλό μου. Νιώθω τύψεις. Την πρώτη μέρα την είδα στον ύπνο μου να μου λέει: “Γιατί μου το έκανες αυτό; Αφησες το παιδί μου ορφανό”. Μετά την πρώτη μαχαιριά μού είπε η μητέρα μου: “Εχω λεφτά μέσα στο συρτάρι, πήγαινε και πάρ’ τα και άσε με ήσυχη”. Εγώ όμως δεν τα πήρα, ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, γιατί έχω πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πίστευα ότι είχα ήδη κάνει τη “μ…”. Την έδεσα με το παντελόνι για να βρω χρόνο να δω τι θα κάνω και εκείνη άρχισε να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια!” και εγώ της έκλεισα το στόμα με το παντελόνι. Αυτό έγινε τρεις φορές. Ετσι όπως την τραβούσα για να την πάω στο μπάνιο, αντιλήφθηκα ότι είχε πάρει το μαχαίρι να το στρέψει εναντίον μου, εγώ έπιασα το μαχαίρι από τη λεπίδα, της το πήρα κι έτσι όπως ήμουν θολωμένος και νευριασμένος, της έδωσα τη χαριστική βολή. Μετά σάστισα, άναψα ένα τσιγάρο γιατί ήμουν σε κατάσταση σοκ, έτρεμα ολόκληρος και ήθελα να σκεφτώ τι θα κάνω από εκεί κι έπειτα»!6236g895j9

Τέλος, ο 22χρονος περιέγραψε τις σχέσεις του με τη μητέρα του λέγοντας ότι δεν είχε δείξει ποτέ κανένα ενδιαφέρον για εκείνον και ότι τον παράτησε στον πατέρα του. Για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά σημείωσε ότι ξεκίνησε να κάνει χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης από τα 17 του χρόνια. «Θέλω να αυτοκτονήσω και να γίνει πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχθεί ότι είμαι ναρκομανής» ανέφερε στο τέλος της απολογίας του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή και το συνταρακτικό νέο ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή

Αποκαλυπτικό για τη χρόνια εξάρτηση του 23χρονου δράστη από ψυχοτρόπες ουσίες είναι όμως και το πόρισμα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης. Οπως αναφέρει στην έκθεσή του ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, ο Α.Α. ξεκίνησε να κάνει ενέσιμη χρήση ηρωίνης και στην πορεία άρχισε να παίρνει ηρωίνη τόσο από τη μύτη όσο και καπνιστή σε αλουμινόχαρτο. Παράλληλα, περιστασιακά, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί κοκαΐνη τόσο από τη μύτη όσο και καπνιστή σε μπουκάλι, καθώς και πολλά υπνωτικά χάπια, κυρίως hipnosedon. Ακόμη πιο συγκλονιστική όμως είναι η επισήμανση του γιατρού για την υγεία του 23χρονου που, όπως αποδείχθηκε, πάσχει από ηπατίτιδα, ενώ είναι φορέας του AIDS. Μάλιστα, η παραπάνω διάγνωση έγινε μετά τη σύλληψή του κι ενώ βρισκόταν ήδη στη φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του, καθώς στις 2 Ιουλίου 2012 χρειάστηκε να νοσηλευτεί στον «Ευαγγελισμό». «Η εξάρτησή του είναι βαριά, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Επίσης, ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στη λήψη των χαπιών hipnosedon και vulbegal. Η μεγάλη κατανάλωση αυτών των χαπιών ευθύνεται για υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά και άρση αναστολών. Θεωρείται μάλιστα ότι όποιος εκτελεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη υπό την επήρεια χαπιών hipnosedon ή vulbegal έχει μειωμένο καταλογισμό, επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τις επιθετικές παρορμήσεις του» καταλήγει το πόρισμα του πραγματογνώμονα.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...