Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

Οι πρώτες δηλώσεις του Μιχόπουλου μετά το πολυσυζητημένο εξώδικο στην Οικονομάκου

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Φίλιππο...

Δαβίδ, ο βασιλιάς της… Αττικής

Για μια θέση στο Χόλιγουντ! Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες...

«Ο Τιμωρός»: Ο Μάρκος ορκίζεται εκδίκηση για το θάνατο της Δομινίκης!

Όσα θα δούμε απόψε στο επεισόδιο της σειράς «Ο Τιμωρός».Η Ισαβέλλα και ο Αλέξης καταρρέουν,...

Πώς ένας «μάγος» βρέθηκε από παιδικό πάρτι στα δικαστήρια

Ακόμη και το «μαγικό» καπέλο των ταχυδακτυλουργών που είναι...

«Αλη» μπίρα από τον Βορρά

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη…

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη, που σημαίνει «περιπλάνηση» στα αρχαία ελληνικά. Η ιδέα για τη δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης «έπεσε» με την ευκαιρία των μεταπτυχιακών σπουδών τους στην τεχνολογία τροφίμων.

Η Λίνα Δόμβρου, ο Νίκος Ρόιδος και ο Θωμάς Ευαγγελόπουλος γνωρίζονταν ήδη από τη Γεωπονική του ΑΠΘ, ενώ ο χημικός Αντώνης Μουστάκας μπήκε στην παρέα στην Ολλανδία, όπου γνώρισαν τον γοητευτικό κόσμο του ζύθου και αποφάσισαν να πειραματιστούν. Μάλιστα η πιλοτική προσπάθεια έγινε στην κουζίνα του Νίκου, όπου η παρέα ξεκίνησε τη σπιτική ζυθοποίηση προτού μπει στα βαθιά.

Κάπως έτσι η ιδέα άρχισε να ωριμάζει και οι τέσσερις φίλοι θέλησαν να την εξελίξουν. Επέλεξαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, την ώρα που άλλοι κλείνουν τις δικές τους λόγω της κρίσης! Μάλιστα, ο Αντώνης και ο Νίκος εργάστηκαν σε ζυθοποιίες στην Αγγλία και την Ολλανδία, ώστε να ενσταλάξουν γνώση και εμπειρία στο δικό τους εγχείρημα.

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όμως προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Είναι κρίμα που όλη η γενιά μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις βοηθούν αυτή την ώρα» λέει η Λίνα. Τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην αγορά η μπίρα, η οποία είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη και κυκλοφορεί σε δύο τύπους, Weiss και IPA, η ανταπόκριση είναι πολύ θετική, κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά, αφού οι ίδιοι είναι και οι διανομείς.

Σήμερα η Αλη βρίσκεται σε μπαρ, εστιατόρια και κάβες της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα θα φτάσει και στη Χαλκιδική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Αλίκη και οι… εμίρηδες της Ρόδου

Η μαφία στη Ρόδο στήθηκε στα πρότυπα του «τσιμέντου»...

Ολα τα must items για να… ανθίσει η ντουλάπα σου και να ξεχωρίσεις στο styling

Οσο και αν οι μετεωρολόγοι λένε πως ο καιρός...

Ερχεται… lifting στους «Weekenders»

Μένουν στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Πάτρας και ο Δημήτρης...

Η Kαλογήρου στον δρόμο του Παϊσιου

Αγνώριστοι (για τις ανάγκες των ρόλων τους) σταρ της...

Ο… Ιούδας του Στεφανάκου και ο Ουκρανός πολέμαρχος!

Κέρδος μέχρις εσχάτων! Η μάνικα στάζει χρυσό αλλά και...