«Αλη» μπίρα από τον Βορρά

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη…

Η πρώτη ζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη είναι έργο μιας παρέας 33χρονων που δίνουν τη δική τους απάντηση στην κρίση με την μπίρα Αλη, που σημαίνει «περιπλάνηση» στα αρχαία ελληνικά. Η ιδέα για τη δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλονίκης «έπεσε» με την ευκαιρία των μεταπτυχιακών σπουδών τους στην τεχνολογία τροφίμων.

Η Λίνα Δόμβρου, ο Νίκος Ρόιδος και ο Θωμάς Ευαγγελόπουλος γνωρίζονταν ήδη από τη Γεωπονική του ΑΠΘ, ενώ ο χημικός Αντώνης Μουστάκας μπήκε στην παρέα στην Ολλανδία, όπου γνώρισαν τον γοητευτικό κόσμο του ζύθου και αποφάσισαν να πειραματιστούν. Μάλιστα η πιλοτική προσπάθεια έγινε στην κουζίνα του Νίκου, όπου η παρέα ξεκίνησε τη σπιτική ζυθοποίηση προτού μπει στα βαθιά.

Κάπως έτσι η ιδέα άρχισε να ωριμάζει και οι τέσσερις φίλοι θέλησαν να την εξελίξουν. Επέλεξαν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, την ώρα που άλλοι κλείνουν τις δικές τους λόγω της κρίσης! Μάλιστα, ο Αντώνης και ο Νίκος εργάστηκαν σε ζυθοποιίες στην Αγγλία και την Ολλανδία, ώστε να ενσταλάξουν γνώση και εμπειρία στο δικό τους εγχείρημα.

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όμως προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι. Είναι κρίμα που όλη η γενιά μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πιστεύουμε πως τέτοιες κινήσεις βοηθούν αυτή την ώρα» λέει η Λίνα. Τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην αγορά η μπίρα, η οποία είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη και κυκλοφορεί σε δύο τύπους, Weiss και IPA, η ανταπόκριση είναι πολύ θετική, κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά, αφού οι ίδιοι είναι και οι διανομείς.

Σήμερα η Αλη βρίσκεται σε μπαρ, εστιατόρια και κάβες της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα θα φτάσει και στη Χαλκιδική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ