Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Eνας άνθρωπος της SMARTMAGNA στο Ηρώδειο

H SmartMagna με περηφάνια παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τον John Todd, βραβευμένο με το βραβείο Choreographer of the Year 2014 by StageSceneLA για την δουλειά του στο KISS ME KATE (Cabrillo Music Theatre) , βραβευμένο επίσης ως ερμηνευτή στο Houston Ballet με το βραβείο Michael Wasmund Award για τον πιο outstanding dancer .

1 34

H SmartMagna με περηφάνια παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τον John Todd, βραβευμένο με το βραβείο Choreographer of the Year 2014 by StageSceneLA για την δουλειά του στο KISS ME KATE (Cabrillo Music Theatre) , βραβευμένο επίσης ως ερμηνευτή στο Houston Ballet με το βραβείο Michael Wasmund Award για τον πιο outstanding dancer . Ο κ. Todd επίσης συμμετείχε ως χορευτής στις δύο βραβευμένες με Tony Award παραστάσεις MOVIN’ OUT και THE PHANTOM OF THE OPERA στο Broadway. Ο κ. John Todd, εκπροσωπείται αποκλειστικά από την MICHAEL MOORE AGENCY θυγατρική της SmartMagna στην Νέα Υόρκη.

john todd

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το έργο του Cole Porter, με τίτλο Kiss me Kate. Πρωταγωνιστές μια ομάδα αναγνωρισμένων λυρικών τραγουδιστών, ηθοποιών και χορευτών, με τη συνεργασία του Αμερικανού χορογράφου John Todd.

Όχι τυχαία, το Κiss me Kate τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Tony που δόθηκε ποτέ σε μιούζικαλ και μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό μιούζικαλ του Porter που έδωσε περισσότερες από 1.000 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ, όπου παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 1948.
Τώρα, σε σκηνοθετική σύμπραξη του Γιώργου Πέτρου με τον Πάρι Μέξη, χτυπά τη νότα που ελπίζουμε ότι θα μείνει αξέχαστη στο καλλιτεχνικό χρονολόγιο της χώρας ανεβάζοντας το «Kiss me Kate» – δηλαδή τη συμφωνική εκδοχή ενός μιούζικαλ βασισμένου στο σαιξπηρικό Ημέρωμα της Στρίγγλας!

‘Όσο για τον βραβευμένο John Todd, το ξεχωριστό του πρωτοποριακό στυλ τράβηξε από νωρίς ,την προσοχή της βιομηχανίας του θεάματος. Έχει δουλέψει με μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της εποχής του στους τομείς του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του θεάτρου και του χορού συμπεριλαμβανομένων και των σύγχρονων θρύλων όπως Agnes DeMille, Martha Graham, Nacho Duato, Melissa Hayden, Suzanne Farrell, και Twyla Tharp καθώς και πολυβραβευμένους σκηνοθέτες Robert Zemeckis and Paul Feig. Η τεράστια ερμηνευτική εμπειρία του κ. Todd από το Broadway στο Screens του έχει χαρίσει μια απίστευτα καλλιτεχνική και συγχρόνως ρεαλιστική προσέγγιση της τέχνης του χορού, του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου.
Γεννημένος στην North Carolina σπούδασε με πλήρη υποτροφία από την ηλικία των 16 ετών στο φημισμένο North Carolina School of the Arts. Στο εργασιακό του βίο, ο North Carolina School of the Arts έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει πολυάριθμα διαφημιστικά σποτς, μιούζικαλ , τηλεοπτικά σώους και θεατρικά έργα εντυπωσιάζοντας με το μοναδικό πρωτοποριακό του στυλ.

Στις πιο πρόσφατες δουλειές του συμπεριλαμβάνονται, η σκηνοθεσία του μιούζικαλ ANNIE GET YOUR GUN για το βραβευμένο San Diego Musical Theater και του απενεμήθει ο τίτλος του ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014 από την StageSceneLA για την δουλεία του στο KISS ME KATE (Cabrillo Music Theatre) καθώς και στο THE MUSIC MAN (Musical Theater West) , επίσης τον τελευταίο μόλις καιρό παρουσίασε το BRONIES! THE MUSICAL (Third Street Theater) αποκομίζοντας ενθουσιώδεις κριτικές!

Παλαιότερες σκηνοθετικές /χορογραφικές δουλειές του John Todd περιλαμβάνουν τα Disney stage shows CINDERELLA, TANGLED, THE MUPPETS MOST WANTED, SOFIA THE FIRST, MONSTER’S UNIVERSITY, JAKE AND THE NEVERLAND PIRATES, THE LITTLE MERMAID and MULAN.Καθώς βέβαια έχει χορογραφήσει τα διαφημιστικά πολύ μεγάλων εταιρειών όπως Scope , Ray-Ban κα. Φυσικά περιλαμβάνουν μουσικές θεατρικές σκηνές όπου εκτός από αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί συμπεριλαμβάνονται και τα SWEET SMELL OF SUCCESS (Musical Theater Guild), SUNSET BOULEVARD (MTW), COMPANY (Crown City), BELLS ARE RINGING και ANYONE CAN WHISTLE (MTW), JASPER IN DEADLAND (PMT), FALSETTOS, THE FULL MONTY (Third Street Theater), GYPSY, και MERRILY WE ROLL ALONG.

Ενώ είχε την ευκαιρία να δουλέψει ως βοηθός χορογράφος σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά shows όπως μεταξύ άλλων στα SAVING MR. BANKS, MAD MEN, ABOUT A BOY, RONNA AND BEVERLY, MARVEL’S AGENTS OF SHIELD, καθώς και να χορογραφήσει το κινηματογραφικό μιούζικαλ SAMANTHA SPADE ACE DETECTIVE Ο κ. Todd δημιούργησε 3 χορογραφίες για το φημισμένο Houston Ballet.

Όσο για την καριέρα του John ως ερμηνευτή δεν περιορίζεται μόνο σε συμμετοχές σε μεγάλα σχήματα όπως το Hungarian State Ballet, Houston Ballet, Pacific Northwest Ballet, αλλά και σε σόλο ερμηνείες όπως με τα Fort Worth Ballet and Hartford Ballet..
Από ένα τέτοιο βιογραφικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τηλεοπτικές εμφανίσεις όπως, BOURBON STREET (series regular), DAYS OF OUR LIVES, AS THE WORLD TURNS, SEX AND THE CITY, και LAW AND ORDER καθώς και οι κινηματογραφικές στα έργα JACK THE GIANT SLAYER, THE MUPPETS, GNOMIO AND JULIET, ALPHA AND OMEGA, JACKASS NUMBER TWO, A CHRISTMAS CAROL, SIRONIA, και SPELLS ( μαζί με τον John Lithgow). Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατείχε το ρόλο του κορυφαίου, στο βραβευμένο έργο (Sundance award) του Christopher D’Ambois, THE STUDIO, όπου και συμπρωταγωνίστησε με τον δύο φορές βραβευμένο Terrence Mann.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο John Todd είχε την τύχη να ερμηνεύσει διάφορους σπουδαίους ρόλους και για το ιδιαίτερα απαιτητικό ευρωπαϊκό κοινό , όπως στην Αγγλία που ερμήνευσε το ρόλο του “Peter Quince” στο έργο A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM στο θέατρο Sadler’s Wells στο Λονδίνο, και φυσικά τον “Romeo” στο Σαιξπηρικό ROMEO & JULIET για την Γερμανική τηλεόραση.

Όλες αυτές οι εμπειρίες και οι συνεργασίες τον δίδαξαν απέραντη και βαθιά γνώση του αντικειμένου του –που την χρησιμοποιεί στην καριέρα του και βέβαια το μεταλαμπαδεύει στην νέα γενιά χορευτών.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...