Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Οι λαθραίοι «διώχνουν» τα κρουαζιερόπλοια

Την ανησυχία τους για το μέλλον της τουριστικής περιόδου εκφράζουν επιχειρηματίες της Μυτιλήνης, μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή ρότας ενός κρουαζιερόπλοιου, με συνολικά 1.000 επιβάτες!

Την ανησυχία τους για το μέλλον της τουριστικής περιόδου εκφράζουν επιχειρηματίες της Μυτιλήνης, μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή ρότας ενός κρουαζιερόπλοιου, με συνολικά 1.000 επιβάτες!

Ειδικότερα, το κρουαζιερόπλοιο «Αzamara Journey», που ήταν να δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατέληξε στη γειτονική Λήμνο χθες το πρωί, εξαιτίας της κατάστασης με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη Συρία στο λιμάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosreport.gr, την ξαφνική αλλαγή της προγραμματισμένης επίσκεψης του κρουαζιερόπλοιου γνωστοποίησε ο καπετάνιος του πλοίου, που ενημέρωσε τους υπευθύνους του νησιού ότι το κρουαζιερόπλοιο δεν θα επισκεφτεί τελικά τη Λέσβο, μετά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.

«Απογοήτευση, βουλιάζουμε. Κάναμε τόση προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια να ενισχύσουμε τον τουρισμό στο νησί και πάνω που είχαμε πετύχει να προγραμματίσουμε μέχρι και 30 προσεγγίσεις, τώρα πλέον ακυρώνουν τα πάντα!» ανέφερε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο τουριστικός πράκτορας της Μυτιλήνης Ηλίας Πίκουλος.

Την ίδια ώρα, στη Λήμνο υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τους επιβάτες του «Αzamara Journey», ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της Μύρινας αποφάσισε να λειτουργήσουν εκτάκτως χθες τα καταστήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος της Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός, προκειμένου να προλάβει τυχόν μπαράζ ακυρώσεων, είχε διαβεβαιώσει με δηλώσεις του στην «Espresso» πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για 4324t4t34 2τους τουρίστες. «Προσπαθώ να κρατώ την εικόνα του νησιού όσο το δυνατόν καλύτερη. Δεν μπορεί να βγαίνουν κάποιοι και να δείχνουν φωτογραφίες και πλάνα της στιγμής, λέγοντας “εμφύλιος πόλεμος στο νησί”».

«Προβοκάτσια»

«Τα επεισόδια ήταν μόνο δύο κι αυτά μικρής κλίμακας, και δεν αποκλείω να έγιναν για προβοκάτσια» έχει πει ο δήμαρχος, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις όσους «προκαλούν ζημιά στον τόπο δημοσιεύοντας εικόνες και πληροφορίες που δεν ισχύουν» όσον αφορά την κατάσταση με το πλήθος λαθρομεταναστών και προσφύγων. Ολο αυτό το διάστημα πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί στα πολλαπλά προβλήματα λόγω της «απόβασης» μεταναστών στη Λέσβο (συμπλοκές κ.λπ.) αλλά και στις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να στήσει πρόχειρους καταυλισμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...