Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η αλμπίνα που έγινε top model

Η Νοτιοαφρικανή Θάντο Χόπα άφησε στη σκιά τους φόβους της και πολεμά το στίγμα που συνοδεύει ανθρώπους σαν κι εκείνη στη μαύρη ήπειρο

Μεγάλωσε βρίσκοντας καταφύγιο στη σκιά και προστατεύοντας συνεχώς τα ευαίσθητα χέρια της με μακρυμάνικες μπλούζες και πουκάμισα.

Η Νοτιοαφρικανή Θάντο Χόπα όμως αποφάσισε μια μέρα να φύγει από τη σκιά αφήνοντας εκεί μόνο τους φόβους και τα κόμπλεξ της, και να γίνει μοντέλο, ώστε να πολεμήσει με αυτόν τον τρόπο το στίγμα που συνοδεύει τους αλμπίνους της Αφρικής. Κι αυτή μία από εκείνους είναι άλλωστε.

Η ψιλόλιγνη σιλουέτα και το χλομό δέρμα της αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον σχεδιαστή μόδας με τον οποίο συνεργάζεται, ενώ η μορφή της έγινε σχεδόν εμβληματική στη χώρα της από τη στιγμή που πόζαρε για το πρωτοσέλιδο του «Forbes Life Africa» το 2013.

24rq34qt 4«Αυτή είναι μία από τις πιο ωραίες φωτογραφίες μου» σχολιάζει η 25χρονη, η οποία παραδέχεται ότι μικρότερη, νιώθοντας άσχημα για το γεγονός ότι φάνταζε άχρωμη και θαμπή σε σχέση με τις υπόλοιπες συνομήλικές της, δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι της χωρίς μακιγιάζ. «Με τον καιρό απέκτησα κάποια αυτοπεποίθηση. Το να μαθαίνεις να καθορίζεσαι είναι το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό που θέλεις» παραδέχεται.

Η Χόπα όμως δεν προσπάθησε να νιώσει άξια επενδύοντας μόνο στην αποδοχή της εμφάνισής της. Εχοντας αποκτήσει πτυχίο Νομικής δουλεύει ως νομική εκπρόσωπος του κράτους στο δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ. «Με είχαν πλησιάσει πολλές φορές για να γίνω μοντέλο, αλλά είχα αρνηθεί. Δεν έβλεπα ποιο ήταν το ενδιαφέρον σε αυτήν την υπόθεση. Σκεφτόμουν, τι δουλειά έχω εγώ με ένα τόσο επιφανειακό επάγγελμα; Στο κάτω κάτω είμαι νομικός!» παραδέχεται γελώντας.

Το μυστικό

Ο σχεδιαστής Γκερτ Γιόχαν Κοέτζι, που βρέθηκε στον δρόμο της το 2012, κατάφερε να βρει το «κουμπί» της. «Μού είπε να μη βλέπω το μόντελινγκ ως μόντελινγκ αλλά ως μέσο να αλλάξω την επικρατούσα άποψη για τους αλμπίνους» αποκαλύπτει η καλλονή, που παραδέχεται ωστόσο ότι παρά τη γενετική αυτή διαταραχή, που για πολλούς άλλους ανθρώπους στην Αφρική σημαίνει από διωγμό μέχρι ακρωτηριασμό, επειδή τα άκρα τους θεωρούνται «μαγικά», έζησε πάντα προστατευμένη. Το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά μιας καλλιεργημένης μητέρας που ασχολιόταν με τον κινηματογράφο και ενός τρυφερού πατέρα που ακολουθούσε καριέρα μηχανικού, άκουγε πάντα μια καλή κουβέντα για την εμφάνισή της.

Ωστόσο, ενώ στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επιθέσεων εις βάρος αλμπίνων δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα στην υπόλοιπη μαύρη ήπειρο, η Χόπα επισημαίνει ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίζονται σαν κανονικοί άνθρωποι και όχι σαν ξωτικά. «Υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν ρωτήσει αν είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι όπως εγώ εξαφανιζόμαστε. Υπάρχουν ακόμα πολλές δεισιδαιμονίες».

Η αλμπίνα μοντέλο Θάντο Χόπα φωτογραφήθηκε για το «Forbes Life Africa» και πολεμά για το στίγμα που συνοδεύει τους αλμπίνους: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...