Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στο σκαμνί «Ροζ πάνθηρες» και καλλονή

Η δράση της σπείρας που είχε πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα και ο ρόλος της δίμετρης ξανθιάς.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν χθες κάποια από τα φερόμενα μέλη των «Ροζ Πανθήρων», μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες, που είχε ρημάξει τα επώνυμα καταστήματα και τα κοσμηματοπωλεία της Αθήνας. Θεωρείται μία από τις πιο διαβόητες και ληστρικές σπείρες κακοποιών που έχουν δράσει ποτέ στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο «στόχαστρό» της μπήκαν μερικά από τα πιο επώνυμα καταστήματα ένδυσης και κινητής τηλεφωνίας της Αθήνας, αλλά και δεκάδες γνωστοί κοσμηματοπώλες ή διάσημες περσόνες της τηλεόρασης. Σχεδόν δεκαοκτώ μήνες από την εξάρθρωση του ελληνικού «παραρτήματος» της θρυλικής συμμορίας των «Ροζ Πανθήρων» η υπόθεση πήρε τελικά τον δρόμο της Δικαιοσύνης.223fg652g54

Αντιμέτωπα με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση βρίσκονται συνολικά δεκαοκτώ άτομα, εκ των οποίων μόνο τα δέκα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και η δίμετρη Σέρβα καλλονή Ολιβέρα Τσίρκοβιτς ή Ολια, η οποία είχε σηκώσει στο πόδι την αστυνομία, τον Ιούλιο του 2012, όταν «τίναξε» στον αέρα τα μέτρα ασφαλείας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο. Η 44χρονη πρώην αθλήτρια εμφανίστηκε στο δικαστήριο με άψογο μακιγιάζ και μαλλιά, ενώ το λευκό, εφαρμοστό ζιβάγκο που φορούσε μαζί με το στενό μαύρο τζιν παντελόνι τόνιζαν τις άψογες αναλογίες της. Χαμογελαστή και αγνοώντας επιδεικτικά τον φωτογραφικό φακό της «Espresso», επιβιβάστηκε μετά το τέλος της διαδικασίας στην κλούβα της αστυνομίας και επέστρεψε μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς της στη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι η δίκη των δέκα φερόμενων ως μελών της επικίνδυνης σπείρας των κακοποιών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει φόβος τρεις από τους κατηγορουμένους να αφεθούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου της προσωρινής τους κράτησης. Παρ’ όλα αυτά όσοι βρέθηκαν χθες στο δικαστήριο συμφώνησαν ότι οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης κινούνται σε πολύ αργό ρυθμό. Κι αυτό διότι το δικαστήριο διέκοψε για τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι να βρεθεί μεταφραστής και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως δικηγόρος για τρεις από τους κατηγορουμένους. Τελικά η δίκη άρχισε λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι και ως πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ένας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Ο μάρτυρας περιέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό της καταδίωξης στην Ηλιούπολη, το οποίο κατέληξε στη σύλληψη τεσσάρων από τους κατηγορουμένους, αλλά και τον τόπο δράσης των μελών της σπείρας. Τέλος, στο δικαστήριο κατέθεσε ένας πρώην υπάλληλος ξενοδοχείου, στο οποίο φέρονται να κρύβονταν οι δράστες. Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον Σλόμπονταν Μπογκντάνοβιτς, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πάνω στον οποίο η αστυνομία είχε στρέψει εξ αρχής τις έρευνές της, και μία γυναίκα, την αποκαλούμενη «Σλάβικα», που είχε συλληφθεί στην επιχείρηση στην Ηλιούπολη.

Η χρυσή λεία από 116 ληστείες έφτασε τα 3.500.000 ευρώ

Η εγκληματική οργάνωση των «Ροζ Πανθήρων», που αποτελεί «παρακλάδι» της θρυλικής διεθνούς σπείρας κλεπτών κοσμημάτων, έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια. Οι δράστες εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλεία σε τουριστικά θέρετρα και έφευγαν με χρυσαφικά και ρολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από τρεις ληστείες κοσμηματοπωλείων σε Ρόδο, Κω και Σαντορίνη αποκόμισαν λεία της τάξης των 3.500.000 ευρώ. Συνολικά οι έρευνες των αστυνομικών έδειξαν ότι είχαν συμμετάσχει σε 116 ληστείες ή κλοπές, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκαν και επώνυμα καταστήματα, όπως αυτό της «βασίλισσας των χαλιών» Δέσποινας Μοιραράκη, αλλά και το κατάστημα της Hugo Boss στη Γλυφάδα. Η αρχή του τέλους για τη σπείρα των κακοποιών ήρθε τον Νοέμβριο του 2011, με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της ύστερα από ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη. Τον Μάρτιο του 2012 η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη στην Καλλιθέα ακόμη τριών μελών της οργάνωσης. Μία από τους συλληφθέντες ήταν και η 44χρονη Σέρβα μπασκετμπολίστρια, η οποία μεσουρανούσε στα αθλητικά παρκέ τη δεκαετία του ’90.3a623d529g5

Ενστάσεις από τον δικηγόρο

«Αναμένω με το τέλος της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας την ψύχραιμη αντιμετώπιση της υπόθεσης, με την εξατομίκευση της ευθύνης καθενός. Η κατηγορούσα αρχή έφερε συλλήβδην άπαντες τους κατηγορουμένους ως υπόλογους για όλες τις πράξεις, χωρίς να έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να αποδείξει ότι όλοι συμμετείχαν σε όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του δεύτερου εντολέα μου, του Στογιάνοβιτς, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα τρεις ημέρες κι όμως κατηγορείται για πράξεις που φέρονται τελεσθείσες μέχρι και ενάμιση χρόνο πριν» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος του Σλόμπονταν Μπογκντάνοβιτς και του Βλάντο Στογιάνοβιτς Δημήτρης Γκαβέλας.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...