Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

«Stop» στην παιδική μυωπία

Τα ενοχλητικά για τα παιδιά γυαλιά μυωπίας, τα οποία αναγκάζονται να φορούν από μικρή ηλικία, μπορεί να αποτελέσουν παρελθόν χάρη σε…

Τα ενοχλητικά για τα παιδιά γυαλιά μυωπίας, τα οποία αναγκάζονται να φορούν από μικρή ηλικία, μπορεί να αποτελέσουν παρελθόν χάρη σε νέους, μαλακούς φακούς επαφής που φοριούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου και αναπροσαρμόζουν την όρασή τους.

Δοκιμές που έγιναν σε περισσότερα από 300 παιδιά σε όλο τον κόσμο έδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι φακοί μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία που οδηγεί στη μυωπία, μέσω της ορθοκερατολογίας. Ετσι ονομάζεται η μη χειρουργική διαδικασία ανασχηματισμού της καμπυλότητας του κερατοειδούς, με στόχο να αποκατασταθούν τα διαθλαστικά σφάλματα της μυωπίας. Σε αυτή τη διαδικασία βασικό ρόλο παίζουν οι ειδικά σχεδιασμένοι ημίσκληροι φακοί επαφής, οι οποίοι αφαιρούνται κάθε πρωί.

Κανένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα δεν εμφάνισαν το διάστημα των τριών ετών που φορούσαν αυτούς τους φακούς περαιτέρω επιδείνωση στην όρασή τους, σε αντίθεση με τα παιδιά άλλων ομάδων, που δεν τους φορούσαν. «Οι γονείς που ανησυχούν για την επιδείνωση της μυωπίας στα παιδιά τους έχουν τώρα μια εφικτή επιλογή» σχολιάζει η καθηγήτρια Πολίν Τσομ του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, το οποίο πραγματοποίησε μία από τις σχετικές έρευνες. «Η ορθοκερατολογία έχει διαπιστωθεί ότι επιβραδύνει αποτελεσματικά την εξέλιξη της μυωπίας στα παιδιά» καταλήγει.

Κίνδυνος

Η μυωπία εμφανίζεται κατά κανόνα στην παιδική ηλικία και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπει κανείς με δυσκολία αντικείμενα που βρίσκονται μακριά.

Εκτός από το γεγονός ότι άνθρωποι με αυτό το πρόβλημα χρειάζονται διορθωτικούς φακούς προκειμένου να δουν καθαρά, διατρέχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς και γλαυκώματος. Παρά τη διαπιστωμένη χρησιμότητα αυτών των φακών, οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρειάζεται να περάσουν από περαιτέρω έρευνα.

«Πρόκειται για νέα τεχνολογία και γι’ αυτό πρέπει να γίνει έρευνα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ώστε να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά τους» τονίζει ο Γκόρντον Ιλετ, εκπρόσωπος της Ενωσης Οπτομετρών της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι όπως με όλους τους φακούς, έτσι και με αυτούς είναι πιθανό 15-20 στους 10.000 να εκδηλώσουν κάποια φλεγμονή του κερατοειδούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...