Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Πρόσωπο γεμάτο λάμψη

Δεν πέφτετε ποτέ για ύπνο, αν δεν καθαρίσετε το πρόσωπό σας με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια από το μακιγιάζ…

Δεν πέφτετε ποτέ για ύπνο, αν δεν καθαρίσετε το πρόσωπό σας με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια από το μακιγιάζ, καταναλώνετε λίτρα νερό για να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας και από μέσα, και κάνετε τα πάντα για να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με βρόμικα χέρια. Παρ’ όλα αυτά, αντί να έχετε το λαμπερό και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα για το οποίο πασχίζετε, οι ερεθισμοί, οι κοκκινίλες και τα σπυράκια έρχονται να ακυρώσουν κάθε σας προσπάθεια. Το μυστικό, η παγίδα αλλά και η λύση, μπορεί να βρίσκεται στο στομάχι σας. Για την ακρίβεια, σε όσα επιτρέπεται να μπουν εκεί.

Μια διατροφή που είναι πολύ πλούσια σε κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά και ελλιπής σε ψάρι και αβγά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επιδερμίδα σας από το πουθενά. Η μάχη της ακμής είναι κάτι που απασχολεί πια όλο και μεγαλύτερο φάσμα ηλικιών, γεγονός που αποδίδεται και ερευνητικά στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και στον τρόπο της ζωής γενικότερα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες στρατηγικές που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση χωρίς κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Μια καλή αρχή είναι να κάνει κανείς έξυπνες κινήσεις σχετικά με το τι τρώει και τι πίνει.

  1. «Ψαρώστε» την επιδερμίδα σας: Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ βασικό για τον οργανισμό μεταλλικό στοιχείο, το οποίο ενισχύει τον μηχανισμό που ελέγχει την απελευθέρωση των ορμονών και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης Α, απαραίτητης για την υγεία του δέρματος.
  2. Βρείτε… ανταποδοτικά για γάλα και τυροκομικά: Οι ορμόνες και η διέγερση της παραγωγής ινσουλίνης που προκαλούν τα γαλακτοκομικά κάνουν κάποιους ερευνητές να πιστεύουν ότι όποιος δίνει μάχη με την ακμή πρέπει να απέχει από αυτά. Συγκεκριμένα, ενοχοποιείται μια συγκεκριμένη ορμόνη που προκαλεί αύξηση στην παραγωγή του λίπους στο δέρμα. Δοκιμάστε λοιπόν να τα αντικαταστήσετε με γάλα αμυγδάλου.
  3. Σελήνιο για ήρεμο δέρμα: Αν και δεν είναι από τα πιο προβεβλημένα αντιοξειδωτικά, το σελήνιο, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε, μπορεί να βελτιώσει τους μηχανισμούς του δέρματος κατά της ακμής. Το σελήνιο υπάρχει σε αφθονία στο σκόρδο, στα αβγά, στο καφέ ρύζι, στον τόνο και τον σολομό.
  4. Ιαματικό… νερό: Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού έχει πολλά θετικά. Μεταξύ αυτών είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στο δέρμα να αναζωογονηθεί πιο γρήγορα και να αποβάλει τις προβληματικές τοξίνες.
  5. Η βήτα καροτίνη παίρνει Α: Συναντάται σε ό,τι είναι κίτρινο και πορτοκαλί (λαχανικά και φρούτα) και τροφοδοτεί όλες τις λειτουργίες που είναι ευεργετικές για το δέρμα.
  6. Κλειδώστε την κάβα: Το αλκοόλ αφυδατώνει, με αποτέλεσμα το δέρμα να ερεθίζεται και με αυτόν τον τρόπο να γίνεται πιο τρωτό σε ερεθισμούς.
  7. Αφήστε τα στο κέλυφός τους: Τα οστρακόδερμα περιέχουν υψηλά επίπεδα ιωδίου, το οποίο αποτελεί παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, φροντίστε να μη φάτε μεγάλες ποσότητες.
  8. Μακριά από το τηγάνι: Τα ανθυγιεινά λιπαρά στα τηγανητά φαγητά, όπως είναι οι πατάτες και οι λουκουμάδες, επιταχύνουν τη γήρανση.
  9. Ψηφίστε ανεπεξέργαστα: Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρων που αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, τα οποία φράζουν τους πόρους και δημιουργούν έτσι πρόσφορο έδαφος για τα σπυράκια.

ωραίο στιλ

Φράουλες σε 
ρόλο αντηλιακού

Για τα οφέλη των αντηλιακών προϊόντων γνωρίζουν άπαντες. Για τη δράση των «αντηλιακών» φρούτων όμως γνωρίζουν ελάχιστοι. Οπως αποκαλύπτουν οι διατροφολόγοι, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων φράουλας και ενάμισι ακτινίδιου την ημέρα μπορεί να προσφέρει στο δέρμα επαρκή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, δρώντας ως φυσική ασπίδα. Οι ποσότητες αυτές εξασφαλίζουν την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού για βιταμίνη C και σε συνδυασμό με τα φυτοθρεπτικά συστατικά των φραουλών, παρέχουν προστασία από το ηλιακό έγκαυμα. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση του εν λόγω κοκτέιλ φρούτων καθημερινά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΩ ΡΟΖ;

Το ροζ μαλλί έχει γίνει συνώνυμο των καλοκαιρινών φεστιβάλ, όσο και το τζιν σορτσάκι. Η μόδα που άρχισε από την τραγουδίστρια Τζέσι Τζέι στο Coachella διαδόθηκε τάχιστα από αρένα σε αρένα σε διάφορες παραλλαγές. Η σταρ του «Big Bang Theory» Κάλεϊ Κουόκο έκανε αμέσως μετά την εμφάνισή της με ροζ ombre στην ήδη ξανθιά κουπ της, ενώ κατά το παρελθόν είχε πειραματιστεί με ίδιο χρώμα και η Κέιτι Πέρι.
423r24Σύμφωνα με την κορυφαία κομμώτρια των σταρ, Ορα Φρίντμαν, η επίτευξη του συγκεκριμένου χρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οσες γυναίκες έχουν μελαχρινό ή καστανό φυσικό χρώμα μαλλιών, ίσως χρειαστεί να κάνουν περισσότερες από μία επισκέψεις στο κομμωτήριο, καθώς πρέπει να προηγηθεί ντεκαπάζ. Η ίδια πάντως προτείνει να ξεκινήσει κανείς με την ombre εκδοχή που είναι λιγότερο επιβαρυντική για την τρίχα. Σε ό,τι αφορά τις ξανθιές, τα πράγματα είναι ευκολότερα, καθώς δεν απαιτείται ξάνοιγμα του χρώματος και το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με βαφές μαλλιών του εμπορίου.

Fashion Police!
Πικνίκ ντύθηκε η Μενεγάκη

Η Ελένη Μενεγάκη σπάνια απογοητεύει με τις εμφανίσεις της, ωστόσο όταν το κάνει, του δίνει και καταλαβαίνει. Η παρουσιάστρια του Alpha εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες ντυμένη με… τραπεζομάντιλο του πικνίκ και σαν να μην έφτανε αυτό, το συνδύασε με ασορτί τσάντα. Θα ήταν καλύτερο η ωραία Ελένη της TV να εμφανιστεί με το λευκό σορτσάκι και το Τ-shirt που κρύβονται κάτω από τα μέτρα του -περιττού- υφάσματος. Οσο για τα παπούτσια; Πρόκειται για την πιο κακόγουστη τάση της σεζόν και απ’ ό,τι φαίνεται, η παρουσιάστρια την έχει υιοθετήσει όσο δεν πάει, αφού έχει «συλληφθεί» να τα φοράει και σε άλλη εμφάνισή της.

To διαχρονικό καπέλο τύπου Παναμά

Φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας και χαρίζει ιδιαίτερη φινέτσα. Το καπέλο τύπου Παναμά είναι το πλέον διαχρονικό καλοκαιρινό αξεσουάρ μόδας, που μπορεί να αναβαθμίσει οποιοδήποτε look στη στιγμή και μάλιστα οικονομικά. Από τα μέσα του 1800 που έκανε την εμφάνισή του στην αγορά έως σήμερα, δεν βγήκε ποτέ από τη μόδα, παραμένοντας ψηλά στις προτιμήσεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, χάρη στη λειτουργικότητα και την απλότητά του. Συνδυάζεται τόσο με μαγιό όσο και με μάξι φόρεμα για απογευματινές βόλτες.

ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑΡΑ

Τέλος στο κουρασμένο βλέμμα μπορεί να βάλει η μάσκαρα, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται έξυπνα. Η make up artist Σάνα Αλαμ προτείνει τη χρήση επιπλέον στρώσεων μάσκαρας μετά την ολοκλήρωση του υπόλοιπου μακιγιάζ των ματιών, δηλαδή μετά την εφαρμογή της σκιάς και του μολυβιού ή του eyeliner. Το εν λόγω τρικ βοηθά το βλέμμα να δείχνει περισσότερο «ξύπνιο» και τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Θα πρέπει ωστόσο να εφαρμόζεται προσεκτικά, προς αποφυγή μουντζούρας.

Πλύσιμο σουτιέν σε στεγνωτήρα λαχανικών

Η σωστή εφαρμογή του σουτιέν δίνει αναμφίβολα πόντους στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Πόσο εύκολα διασφαλίζεται όμως αυτή σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι τα περισσότερα σουτιέν και ιδιαιτέρως τα στράπλες χάνουν το σχήμα τους μετά τα πολλά πλυσίματα; Η λύση κρύβεται στη χρήση στεγνωτήρα λαχανικών, αντί πλυντηρίου, και παιδικού σαμπουάν σε χλιαρό νερό, αντί απορρυπαντικού ρούχων. Η περιδίνηση στον στεγνωτήρα των λαχανικών θα συμβάλει στο αποτελεσματικό καθάρισμα, χωρίς όμως να ταλαιπωρήσει το εσώρουχο. Μετά το ξέβγαλμα με κρύο νερό, αντί για στύψιμο, προτείνεται το ταμπονάρισμα σε μια απορροφητική πετσέτα.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...