Το φουλάρι χαμαιλέων!

Το «έξυπνο» μαντίλι αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος

Αν νιώθετε ότι πρέπει να αρχίσετε να εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς, ένα φουλάρι έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθώς προδίδει τη διάθεσή σας αλλάζοντας χρωματισμό.

Το μαντίλι-χαμαιλέοντας, που είναι φτιαγμένο με πολυτελές μεταξωτό υλικό, καταφέρνει να αλλάζει χρώμα χάρη στα υψηλής τεχνολογίας μελάνια που έχουν χρωματίσει την ύφανσή του. Συγκεκριμένα, το μαντίλι αποτελείται από διαφορετικές επικαλύψεις, καθεμία από τις οποίες έχει το δικό της χρώμα. Το μαύρο μοτίβο είναι τυπωμένο με θερμοχρωμικό μελάνι, το οποίο επηρεάζεται από τη μεταβαλλόμενη θερμοκρασία του σώματος. Οσο για το ανοιχτοπράσινο μοτίβο, αυτό είναι από μελάνι που φωσφορίζει στο σκοτάδι. Τέλος, η λευκή ύφανσή του αποτελείται από φωτοχρωμικό μελάνι που αντιδρά με τις ακτίνες UV και παίρνει πορτοκαλί χρώμα όταν βρίσκεται κανείς σε εσωτερικό χώρο.

Ο οίκος Neffa που ευθύνεται για την παραγωγή αυτού του φουλαριού άντλησε έμπνευση από το δέρμα της σαύρας, που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτά που καθορίζουν το χρώμα στην περίπτωση του μαντιλιού είναι η διάθεση και ο τρόπος με τον οποίο αυτή επηρεάζει τη θερμοκρασία και τη χημική σύσταση των ορμονών, τις οποίες εκκρίνει το σώμα μας.

Συνήθως τα αρνητικά συναισθήματα αυξάνουν τη θερμοκρασία μας, γεγονός που κάνει το μαντίλι να θαμπώνει. Ετσι, η γυναίκα που το φορά, μπορεί να μπει σε δεύτερο πλάνο, κάτι που οι κατασκευαστές του μαντιλιού θεωρούν ότι είναι ιδανικό όταν ένας άνθρωπος βιώνει στρες ή φόβο. Αντίθετα, όταν αυτή που το φορά, νιώθει χαρούμενη και κεφάτη, το χρώμα του μαντιλιού γίνεται πιο έντονο, οπότε τη βοηθά να ξεχωρίζει στο πλήθος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ