Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Δίαιτα στο συναίσθημα για λιγότερα κιλά!

Το τεστ Βρετανού υπνοθεραπευτή που προτείνει να απομακρύνουμε από μέσα μας θυμό και θλίψη

Προτού υιοθετήσετε μια δίαιτα αποτοξίνωσης για να χάσετε τα περιττά κιλά, ίσως να χρειάζεται να κάνετε πρώτα δίαιτα αποτοξίνωσης συναισθημάτων, μια και είναι πολύ πιθανό να τρώτε για παρηγοριά.

Ο γνωστός Βρετανός υπνοθεραπευτής Τομ Μάγιερ πιστεύει ότι οι δίαιτες δεν δίνουν αποτελέσματα όταν κουβαλάμε συναισθηματικά «βάρη», όπως παλιές πικρίες, θυμό, θλίψη. Γι’ αυτό δημιούργησε το παρακάτω τεστ, ώστε να υπολογίσει καθένας αν πρέπει πρώτα να αποτοξινώσει τα συναισθήματά του και μετά να ξεκινήσει διατροφή.

1. Οταν αισθάνεστε λυπημένοι ή θυμωμένοι πώς είναι η αντίδρασή σας;
Α. Πέφτω με τα μούτρα στο φαΐ και επιλέγω γλυκά και λιπαρά τρόφιμα.
Β. Τρώω ή πίνω, αλλά προσέχω να είναι υγιεινή επιλογή.
Γ. Προσπαθώ να κερδίσω χρόνο, να χαλαρώσω το σώμα μου, για να μπορέσω να αντισταθώ.

2. Οταν πρόκειται για τα συναισθήματά σας, πώς θα περιγράφατε την «απάντησή» σας;
A. Δεν θέλω να αφιερώνω χρόνο για να σκέφτομαι δύσκολα πράγματα από το παρελθόν. Αρνούμαι να μιλήσω γι ‘αυτό. Δεν συγχωρώ εύκολα.
Β. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να αφήνω πίσω το παρελθόν. Θέλω να μη σκέφτομαι κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλά μπορώ να μιλήσω για το παρελθόν.
Γ. Πιστεύω ότι το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους για τα συναισθήματά σου είναι το κλειδί για την ευτυχία. Μπορώ να μιλήσω για όλα.

3. Οταν πρόκειται για θυμό, πώς μπορείτε να περιγράψετε τον εαυτό σας;
Α. Θυμώνω εύκολα και κρατάω κακίες και όταν με θυμώνουν οι άλλοι, συχνά εκρήγνυμαι.
Β. Απογοητεύομαι από τους ανθρώπους και παρότι εύχομαι να μου είχαν φερθεί διαφορετικά, τις περισσότερες φορές συγκρατώ τον θυμό μου.
Γ. Παίρνω όλη την ευθύνη για τα συναισθήματά μου. Οταν θυμώνω, θεωρώ ότι είναι δικό μου λάθος, ηρεμώ γρήγορα και ζητάω συγγνώμη εύκολα, αν χάσω την ψυχραιμία μου.

4. Πώς θα περιγράφατε επακριβώς τη σχέση σας με τον εαυτό σας;
A. Δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Δεν «δέχομαι» συγχαρητήρια εύκολα και μπορώ να είμαι πολύ επικριτικός/ή μαζί του.
Β. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος/η με τον εαυτό μου, αλλά είναι φορές που είμαι πολύ απογοητευμένος/η μαζί του. Δεν είμαι και ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου, αλλά τα βρίσκω μαζί του.
Γ. Εχω αυτοεκτίμηση. Είμαι περήφανος/η για τον εαυτό μου και τις περισσότερες φορές τον «χαϊδεύω».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Περισσότερα Α
Είναι δύσκολο για σας να αντιμετωπίσετε έντονα συναισθήματα, ιδίως αν είναι αρνητικά. Αντιμετωπίζετε απογοητεύσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι πιθανότητες να διατηρήσετε καλή σωματική φόρμα και υγεία, ενώ δεν νιώθετε ευτυχισμένοι. Μια συναισθηματική αποτοξίνωση θα σας κάνει καλό προκειμένου να μπορέσετε να αρχίσετε να χαλαρώνετε και να είστε πιο τρυφεροί με τον εαυτό σας και τους άλλους. Θα νιώσετε σαν να βγάζετε ένα βάρος από πάνω σας. Ενα συναισθηματικό βάρος που θα φανεί και στη ζυγαριά σας.

Περισσότερα Β
Εχετε υγιή σχέση με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας, αλλά θα σας ωφελήσει ακόμη να μάθετε κάποιες τεχνικές για το πώς να αφήνετε πραγματικά πίσω σας το παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσετε να αισθάνεστε ακόμη καλύτερα για τον εαυτό σας και τη ζωή σας και θα μπορέσετε ευκολότερα να ασχοληθείτε με το σώμα σας.

Περισσότερα Γ
Συγχαρητήρια! Λειτουργείτε με υψηλά επίπεδα κατανόησης των συναισθημάτων σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να το ρίχνετε στο φαγητό για παρηγοριά. Η βαθιά κατανόηση του εαυτού σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς. Με την πλήρη ευθύνη για τα συναισθήματά σας, έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και είστε σε θέση να οικοδομήσετε μια ζωή που θα σας κάνει να αισθάνεστε υπερήφανοι.

H «πυξίδα» για το σώμα

Η προσέγγιση «το φαγητό είναι παρηγοριά» σημαίνει ότι οι άνθρωποι αγνοούν τα «σήματα» δυστυχίας που τους στέλνει ο εαυτός τους. Τα αρνητικά συναισθήματα αποτελούν «καμπανάκια» που δείχνουν ότι χρειάζεται μια καλύτερη κατεύθυνση στη ζωή σας. Αν αγνοήσετε τα συναισθήματά σας, χάνετε το σημαντικό μήνυμα, η ζωή σας θα είναι λιγότερο χαρούμενη και το σώμα σας βαρύτερο. Ο Τομ Μάγιερ συστήνει να αρχίσετε να ακούτε τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε σαν πυξίδα που θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα μονοπάτι για υγεία και ευτυχία. Το πιο σημαντικό για να αλλάξει το σώμα και να χάσει βάρος είναι η απαλλαγή από οποιαδήποτε εσωτερική θλίψη ή θυμό. Τότε μόνο θα μπορείτε να αξιολογείτε σωστά τη διατροφή σας, ώστε να μην… παραδίδεστε στο φαγητό.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...