Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Τριήμερο καύσωνα! Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Τους 38-39 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη. Δροσίζει το Σάββατο

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού Ιουλίου βρίσκεται προ των πυλών. Από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» και θα φτάσει κατά τόπους τους 38-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σάββατο.

«Το κύμα καύσωνα, που εδώ και μέρες επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, φτάνει και στη χώρα μας» λέει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Οπως επισημαίνει, η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι σταδιακή και θα αρχίσει ήδη από σήμερα, οπότε ο αίθριος καιρός θα συνοδευτεί από αρκετή ζέστη, της τάξης των 34-35 βαθμών στην ηπειρωτική χώρα.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανατολικά και νότια, όπου το μελτέμι θα κρατήσει τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, στην Αθήνα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, ωστόσο από την Τετάρτη τα πράγματα αλλάζουν, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα έως την Παρασκευή.

«Αυτό το τριήμερο η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά» σημειώνει ο κ. Καντερές. Ελαφρά πιο δροσερός θα είναι ο καιρός το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα στα ανατολικά.

Φλέγεται ολόκληρη η Ευρώπη 

Αντιμέτωποι με τη δεύτερη εβδομάδα καύσωνα βρίσκονται εκατομμύρια Δυτικοευρωπαίοι, με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους να βιώνουν θερμοκρασίες που περνούν στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στα νότια τμήματα της Γαλλίας αλλά και στη Γερμανία, όπου τις προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος είχε «κολλήσει» στους 38 βαθμούς Κελσίου, προκαλώντας έντονο αίσθημα δυσφορίας, καθώς η κεντρική Ευρώπη δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια ζέστη. Οι Βρετανοί βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες 38 βαθμούς Κελσίου και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον ως μεθαύριο, Τετάρτη.

Ενδεικτικό της ζέστης που έχει ενσκήψει στη γηραιά ήπειρο είναι οι 30 βαθμοί Κελσίου που κατέγραψαν τα θερμόμετρα στη Δανία. Γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ακόμα και στη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, καθώς οι μετέχοντες δεν άντεχαν τις πρωτοφανείς για τη σκανδιναβική χώρα συνθήκες.

Προβλήματα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν -ιδίως- οι ηλικιωμένοι πολίτες σε Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Πολωνία, αλλά και Ιταλία, όπου ο υδράργυρος άγγιξε το Σαββατοκύριακο ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων έχουν οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις, όπως της Γαλλίας για παράδειγμα, στη λήψη έκτακτων μέτρων ή στην ενεργοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της απώλειας ανθρώπινων ζωών λόγω του καύσωνα. Και όλοι τώρα περιμένουν την Πέμπτη, οπότε οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αλλαγή σκηνικού, με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...