Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Τρωάδες με λαοθάλασσα

Ούτε το οικονομικό στρίμωγμα ούτε οι καυτές πολιτικές εξελίξεις ήταν αρκετά για να κρατήσουν το θεατρόφιλο κοινό μακριά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

e3q24tq34t 1 0Ούτε το οικονομικό στρίμωγμα ούτε οι καυτές πολιτικές εξελίξεις ήταν αρκετά για να κρατήσουν το θεατρόφιλο κοινό μακριά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Την περασμένη Παρασκευή άρχισε το Φεστιβάλ Επιδαύρου, με την πρεμιέρα της παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου «Τρωάδες», η οποία κατάφερε (για δύο ημέρες) να συγκεντρώσει περί τους 10.000 θεατές, με το Σάββατο φυσικά να έχει περισσότερο κόσμο. Να θυμίσουμε ότι η περσινή παραγωγή του Εθνικού «Ιππόλυτος» με τη Λυδία Κονιόρδου (και σε μια σχετικά ανέφελη περίοδο) είχε συγκεντρώσει (για δύο ημέρες) 13.000 θεατές.

Παρά τις δύσκολες για τη χώρα μας συνθήκες, οι θεατρόφιλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ηθοποιών και του σκηνοθέτη της παράστασης Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος προ ημερών ζήτησε από τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό των e3q24tq34t 3συντελεστών. «Ας αποδείξουμε ότι η παιδεία, η τέχνη, ο πολιτισμός είναι η περιουσία μας. Αυτές τις κρίσιμες μέρες ας αναδείξουμε την πνευματικότητα και τη συλλογική μας συνείδηση» είχε πει σε επιστολή του ο κ. Χατζάκης.

Φυσικά το θέμα που μονοπωλούσε τις συζητήσεις στα πηγαδάκια ήταν το χθεσινό δημοψήφισμα αλλά και η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Κάποιοι χαμηλοφώνως και κάποιοι άλλοι με πιο έντονο ύφος, μέχρι και λίγα λεπτά πριν από την έναρξη συζητούσαν για την επόμενη ημέρα της ταλαιπωρημένης Ελλάδας.

Η πρώτη από τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού, η τραγωδία «Τρωάδες», αποτελεί ένα αντιπολεμικό αριστούργημα, στο οποίο ο Ευριπίδης κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων και τις φρικαλεότητες που προκάλεσαν. Κεντρική φιγούρα είναι η βασίλισσα των Τρώων, η Εκάβη, που την ενσάρκωσε με πάθος η σπαρακτική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Η αγαπημένη ηθοποιός απέσπασε το πιο
e3q24tq34t 4θερμό χειροκρότημα του κοινού. Μάλιστα το Σάββατο (την ημέρα των γενεθλίων της) οι συνεργάτες της, μετά το πέρας της παράστασης, την… αιφνιδίασαν κάνοντάς της ένα μικρό πάρτι!

Εκτός από την Καραμπέτη, τον θίασο απαρτίζουν οι Θέμης Πάνου (Ποσειδώνας), Νίκος Ψαρράς (Ταλθύβιος), Κόρα Καρβούνη (Κασσάνδρα), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αθηνά), Κρατερός Κατσούλης (Μενέλαος), Ελένη Ρουσσινού (Ελένη) και Μαρία Κίτσου (Ανδρομάχη). Οταν η αυλαία έπεσε, οι συντελεστές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των θεατών. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί από τους ηθοποιούς δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι οι θεατρόφιλοι αψήφησαν τις δυσκολίες και ταξίδεψαν μέχρι την Επίδαυρο.

Η επόμενη καλλιτεχνική στάση των «Τρωάδων» είναι το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα στις 11 και 12 Ιουλίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...