Ιδιαίτερη βάρκα για σύγχρονους Κουστό!

Σκάφος που διαθέτει υποβρύχια καμπίνα.

4f78j4m887Σκάφος για σύγχρονους Κουστό δημιούργησε νοτιοκορεάτικη εταιρεία, συνδυάζοντας βάρκα αναψυχής και υποβρύχιο σε ένα σκαρί. Οι επιβάτες του «Penguin» μπορούν έτσι κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στη θάλασσα να εξερευνήσουν και τον βυθό της, χωρίς καν να βραχούν.

Το εν λόγω σκάφος εκτός από δύο μικρά εξωτερικά καταστρώματα, διαθέτει και μία κεντρική καμπίνα που βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, μέσα από τρία μεγάλα φινιστρίνια της οποίας οι επιβάτες μπορούν να χαζέψουν τη θαλάσσια ζωή χωρίς να διαθέτουν εξοπλισμό καταδύσεων, πίνοντας παράλληλα το ποτό ή το αναψυκτικό τους.

Η κεντρική καμπίνα, στην οποία κατεβαίνει κανείς από μια μικρή σκάλα, μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, ενώ έχει τζόιστικ και LCD οθόνη ώστε να επιτρέπει την πλοήγηση του σκάφους από εκεί. Από τα παράθυρά της στην πλώρη και τα δύο πλαϊνά της προσφέρεται θέα με άνοιγμα σχεδόν 270 μοιρών στον ωκεανό, δίνοντας την αίσθηση σε όσους βρίσκονται στο εσωτερικό της ότι είναι σε ελεύθερη κατάδυση.

Το σκάφος θεωρείται ημιυποβρύχιο, καθώς δεν καταδύεται ολόκληρο. Τα δύο εξωτερικά του καταστρώματα που βρίσκονται εκατέρωθεν της καμπίνας, καθώς επίσης και η εξωτερική μονάδα πλοήγησης παραμένουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας φιλοξενώντας τους υπόλοιπους επιβάτες. Συνολικά, το «Penguin» έχει την ικανότητα μεταφοράς πέντε ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης του δεν ξεπερνά ωστόσο τους τρεις κόμβους, καθώς το σύστημα προώθησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικές προπέλες με αυτονομία μάξιμουμ οχτώ ωρών.

Το «Penguin» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση σκαφών αναψυχής της Κορέας, που διοργανώνεται από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου. Εκεί οι λάτρεις του είδους θα έχουν την ευκαιρία να το περιεργαστούν από κοντά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ