Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ελληνες αετοί με Πίστη για τίτλους

Μπορεί άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες να ενισχύονται με μεταγραφές εν όψει της νέας σεζόν, ωστόσο το ρόστερ της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος στο Λονδίνο αρκείται στην πίστη στον Θεό για να διεκδικήσει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα!

Μπορεί άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες να ενισχύονται με μεταγραφές εν όψει της νέας σεζόν, ωστόσο το ρόστερ της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος στο Λονδίνο αρκείται στην πίστη στον Θεό για να διεκδικήσει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα!

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Με σύνθημα τη φράση «Faith First» (πρώτα η πίστη), η ποδοσφαιρική ομάδα των Ελλήνων και των Κυπρίων του βορειοδυτικού Λονδίνου, με την επωνυμία Αγιος Παντελεήμων, ετοιμάζεται να μπει στη μάχη των αγγλικών γηπέδων. Εχει σήμα τον Τίμιο Σταυρό και τον Δικέφαλο Αετό, διαφορετικές εμφανίσεις για τα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια, πενταμελές ιατρικό team (με παθολόγο, ορθοπεδικό, φυσιοθεραπευτές και διαιτολόγο), χορηγούς και αθλητικές εγκαταστάσεις και ίσως θα ζήλευαν πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος!

Στο τιμόνι της ομάδας είναι ο πασίγνωστος Γκάρι Κάρσα, μέχρι πρότινος «νούμερο 2» προπονητής στην Αστον Βίλα, ενώ η βάση της βρίσκεται απέναντι από το Γουέμπλεϊ, γεγονός που γεννάει ελπίδες ότι ίσως μία μέρα οι παίκτες της πατήσουν στο γρασίδι του ιστορικού σταδίου! Στις αρχές Αυγούστου η ομάδα θα κάνει και τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα σεζόν. Τις θρησκευτικές «ανάγκες» των παικτών θα καλύπτει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Σαλαπάτας, που αναλαμβάνει και ρόλο «εμψυχωτή»! Ο ποδοσφαιρόφιλος ιερέας από το Ναύπλιο και ιερατικός προϊστάμενος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονος συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ίδρυση της ομάδας και μίλησε στην «Espresso» για τις φιλοδοξίες της: «Σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση ποδοσφαιρικής ομάδας για να συσπειρώσουμε τη νεολαία. Μικρός έπαιζα ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο, αλλά ο γιος μου ο Νίκος είναι ποδοσφαιριστής και γυμναστής. Ξεκίνησε από την Τσέλσι, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και έχει αγωνιστεί στον Πανηλειακό και τη Δόξα Βύρωνα. Στις πρώτες προπονήσεις εντάχθηκαν στο δυναμικό μας 30 νέοι από την κοινότητα και συνεχώς προστίθενται κι άλλοι. Θα αγωνιζόμαστε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα KOPA, που είναι το κυπριακό e2q43rfw 1πρωτάθλημα Λονδίνου και νότιας Αγγλίας. Αν όλα πάνε καλά, έχουμε φιλοδοξίες για σπουδαιότερα πράγματα».

Οπως επισήμανε ο π. Αναστάσιος, «η Διοικούσα Επιτροπή απαρτίζεται από επιστήμονες και επιχειρηματίες στελέχη της ομογένειας του βορειοδυτικού Λονδίνου, ενώ την ευλογία του έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, συγχαίροντας τους συντελεστές της προσπάθειας».

Ο 53χρονος ιερέας, που έφτασε στην Αγγλία πριν από 30 χρόνια, βοηθάει Ελληνες μετανάστες να βρουν δουλειά και να ορθοποδήσουν. Εχει διδάξει Ορθόδοξη Πνευματικότητα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας, έχει εκδώσει 21 βιβλία και έχει επιδείξει μεγάλο οικοδομικό έργο. Πρόσφατα οι «Times» αφιέρωσαν ένα δισέλιδο στην ανακαίνιση της εκκλησίας της Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...