Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Επικεφαλής (σύντομα) στο ΕΣΡ η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου

Νέα πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να διοριστεί σύντομα η γνωστή τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου (φωτό), βάζοντας έτσι τέλος στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», η επιλογή της δημοσιογράφου -η οποία προτάθηκε για τη συγκεκριμένη θέση από τη Δημοκρατική Αριστερά- στηρίζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης. Ετσι μετά την 17η Ιουλίου, οπότε λήγει η τρίμηνη παράταση της θητείας του ΕΣΡ, η Πόπη Διαμαντάκου θα αναλάβει τα καθήκοντά της.

Η εκλογή νέου προέδρου είχε μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε θρίλερ, καθώς ο νυν πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Γιάννης Παπακώστας και Εύη Δεμίρη κινδυνεύουν να συμπληρώσουν 11 χρόνια στο συμβούλιο (ανέλαβαν τις θέσεις τους τον Ιούνιο του 2002, επί εποχής Κώστα Σημίτη), ενώ και ο τακτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Αποστολάς (που προήχθη σε μέλος) έχει ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο. Η διάρκεια της θητείας τους είναι τέσσερα χρόνια και υπάρχει, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, η δυνατότητα ανανέωσης μόνο για οκτώ μήνες.

Στο ΕΣΡ θα παραμείνουν η αντιπρόεδρος, η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης, καθώς και ο δικηγόρος Αρης Σταθάκης.

Το ΕΣΡ αποτελείται από εννέα μέλη, από τα οποία ένας ορίζεται ως πρόεδρος και ένας ως αντιπρόεδρος. Τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη διάσκεψη των προέδρων του Κοινοβουλίου, εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων πέμπτων. Η θητεία των μελών του συμβουλίου είναι τετραετής και ανανεώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του. Αυτό δεν ισχύει για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, οι οποίοι διορίζονται για πλήρη θητεία. Τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να επιλέγονται για περισσότερες από δύο θητείες και σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης ενός από αυτών, νέο μέλος επιλέγεται και το αντικαθιστά.

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται πως προχώρησε -έστω και καθυστερημένα- στην επιλογή νέου προέδρου και συνεπώς νέου ΕΣΡ, καθώς κινδύνευε εκτός των άλλων η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, την οποία προανήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου. Το εγχείρημα δεν μπορούσε να προχωρήσει, αν δεν έχει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση και συνεπώς η κυβέρνηση δεν θα ήταν συνεπής σε μια μνημονιακή της υποχρέωση όπως είναι η διάθεση του φάσματος των συχνοτήτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...