Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Ο συνάδελφος που θα πάντρευε τον ήρωα Ευστάθιο Τσιτλακίδη κρατούσε το ξίφος...

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε ήρωα που...

Νέο single με άρωμα «Survivor» για τους Δάντη – Μπο

«Το ξέρεις, για 'σένα λιώνω, παγώνω και μετανιώνω, τα...

Eurovision 2023: Ένσταση για την επιλογή Βερνίκου από τον δικηγόρο της Μαντζούκη...

Αρχισαν τα... όργανα στην ελληνική Eurovision. Ο δικηγόρος της...

Ντρου Μπάριμορ: Η ταινία που της άλλαξε τη ζωή – «Άλλαξε τον...

Η Ντρου Μπάριμορ σε συνέντευξη είπε πως υπάρχουν ρόλοι...

Το τελευταίο γράμμα της Βίκυς

Μεσαιωνικούς και φασιστικούς περιορισμούς, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απρόκλητες επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς και περαιτέρω επιδείνωση της ψυχολογικής της κατάστασης καταγγέλλει η Βίκυ Σταμάτη στην τελευταία επιστολή προς τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μεσαιωνικούς και φασιστικούς περιορισμούς, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απρόκλητες επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς και περαιτέρω επιδείνωση της ψυχολογικής της κατάστασης καταγγέλλει η Βίκυ Σταμάτη στην τελευταία επιστολή προς τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

esr 0707 021 cmyk3ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

Το «Points System» αποκαλύπτει σήμερα το πεντασέλιδο γράμμα της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, μέσω του οποίου καταγράφει όλα όσα βιώνει -όπως η ίδια ισχυρίζεται- τους τελευταίους μήνες νοσηλείας της στο Δρομοκαΐτειο.

Βάζοντας τίτλο «4,5 χρόνια κώφωσης», η Βίκυ Σταμάτη στην αρχή της επιστολής της εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παρασταθεί ενώπιόν τους και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

«Δεν μου επιτρέπει η υπερ-επιβαρυμένη υγεία μου να παραστώ ενώπιόν σας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αιτείται και τη διενέργεια ειδικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να βεβαιωθεί το αληθές των ισχυρισμών της.

Σύμφωνα με όσα λέει, το σωφρονιστικό σύστημα αδυνατεί να της παράσχει την οποιαδήποτε προστασία, καταγγέλλοντας ότι δέχεται απρόκλητες επιθέσεις από εξωτερικούς φρουρούς. «Χωρίς καμία αιτία και χωρίς από μέρους μου να προκληθεί» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών.

Στημένα επεισόδια

Στη συνέχεια της επιστολής της η Βίκυ Σταμάτη κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασής της κατά τη διάρκεια νοσηλείας της στο Δρομοκαΐτειο. Οπως μάλιστα λέει, η ψυχολογική της κατάσταση χειροτερεύει από «υποβολιμιαία» επεισόδια, τα οποία γίνονται «εκ του πονηρού».

Οπως λέει, οι επιθέσεις που δέχεται «επηρεάζουν δυσμενώς την προσωπικότητά μου, σε σημείο που να καταστρέφεται και να απαιτείται χρόνος πολύτιμος ως στοιχείο θεραπείας, πράγμα που αν δεν προσεχθεί, συνεπιφέρει καταστάσεις ψυχικές ανίατες».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης για τις μίζες των εξοπλιστικών ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη είχε καταγγείλει απόπειρα βιασμού σε βάρος της.

Συγκεκριμένα την ώρα που ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης κατήγγειλε ότι «έχει υποστεί τα πάνδεινα σ’ αυτό το κολαστήριο. Τη χτύπησαν, την έβρισαν, της πέταξαν πράγματα, της σήκωσαν τα στρώματα», η ίδια τον διέκοψε και είπε: «Απόπειρα βιασμού…».

4123rqw4Τότε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στην «Espresso», είχε τονίσει: «Δεν μπορώ να προβώ σε δηλώσεις, γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός εκεί μέσα κινδυνεύει. Πολύ εύκολα μπορούν να της κλείσουν το στόμα. Ο,τι έχουμε να καταγγείλουμε, το έχουμε κάνει και εγγράφως και αρμοδίως. Δεν προτίθεμαι να ανακοινώσω τίποτα σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή».

Πάντως ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόιας, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την καταγγελία της Βίκυς Σταμάτη, σχολιάζοντας: «Δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία στη διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Οι αιτήσεις αποφυλάκισης

Μέχρι σήμερα η Βίκυ Σταμάτη έχει συμπληρώσει 4,5 χρόνια κράτησης (φυλακές και Δρομοκαΐτειο) και έχει δει τις έξι αιτήσεις αποφυλάκισης τις οποίες έχει καταθέσει να απορρίπτονται. Πολλές φορές με εμφατικό τρόπο και δημόσια δεν έχει διστάσει να κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη» και να καταγγείλει «αντίποινα», τα οποία δέχεται για τον λόγο ότι είναι σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ωστόσο έχει δώσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να λυγίσει, ενώ επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με μίζες και με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μέχρι στιγμής έχει δώσει τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καταθέσεις ενώπιον των δικαστικών Αρχών, μέσω των οποίων καταγγέλλει κρούσματα διαφθοράς στον δημόσιο βίο της χώρας, κατονομάζοντας συγκεκριμένο, πρωτοκλασάτο πολιτικό πρόσωπο ως πρωταγωνιστή σε διάφορες έκνομες υποθέσεις. Οι δύο καταθέσεις έχουν δοθεί στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, στους εισαγγελείς Διαφθοράς Ελένη Ράικου και Πόπη Παπανδρέου, ενώ μια τρίτη έχει δοθεί και σε Ελβετούς εισαγγελείς οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Point System», τα περισσότερα από όσα κατέθεσε η κυρία Σταμάτη δεν αποτελούν προϊόν ιδίας αντίληψης, αλλά αναφορές του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός και κατάδικος για τις υποθέσεις των μιζών επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της συζύγου του, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να μπορούν να αποδείξουν τη βασιμότητά τους. Η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ είναι πολύ πιθανόν οι εισαγγελείς να καλέσουν εκ νέου τη Βίκυ Σταμάτη.

rq34tqw43t 1Από την πλευρά της η σύζυγος του πρώην υπουργού αναμένεται να αιτηθεί μία ακόμη φορά την αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους, ενώ επιμένει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στοιχεία ως προς την υπόθεση των δωροδοκιών για τα εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία εμπλέκεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς και ότι η μοναδική της επιθυμία είναι να επιστρέψει κοντά στον γιο της.

Επιπλέον, εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεισφέρει μερικά ακόμα στοιχεία όσον αφορά τις καταγγελίες τις οποίες έχει κάνει για κρούσματα διαφθοράς και αφορούν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της το τελευταίο διάστημα.

«Σε τοξικό και ανθυγιεινό περιβάλλον»

Στην επιστολή-καταγγελία προς τη διεύθυνση των φυλακών και τον υπουργό Δικαιοσύνης η πρώην κυρία υπουργού επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι η κράτησή της στο Δρομοκαΐτειο έχει αντιθεραπευτικά αποτελέσματα, καθώς αναγκάζεται να νοσηλεύεται σε τοξικό και ανθυγιεινό περιβάλλον.

Μάλιστα θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

1) Γιατί η φυλακή κωφεύει; Είμαι στην κρίση σας, για ποιον λόγο δεν εκπληρώνονται τα αιτήματά μου; Από τις φυλακές;

2) Γιατί αυτή η απαράδεκτη αδικία; Γιατί αυτή η σκόπιμη κακομεταχείριση; Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταδικαστεί -όπως και η Ελλάδα- για τέτοιου είδους συμπεριφορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Καταλήγοντας στην επιστολή-κόλαφο η τρόφιμος του Δρομοκαΐτειου εξηγεί και τους λόγους που αποφάσισε να αποδράσει πριν από λίγο καιρό. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η φυγή της ήταν «το ύστατο μέσον για την ανάδειξη του κολαστηρίου μου – του κοπρώνα (φυλακές-ψυχιατρείο έναντι στο κράτος δικαίου προστασίας του πολίτη». Παράλληλα καλεί τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν ώστε να αποκλείονται τέτοιου είδους εκτροπές.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγήκε με τη ρόμπα της στο Κολωνάκι για να αγοράσει τσιγάρα και μια σφουγγαρίστρα

Η γνωστή ηθοποιός μένει στο κέντρο της Αθήνας και...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Ορφέας Αυγουστίδης: Στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τη γυναίκα, τον γιο και τον πατέρα του

Ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά...

Κούκλα από μικρή η γνωστή ηθοποιός

Η όμορφη μικρούλα της φωτογραφίας πόζαρε μερικά χρόνια πριν...

Ηθοποιός του «Καφέ της Χαράς»: «Είμαι 55 κιλά, πώς να πάω στο Survivor;»

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Χαριτίνη Καρόλου: Εντοπίσαμε σε έξοδό της την ηθοποιό – Πώς είναι σήμερα;

Η Χαριτίνη Καρόλου έγραψε τη δική της ιστορία στον...

Περήφανη θεία η Μαρίνα Βερνίκου: Ο ανιψιός της θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Είναι επίσημο: Ο 16χρονος ανιψιός της Μαρίνας Βερνίκου, Βίκτωρ...