Σσσσσσσστ!

Δικαστήριο στην Ιταλία απαγορεύει στις ερωμένες να αποκαλύπτουν τις παράνομες σχέσεις

Οι ερωμένες στην Ιταλία πρέπει να κρατούν το στόμα τους κλειστό, μετά το σεξ τουλάχιστον, προστατεύοντας τον εραστή τους, ακόμη κι αν είναι παντρεμένος. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας απαγορεύει με αυτήν την απόφαση σε κάθε ερωμένη να αποκαλύπτει στη σύζυγο του εραστή την αλήθεια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Αφορμή για την πρωτοφανή απόφαση αποτέλεσε η προσφυγή ερωμένης, που είχε καταδικαστεί για παρενόχληση, επειδή τηλεφώνησε στην απατημένη σύζυγο ενημερώνοντάς την για τις παρασπονδίες του άντρα της. Βάσει της προηγούμενης απόφασης, η «μαρτυριάρα ερωμένη» καταδικάστηκε σε πρόστιμο 400 ευρώ με αναστολή. Η ποινή θα ενεργοποιηθεί αυτόματα την επόμενη φορά που θα τηλεφωνήσει στο σπίτι του μπερμπάντη συζύγου. Η Ιταλίδα είχε εξαγριωθεί όταν ο εραστής της την παράτησε, οπότε θέλησε να τον κάνει να πληρώσει. Σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε με απόκρυψη τη σύζυγο, στην οποία είπε κάθε λεπτομέρεια της σχέσης. Δεν αρκέστηκε μάλιστα να καρφώσει τη δική της σχέση, αλλά αποκάλυψε στην αποσβολωμένη σύζυγο άλλες δύο σχέσεις που είχε ο άντρας της στο Μπάρι και στην Ποτέντσα.

Σύζυγος και ερωμένη, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έμειναν στο τηλέφωνο αρκετή ώρα, με τη δεύτερη να επιμένει να διηγείται τα πάντα, ενώ η απατημένη σύζυγος άκουγε σχεδόν σιωπηλή τις σοκαριστικές αποκαλύψεις. Αυτό έγινε δύο φορές, και όταν η σύζυγος δέχτηκε τρίτο τηλεφώνημα από την ερωμένη, απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Κατηγόρησε την ερωμένη του άντρα της για παρενόχληση, για να δικαιωθεί τόσο στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό όσο και με την τωρινή απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, που απέρριψε την έφεση της πρώην ερωμένης, επιβεβαιώνοντας την καταδίκη.

Οι δικαστές δεν δέχτηκαν τον ισχυρισμό ότι η μεγάλη χρονική διάρκεια των τηλεφωνικών επαφών και το γεγονός ότι η σύζυγος δεν διέκοψε τις συνομιλίες έδειχναν ότι οι επαφές γίνονταν με τη συναίνεσή της. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πρόθεση παρενόχλησης, από τη στιγμή που τα τηλεφωνήματα γίνονταν με απόκρυψη του καλούντος, ενώ η σημασία των αποκαλύψεων δικαιολογούν το ενδιαφέρον της συζύγου» αναφέρουν στην απόφασή τους οι δικαστές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ