Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το κορίτσι των βιντεοταινιών που έλαμψε στα 80s

Παντρεμένη 25 χρόνια με τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, είναι μια ευτυχισμένη μητέρα δύο κοριτσιών – Οποτε βρίσκει χρόνο συνεργάζεται με μεσιτικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν είχε ανοίξει μπουτίκ και ένα nail spa

4q2345trw4 2Η Τέτα Ντούζου είναι σήμερα μια ευτυχισμένη νοικοκυρά που φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά της. Παντρεμένη εδώ και 25 χρόνια με τον βιομήχανο Γιάννη Γεωργιάδη, μένει μόνιμα στη Φιλοθέη και έχει τεράστια αδυναμία στα δύο κορίτσια της. Η μεγάλη κόρη της σπουδάζει οικονομικά στο εξωτερικό, ενώ η μικρή της είναι μαθήτρια λυκείου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

Οταν ο χρόνος τής το επιτρέπει συνεργάζεται με ένα μεσιτικό γραφείο, ενώ στο παρελθόν είχε ανοίξει τη δική της μπουτίκ ρούχων στην οδό Πατησίων και ένα nail spa. Φαίνεται όμως ότι οι επιχειρήσεις και το ρίσκο που αυτές εμπεριέχουν δεν είναι για εκείνη…

Η τελευταία φορά που την είδαμε δημόσια ήταν πριν από δύο χρόνια στην κηδεία του πατέρα της Ανδρέα Ντούζου. Μαυροντυμένη και απαρηγόρητη, δεν έμοιαζε με το ανάλαφρο κορίτσι του «γυαλιού». Ο χρόνος είχε αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα πάνω της και εκείνη μόλις είδε τις συγκεντρωμένες τηλεοπτικές κάμερες έσκυψε το κεφάλι, ευχαρίστησε ευγενικά και απομακρύνθηκε με γρήγορα βήματα.

«Από τις αρχές του ’90 που αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική είχε πολλές προτάσεις για να επιστρέψει. Ηταν καθαρά δική της απόφαση να πει “όχι”. Απόφαση για την οποία δεν έχει μετανιώσει μέχρι σήμερα» μας εξηγεί ο Στηβ Ντούζος, ενώ επισημαίνει ότι η αδελφή του δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για να μπει στο «μάτι» του Τύπου με κάποια σκανδαλοθηρική αφορμή.

«Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»

Μας πρωτοσυστήθηκε το 1982 μέσα από την ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Το «κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο», όπως έγραφαν για εκείνη οι εφημερίδες της εποχής, έγινε γρήγορα γνωστό και αγαπητό στο κοινό. Μαζί με την Καίτη Φίνου και τη Νανά Βενέτη αποτέλεσαν talk of the town πρόσωπα της δεκαετίας του ’80.

Μεγαλωμένη μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια (πατέρας της ο Ανδρέας Ντούζος και αδελφός της ο Στηβ Ντούζος), δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα βήματά τους. Η υποκριτική δεν ήταν το όνειρο της ζωής της. Εκείνη με τα παιδιά ήθελε να ασχοληθεί, αλλά δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα. Ετσι αποφάσισε -μόλις στα 18 της χρόνια- να λάβει μέρος στις βιντεοταινίες της εποχής για να μπορέσει στη συνέχεια να σπουδάσει παιδοψυχολογία.

Εκείνα τα χρόνια οι βιντεοταινίες γνώριζαν την απόλυτη άνθηση. Το κοινό σχημάτιζε ουρές για να παρακολουθήσει τον Στάθη Ψάλτη, τον Νίκο Ρίζο, τη Μάρω Κοντού. Η Τέτα μαθήτευσε δίπλα τους και έλαμψε νωρίς.

Ούτε που φανταζόταν τι θα επακολουθούσε… Πρωταγωνιστικοί ρόλοι («Ο παπα-Σούζας», «Τρελός είμαι, ό,τι θέλω κάνω», «Θηλυκό Θηριοτροφείο»), η μία πρόταση να διαδέχεται την άλλη, κόσμος πολύς να τη σταματά στον δρόμο για ένα αυτόγραφο και να τη φωνάζει με το μικρό της όνομα.

Ηταν πλέον η «Τέτα των βιντεοταινιών», που όλοι αναγνώριζαν και ήθελαν να συνεργαστούν μαζί της. Ζούσε τις μεγάλες δόξες της και παράλληλα σπούδαζε παιδοψυχολογία. Τελικά πήρε το πτυχίο της αλλά δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα. Συνεργάστηκε με όλα τα δυνατά ονόματα της εποχής λαμβάνοντας μέρος στις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες. Ηταν εκείνη… Η Τέτα με τα μαύρα μακριά μαλλιά να κυματίζουν ανάλαφρα, η κοπέλα που πρωτόπαιξε στις ταινίες μαζί με τον αδελφό της, τον «Μπίλια», και στη συνέχεια ακολούθησε solo καριέρα, η γυναίκα που πάνω της στέκονταν τα ανδρικά βλέμματα.

Ηταν όμως και η άλλη… Η απόμακρη πρωταγωνίστρια που σπάνια θα έβλεπες να μιλά στα περιοδικά της εποχής ή να φωτογραφίζεται για τα εξώφυλλά τους. Δεν αγαπούσε τη δημοσιότητα, σχεδόν την έπνιγε όλος αυτός ο χωρίς όρια θαυμασμός του κόσμου. Οι συνάδελφοί της τη χαρακτήριζαν πάντα «αρκετά συνεσταλμένη». Και ύστερα, ήρθε στη ζωή της ο έρωτας…

Παραμυθένιος έρωτας

Αρχές του ’90 γνωρίζει τον μετέπειτα άνδρα της μέσω κοινής παρέας και στο όνομα του παραμυθένιου έρωτα που από μικρό κορίτσι ήθελε να ζήσει εγκαταλείπει καριέρα, χρήματα και επιτυχίες. Παντρεύονται και αποκτούν μαζί δύο κόρες. Δεν υπάρχει πια η λάμψη της τηλεόρασης και του σινεμά για εκείνη. Είναι πλέον αποφασισμένη να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Ωστόσο το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά για επαγγελματικές προτάσεις, με την ίδια να απαντά μονίμως αρνητικά. «Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είχε άλλωστε ποτέ φίλους ηθοποιούς. Ολοι οι φίλοι της είναι από τα παιδικά της χρόνια» εξηγεί στην «Espresso» ο αδελφός της Στηβ Ντούζος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η Τέτα τα παράτησε όλα επειδή αγάπησε…

Το κορίτσι που χόρευε και τραγουδούσε στους ροκ ρυθμούς των βιντεοταινιών του ’80 είναι πλέον μια γυναίκα 51 ετών. Ακολούθησε με πείσμα τα όνειρά της, πλήρωσε το κόστος των επιλογών της, αλλά διατήρησε ατόφιο το πλατύ χαμόγελο των 18 χρόνων.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...