Η «χρυσή» διευθυντική θέση στην πινακοθήκη

Στα 3.175 ευρώ οι αποδοχές της κ. Πλάκα.

«Χρυσή» είναι η θέση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι μηνιαίες αποδοχές της ανέρχονται στο ποσό των 3.175 ευρώ. Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα είναι διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης περισσότερα από είκοσι χρόνια και πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας  και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων. Τζαβάρας, οι αποδοχές της κ. Πλάκα για την περίοδο από 12/07/2012 έως 31/12/2012 ήταν 3.969 ευρώ, ενώ από 01/01/1013 και μέχρι να λήξει η θητεία της ανέρχεται στα 3.175 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο: «Από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη ύψους εξήντα τριών χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα δύο ευρώ και δέκα λεπτών (63.542,14) περίπου για το τρέχον οικονομικό έτος και σαράντα χιλιάδων σαράντα τριών ευρώ (40.043) για κάθε επόμενο οικονομικό έτος, η οποία θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με ισόποση μείωση της επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην ΕΠΜΑΣ». Σημειώνεται πως η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα είναι ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και από το 1992 διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του ΙΚΥ.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ