Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Χριστιάννα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το Δ.Σ. του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών...

Οι σταρ της μουσικής βιομηχανίας που έκαναν γερή μπάζα στην παγκόσμια πρωτεύουσα...

Την ώρα που ο Ελβις Πρίσλεϊ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Με το βλέμμα στη Μακεδονία τού 2030!

«Πάμε, Τζίτζι» τού φώναξε η Ναταλία, όταν παρουσίασε τον...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Tου…SEX τα γραμμένα (στο DNA)!

Τα γονίδια ως «γυάλινη σφαίρα» που «προβλέπει» ερωτικές συμπεριφορές, λένε οι ερευνητές

Τα γονίδια ως «γυάλινη σφαίρα» που «προβλέπει» ερωτικές συμπεριφορές, λένε οι ερευνητές

Οι παλιοί το έλεγαν «γραμμένο», σήμερα ονομάζεται DNA, και σύμφωνα με διεθνή έρευνα, είναι σαν μια «μαγική σφαίρα», η οποία μπορεί να προβλέψει τη σεξουαλική συμπεριφορά. Δείχνει πότε θα έχει κάποιος την πρώτη του φορά, αν έχει την τάση να παντρευτεί, αν είναι άπιστος, ποιος είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, αλλά κι αν διατρέχει κίνδυνο να υποφέρει από πρόωρη εκσπερμάτιση ή από ξηρότητα στον κόλπο.

Ερευνητές από την Ιταλία, τη Βρετανία, την Ελβετία και τη Φινλανδία, υπό τον συντονισμό του πανεπιστημίου της Ρώμης, μελέτησαν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τον ρόλο των γονιδίων στη σεξουαλική συμπεριφορά.

Το δημοσίευμα

Στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Sexual Medicine Reviews» καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια παρεμβαίνουν στη δράση της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, των χημικών ουσιών που καθορίζουν στον εγκέφαλο το πάθος, την ψυχολογική διάθεση και τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν όταν κάποιος ερωτεύεται.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, μπλοκάροντας το γονίδιο της βασοπρεσίνης, ακόμη και ο πιο πιστός σύντροφος θα μετατραπεί σε αμετανόητο ερωτύλο. Αν, δε, αυξηθεί η δραστηριότητα του γονιδίου της οξυτοκίνης, κάθε φορά που κάνει σεξ το ζευγάρι θα δένεται περισσότερο. Ακόμη, υπάρχουν τα γονίδια της ζήλιας που καθορίζουν αν κάποιος έχει προδιάθεση να ανησυχεί περισσότερο μήπως χάσει το έτερόν του ήμισυ. Συγκεκριμένα γονίδια κάνουν τους άντρες να τρέμουν στην ιδέα να μεγαλώσουν δικά τους παιδιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αρνητικά το ενδεχόμενο του γάμου, αλλά και το πότε θα αποφασίσουν να έχουν την πρώτη ερωτική επαφή. Τα γονίδια επίσης προδιαθέτουν για τυχόν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Επίσης το DNA επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται την ομορφιά, με τα γονίδια να κάνουν τον εγκέφαλο των ετεροφυλοφίλων να έλκεται από πολύ «θηλυκά» πρόσωπα, ενώ των ομοφυλοφίλων από πολύ «αρσενικά».
Ωστόσο οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι το DNA δεν καθορίζει πλήρως τη σεξουαλική συμπεριφορά, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει και το περιβάλλον μέσα στο οποίο κάποιος μεγαλώνει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν με ενοχλούν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας που έχω με τη σύντροφό μου»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ μετά το διαζύγιό του...

Η κομψή κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο Κολωνάκι είναι μαμά γνωστής ηθοποιού

Η σικάτη κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο...

Παύλος Ορκόπουλος: Δε θα πιστέψετε ποια είναι η σύζυγός του – Έπαιζαν μαζί στο «Παρά Πέντε»

Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Νέος έρωτας στην σόουμπιζ – Ερωτεύτηκαν στις νυχτερινές πίστες

Νέος έρωτας «έσκασε» στην ελληνική σόουμπιζ στον χώρο του...

Ελένη Μενεγάκη για Κασσελάκη: «Δεν ακούγεται ωραίο από ένα νέο παιδί να λέει…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα ατόπημα στην ομιλία του...

Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στο Εφετείο για το τροχαίο του

Βγήκε η απόφαση για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη....

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη απαντάει στον Αλέξη Κούγια

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος μίλησε για την...