Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στο «θερμοκήπιο» της Google

Τα (4+1) επαναστατικά hi-tech προϊόντα που αναπτύσσει ο γίγαντας του διαδικτύου

Τα (4+1) επαναστατικά hi-tech προϊόντα που αναπτύσσει ο γίγαντας του διαδικτύου

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Google από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της εταιρίας αλλά και διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές, όπως το e-mail, οι χάρτες κ.ά.

Ομως ο γίγαντας του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και μια μεγάλη εργαστηριακή μονάδα, στην οποία κάθε λογής και ειδικότητας επιστήμονες και ερευνητές αναπτύσσουν διάφορες προηγμένες τεχνολογίες που δεν σχετίζονται άμεσα με τα PC και τον κυβερνοχώρο. Η τελευταία δημιουργία των εργαστηρίων της Google είναι ζευγάρι γυαλιά που θα προβάλλουν ένα πληκτρολόγιο στην παλάμη του χεριού, ώστε ο χρήστης να μπορεί να πληκτρολογεί ένα μήνυμα ή κείμενο πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από ό,τι στην οθόνη ενός τηλεφώνου ή μιας άλλης ηλεκτρονικής συσκευής.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Google παρουσίασε άλλη μία επαναστατική τεχνολογία. Το σύστημα αυτό αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Project Soli και επιτρέπει τον έλεγχο ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και ψηφιακών συσκευών με απλές κινήσεις και χειρονομίες που κάνει κάποιος στον αέρα. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή να χρησιμοποιεί κουμπιά ή οθόνες αφής για να ελέγξει συσκευές ή φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές, ρολόγια κ.ά. Η τεχνολογία αναμένεται ανάμεσα στα άλλα να βρει άμεση εφαρμογή στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών.

Tηλεόραση-παζλ

Το όραμά της για την τηλεόραση-παζλ, με δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους της, φαίνεται ότι αναπτύσσει η Google. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός εργάζεται πυρετωδώς για τον σχεδιασμό οθονών που θα συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας έναν τεράστιο δέκτη, ενώ, όταν το απαιτούν οι συνθήκες, αυτός θα αποδομείται με την ίδια ευκολία. Η ιδέα πίσω από την… επεκτάσιμη τηλεόραση βασίζεται σε δέκτες χωρίς πλαίσιο -με σχεδιασμό παρόμοιο με εκείνο των smartphones και των ταμπλετών-, ώστε να μπορούν να «κουμπώνουν» μεταξύ τους μεγαλώνοντας έτσι την επιφάνεια του προβαλλόμενου τηλεοπτικού προγράμματος. Φημολογείται ότι η νέα γενιά οθονών θα είναι σε θέση να συνδυάζεται με διάφορους τρόπους δημιουργώντας διαφορετικούς σχηματισμούς και επιτρέποντας, για παράδειγμα, την παρακολούθηση ταινιών πότε σε υπερευρεία τηλεόραση και πότε σε τηλεόραση… χειρός!

Φακοί επαφής

H Google δημοσιοποίησε τα σχέδιά της να αναπτύξει «έξυπνους» φακούς επαφής οι οποίοι θα μετρούν στα δάκρυα των διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης ανά δευτερόλεπτο και θα ειδοποιούν αμέσως τους ίδιους και τον γιατρό τους. Σκοπός των επιστημόνων είναι να αντιμετωπίσουν ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που αφορά έναν ανά 19 ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η μέτρηση της γλυκόζης μπορεί να γίνει όχι μόνο από το αίμα αλλά και από τα δάκρυα, η δυσκολία ωστόσο έγκειται στη συλλογή και την εξέτασή τους. Η ιδέα είναι να ενσωματωθούν εξαιρετικά μικρά τσιπ και «αισθητήρες γλυκόζης» και μια κεραία ανάμεσα σε δύο στρώματα υλικού που χρησιμοποιείται στους φακούς επαφής. Το έργο βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, στο οποίο διεξάγονται δοκιμές πρότυπων έξυπνων φακών επαφής που μπορούν να δώσουν μέτρηση ανά δευτερόλεπτο.

Και αυτοκίνητο!

Η Google έχει επενδύσει και στην κατασκευή ενός αυτόνομου αυτοκινήτου. Πριν από λίγο καιρό η εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός τέτοιου οχήματος. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί τη λογική των μικρών οχημάτων πόλης. Χρησιμοποιεί 64 λέιζερ που σαρώνουν τον δρόμο σε γωνία 360 μοιρών, ενώ επίσης διαθέτει κάμερα και δέκτη GPS. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα -από τους πεζούς μέχρι τα σήματα στον δρόμο- και να διαχειρίζεται αναμενόμενα ή απρόβλεπτα σενάρια. Η μέγιστη ταχύτητα του πρωτοτύπου θα είναι 40 χιλιόμετρα την ώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...