Απάτη με έρανο του Χαμόγελου του Παιδιού

Ερανο-απάτη στο όνομα του Χαμόγελου του Παιδιού πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου…

Ερανο-απάτη στο όνομα του Χαμόγελου του Παιδιού πραγματοποιούν ανά την Ελλάδα πωλήτριες περιοδικών του συλλόγου Αγώνας για το Παιδί, όπως καταγγέλλει ο οργανισμός.

Το Χαμόγελο ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πύργος, Χίο, Λάρισα, Κέρκυρα κ.α.), σχετικά με τους απατεώνες που σπεύδουν σε καφετέριες και μαζεύουν χρήματα από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση γυναικών οι οποίες ως πλανόδιες πωλήτριες, εκδίδοντας διάτρητη απόδειξη εκδοτικού οίκου βιβλίων, προχωρούν σε πωλήσεις, αναφέροντας ότι μέρος των εσόδων προορίζεται για το Χαμόγελο.

Αναφορά στην εισαγγελία

Μάλιστα, σύμφωνα με τον οργανισμό, προκειμένου να καλυφθούν και νομικά έχουν προβεί σε κατάθεση 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, που δεν αποτυπώνει το σύνολο του ποσού που φέρεται ότι έχουν εισπράξει πανελλαδικά! Το Χαμόγελο κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τονίζει ότι ουδέποτε βγαίνει στον δρόμο ή κάνει έρανο από πόρτα σε πόρτα.

Ο οργανισμός παρακαλεί οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει αμέσως τόσο με τις αστυνομικές Αρχές όσο και με τον οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. «Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών μας γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και στα γραφεία μας» διευκρινίζει το Χαμόγελο του Παιδιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ