Λυκόπουλο κουκλάκι στο Κιλκίς!

Είναι εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και ο Αρκτούρος έχει αναλάβει τη φροντίδα του

«Καταδικασμένο» να ζει σε προστατευμένο περιβάλλον κοντά στους ανθρώπους και όχι ελεύθερο στη φύση φαίνεται ότι είναι το ορφανό λυκάκι το οποίο βρέθηκε στο Κιλκίς και μεγαλώνει πλέον στο καταφύγιο του Αρκτούρου.

Οι Ελληνες ειδικοί, που αναμένεται να συνεργαστούν με επιστημονική ομάδα του εξωτερικού (με πείρα στην επανένταξη λύκων) εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει το άγριο ζώο να επιτρέψει στη φύση, καθώς εμφανίζεται ήδη εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και συμπεριφέρεται σαν κουτάβι!

Μια οικογένεια που έκανε βόλτα στη φύση εντόπισε το ζώο, ηλικίας δύο μηνών, να περιφέρεται μόνο του, σαστισμένο και ταλαιπωρημένο στο Καβαλάρι Κιλκίς. Αμέσως οι φιλόζωοι το πήραν μαζί τους και το κράτησαν λίγες μέρες για να το φροντίσουν.

Επειτα αποφάσισαν να το μεταφέρουν στον σταθμό πρώτων βοηθειών της εθελοντικής ομάδας Δράση για την Αγρια Ζωή που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάρωση

«Το λυκάκι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάστηκε να παραμείνει μικρό διάστημα στο ιατρείο μας για νοσηλεία. Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή του.

»Μόλις ανάρρωσε πλήρως και μπορούσε πλέον να ταξιδέψει ενημερώθηκε ο Αρκτούρος, προκειμένου να αναλάβει στο εξής τη φροντίδα του» είπε στην «Espresso» η βιολόγος Πηνελόπη Καραγιάννη από την οργάνωση Δράση για την Αγρια Ζωή και πρόσθεσε: «Εχει πλέον μεταφερθεί στο καταφύγιο του Αρκτούρου στην Αγραπιδιά Φλώρινας, όπου λειτουργεί καταφύγιο λύκων, και θα μπορέσει να ζήσει ξανά σε ένα περιβάλλον όμοιο με το φυσικό του.

»Ευχόμαστε το μικρό ζώο να έχει καλύτερη τύχη στο μέλλον».

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου δεν το βάζουν κάτω και θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επανενταχθεί ο λύκος στο φυσικό περιβάλλον του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ