Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πώς πήρα την απόφαση»!

Η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν στη διπλή μαστεκτομή, είδηση που σόκαρε όλο τον πλανήτη.

Τα φώτα της δημοσιότητας είναι καθημερινά στραμμένα πάνω της και οι φωτογράφοι παρακολουθούν και την παραμικρή της κίνηση. Ομως η μεγαλύτερη «αποκλειστικότητα» για την Αντζελίνα Τζολί φέρει τη δική της υπογραφή. Η 37χρονη σταρ αποκάλυψε με άρθρο της στους «New York Times» ότι υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή προκειμένου να μειώσει τις πολύ αυξημένες πιθανότητες που είχε να εμφανίσει καρκίνο του μαστού.

9f85g744f7Οπως αποκάλυψε, εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί είχαν δείξει ότι είναι φορέας κληρονομικής γονιδιακής μετάλλαξης (BRCA1) και σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87% πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του μαστού και 50% από καρκίνο των ωοθηκών, νόσο από την οποία έχασε τη μητέρα της σε ηλικία μόλις 56 ετών.

«Μόλις συνειδητοποίησα την πραγματικότητα, αποφάσισα να προηγηθώ της κατάστασης και να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο όσο μπορούσα. Πήρα την απόφαση να υποβληθώ σε προληπτική διπλή μαστεκτομή. Ξεκίνησα με το στήθος, καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού ήταν υψηλότερος από τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών και η επέμβαση είναι πιο πολύπλοκη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Τζολί, η οποία, όπως λέει, μπορεί τώρα να πει στα παιδιά της ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται μήπως τη χάσουν από αυτή την ασθένεια, όπως τη γιαγιά που δεν γνώρισαν ποτέ.

Η περιπέτειά της άρχισε στις 2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο υποβλήθηκε συνολικά σε τρεις επεμβάσεις, για τις οποίες δεν δίστασε να μιλήσει αναλυτικά στο άρθρο της προκειμένου, όπως λέει, να ενημερώσει όλες τις γυναίκες με κληρονομικότητα καρκίνου για τις επιλογές που δίνει πλέον η σύγχρονη Ιατρική. Πλέον οι δικές της πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν πέσει κάτω από το 5%.

Συνοδοιπόρος της σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι ήταν, όπως λέει, ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ. «Είμαι πολύ τυχερή που έχω ένα σύντροφο τόσο στοργικό και υποστηρικτικό. Ο Μπραντ ήταν στο Pink Lotus Breast Center, όπου νοσηλεύτηκα, κάθε λεπτό των επεμβάσεων. Καταφέραμε να βρούμε στιγμές να γελάσουμε μαζί. Ξέραμε ότι αυτό ήταν το σωστό για την οικογένειά μας και ότι θα μας έφερνε πιο κοντά. Και μας έφερε» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Τα media και οι φήμες για την υγεία της63f52f855g9

Κατά καιρούς τα media έχουν φέρει την Αντζελίνα Τζολί ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπη με τον θάνατο, αποδίδοντάς της ακόμη και σοβαρές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα C. Τον Σεπτέμβριο του 2012 το περιοδικό «National Enquirer» ανέφερε ότι η διάσημη ηθοποιός θα έπρεπε να προχωρήσει σε μεταμόσχευση ήπατος, εξαιτίας της ηπατίτιδας C την οποία υποτίθεται ότι είχε κολλήσει στα νεανικά της χρόνια, όταν έκανε χρήση ναρκωτικών. Μερικούς μήνες αργότερα το γαλλικό περιοδικό «7 ημέρες» την ήθελε να πάσχει από περίεργη πάθηση, η οποία «κατέτρωγε» την υγεία της. Ακόμη, δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από κάποια δημόσια εμφάνισή της ο Τύπος κατακλύζεται από δημοσιεύματα για την «αποστεωμένη» εμφάνισή της και την κρυφή της μάχη με την ανορεξία ή ακόμα και την κατάθλιψη, την οποία υποτίθεται ότι εκδήλωσε για πρώτη φορά μετά τη γέννηση των διδύμων της. Η μοναδική φορά ωστόσο που εκείνη σχολίασε φήμη σχετικά με την υγεία της ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν με ανακοίνωση διέψευσε ότι πάσχει από ηπατίτιδα.

Πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα το τεστ που έσωσε την Τζολί

Στις γυναίκες που βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου γίνεται ένα απλό αιματολογικό τεστ και κατά την ανάλυσή του οι γιατροί βρίσκουν εάν η γυναίκα έχει ένα συγκεκριμένο γονίδιο που προδιαθέτει για καρκίνο του μαστού. Το τεστ ανιχνεύει εάν είναι φορείς του γονιδίου BRCA1 και BRCA2. Το συγκεκριμένο τεστ γίνεται στο ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος», αλλά υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και από τους ιδιώτες γιατρούς. Το κόστος κυμαίνεται για το πρώτο μέλος της οικογένειας περίπου στα 2.500 με 3.000 ευρώ. Επίσης υπάρχει και ένα άλλο τεστ, όχι αιματολογικό αλλά με το σάλιο, με πολύ χαμηλότερη τιμή (κοντά στα 200 με 300 ευρώ), το οποίο όμως δεν ανιχνεύει στο 100% τα γονίδια υψηλού κινδύνου, αλλά περίπου στο 70%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...