Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Grexit από τη μιζέρια

Τρία ξένα περιοδικά με απεσταλμένους σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη αποθέωσαν τις ομορφιές της Ελλάδας τις άγριες μέρες του δημοψηφίσματος!

rfertyer 7Βουτιές στον Μύρτο και στο Γιδάκι, βόλτες στα σοκάκια και φαγοπότι στις ταβέρνες (με χταπόδι και ελληνική μπίρα) έκαναν η Μις Ιταλία (2004) και δύο Βρετανίδες συντάκτριες κατά τις κρίσιμες ημέρες για την Ελλάδα, διαφημίζοντας τελικά τη χώρα μας μέσα από τις σελίδες τριών ξένων ταξιδιωτικών περιοδικών.

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

Την αρχή έκανε η τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο Cristina Chiabotto (Μις Ιταλία 2004), που βρέθηκε στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη για λογαριασμό του ιταλικού περιοδικού «Marcopolo», το οποίο κυκλοφορεί ήδη με τίτλο «Μυθικά Νησιά» στο τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος. Η καλλονή Chiabotto ποζάρει στην περίφημη παραλία του Μύρτου, ενώ η συντάκτρια του εκτενούς αφιερώματος (36 σελίδες) Elisabetta Canoro εκθειάζει την «Κεφαλλονιά των αντιθέσεων» και ανακαλύπτει ακόμα και τα πιο απόμερα σημεία του νησιού. «Kalimera!» είπε από τον Μύρτο η Μις Ιταλία μέσω του λογαριασμού της στο Ιnstagram και περίπου 3.000 φαν της έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους! Η ίδια -ως άλλη πρέσβειρα του ελληνικού καλοκαιριού (!)- φρόντισε να ενημερώσει τους «ακολούθους» της στις προσωπικές σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ονειρεμένο κεφαλλονίτικο «iliovasilema», ενώ αποχαιρέτησε τη χώρα μας με μια φωτογραφία των κρυστάλλινων νερών στο Γιδάκι (ή αλλιώς παραλία του Οδυσσέα), την οποία συνόδευσε με το ποίημα «Ιθάκη» του Κώστα Καβάφη.

rfertyer 6Ξετρελαμένες από τα παραδεισένια Επτάνησα εμφανίζονται οι δύο Βρετανίδες δημοσιογράφοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης για την προβολή και την προώθηση των νησιών και επισκέφτηκαν τους δύο προορισμούς στην πιο κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο. «Αν και βρέθηκαν στα νησιά κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, φρόντισαν να παρουσιάσουν την ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα της Ελλάδας και δεν προκάλεσαν τον “πανικό” που βλέπουμε σε άλλα ξένα ή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης» σημειώνουν οι ξενοδόχοι.

rfertyer 5Με τη συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων και του γραφείου του ΕΟΤ της Βρετανίας η συντάκτρια του περιοδικού «Travel Weekly», Joanna Booth, έμεινε στη χώρα μας από τις 30 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Ολες εκείνες τις ημέρες -ακόμα και σήμερα- η Booth «ποστάρει» φωτογραφικό υλικό και σχόλια για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Η συντάκτρια φαίνεται πως ενθουσιάστηκε με το χταπόδι της Τασίας στο Φισκάρδο και τα αμπέλια των παραγωγών του κρασιού Ρομπόλα, ενώ για την Ιθάκη σχολίασε στο twitter: «Στο πανέμορφο Κιόνι δεν υπάρχει καμία υποψία για Grexit και κρίση»!

Ιδια εντύπωση σχημάτισε και η συνάδελφός της Hannah Summers (παρέμεινε στην Ελλάδα το διάστημα 2-9 Ιουλίου) από το ταξιδιωτικό περιοδικό «Escapism Magazine». Η ίδια είναι και food blogger, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός της στο Ιnstagram να γεμίσει με παραδοσιακές λιχουδιές και άφθονη ελληνική μπίρα! Η Summers κολύμπησε στα καταγάλανα νερά του Αβυθου, ανέβηκε σε καραβάκια για να κάνει τον γύρο των νησιών και δοκίμασε τις δυνάμεις της στο καγιάκ!

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...