Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

Μαρτυρίες «σοκ» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΛΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

2r2r2r23434r3 3Το γαλλικό περιοδικό «France Football» πάντρεψε… την ελληνική οικονομική κρίση με το ποδόσφαιρο. Και δημοσίευσε «αφιέρωμα» στην ιστοσελίδα του, ζητώντας από Γάλλους που έχουν αγωνιστεί στην πατρίδα μας να καταθέσουν την άποψή τους για το τι συμβαίνει στη Σούπερ Λίγκα (και όχι μόνο).

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΖΥΜΑΤΟΥΡΑ

Οι… μαρτυρίες δεν είναι κολακευτικές για τη χώρα μας. Στο «France Football» μίλησαν οι Σαλίμ Αράς («πέρασε» από την Καλλονή), ο Γιαν Μπόε Καν (αγωνίστηκε για 6 μήνες στον Εργοτέλη), ο Χαβιέ Τόμας (έπαιξε κι αυτός στον Εργοτέλη), ενώ ένας ποδοσφαιριστής δεν θέλησε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του. «Οταν είσαι εκεί (σ.σ.: στην Ελλάδα), δεν αντιλαμβάνεσαι απαραίτητα την κατάσταση.

»Οι καφετέριες είναι γεμάτες, ο κόσμος “βγαίνει”» είπε ο Καν, ο οποίος έζησε στο Ηράκλειο της Κρήτης για περίπου 6 μήνες, και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα υπάρχει αβεβαιότητα. Οταν η ομάδα σου πέφτει, όπως στη δική μου περίπτωση, είναι πολύπλοκη η κατάσταση και υπάρχει το ρίσκο της… χρεοκοπίας. Για όλα αυτά χαίρομαι που γύρισα στο σπίτι μου. Εχω επαφές με παίκτες εκεί, και εκείνοι αισθάνονται ανασφάλεια.

»Δεν ξέρουν αν η χώρα θα μείνει στο ευρώ. Το καλοκαίρι θα είναι… 2r2r2r23434r3 1μακρύ για την Ελλάδα». Ο Αράς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ομάδες υποβιβάστηκαν επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν τους μισθούς και τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Αρκετοί με ρωτούν αν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα της κρίσης. Είμαι στην Αθήνα, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι γεμάτα, το ίδιο και η παραλία. Υπάρχει κρίση, αλλά το ίδιο επικρατεί παντού»!

Ο Χαβιέ Τόμας, που φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού, αφού μίλησε με καλά λόγια για το ελληνικό πρωτάθλημα τονίζοντας ότι ο «κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο», επεσήμανε ότι δεν έχει στα επαγγελματικά του πλάνα να επιστρέψει στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ανώνυμες μαρτυρίες που καταγράφηκαν στο γαλλικό περιοδικό. «Είναι ένα μπ… η κατάσταση» είπε κάποιος χαρακτηριστικά, και αναφέρθηκε στη διαιτησία: «Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα των ομάδων για τη διαιτησία. Αρκεί να δείτε τα ματς του Ολυμπιακού, και θα καταλάβετε»! Την άποψή του για τη διαιτησία κατέθεσε και ο Αράς: «Υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται» είπε, και πρόσθεσε: «Αν παίζεις στην έδρα του Ολυμπιακού, είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις».

Ανώνυμα

Ενας άλλος ποδοσφαιριστής που έκανε δηλώσεις στο «France Football», αλλά κράτησε την ανωνυμία του, είπε ότι «όλες οι ομάδες δεν πληρώνουν και καθυστερούν πολύ. Η χώρα έχει προσαρμοστεί στις καθυστερήσεις, και μάλιστα τον τελευταίο μήνα δεν τον πληρωνόμασταν. Παίζαμε και νομίζαμε ότι ίσως πληρωθούμε.

»Εν τέλει έλαβα μια εξόφληση 12.000 ευρώ και γύρισα στη Γαλλία με αυτά τα χρήματα. Δεν θα άφηνα ούτε ένα ευρώ εκεί. Είχα κάποιες χιλιάδες ευρώ, αλλά τα… μετέφερα στην Γαλλία». Βέβαια, οι καθυστερήσεις μισθών σε ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο ελληνικό… φαινόμενο.

Σε όλες τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) πίσω από την… κουρτίνα κρύβονται οικονομικά προβλήματα, με παίκτες απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρεωμένα «ταμεία», ακόμη και τεράστιων ευρωπαϊκών συλλόγων.

*Εκτός απροόπτου, η Σούπερ Λίγκα δεν θα συμπεριλάβει την Κέρκυρα στην αυριανή κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Στην κληρωτίδα θα μπει η «ομάδα Α», και ο… «άγνωστος Χ» θα συμπληρωθεί όταν ολοκληρωθεί στην αθλητική Δικαιοσύνη η υπόθεση της ομάδας των Φαιάκων, που κινδυνεύει με υποβιβασμό λόγω παράβασης στη μετοχική της σύνθεση (εικονική μεταβίβαση μετοχών).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...