Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κολωνάκι: Κάτι τρέχει με το ιστορικό «Πρυτανείον»

Εκλεισε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή, λόγω ενοικίων, αλλά άνοιξε κανονικά τη Δευτέρα

Τα συσσωρευμένα χρέη και οι οικονομικές εκκρεμότητες των τελευταίων μηνών οδήγησαν το ιστορικό bar restaurant Πρυτανείον σε αιφνίδιο λουκέτο την περασμένη Παρασκευή. Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη του Νίκου Ηλιόπουλου το μαγαζί, που από το 1995 -οπότε πρωτολειτούργησε- αποτελούσε σημείο συνάντησης όλης της καλής κοινωνίας, άνοιξε και πάλι, με τους θαμώνες του να πηγαίνουν το πρωί της Δευτέρας για τον καθιερωμένο τους καφέ.

ΑΠΟ ΤΗ
ΦΑΝΗ ΠΛΑΤΣΑΤΟΥΡΑ

«Υπήρχαν κάποια σοβαρά προβλήματα, τα οποία όμως καταφέραμε και ξεπεράσαμε, ώστε να παραμείνει το μαγαζί μας ανοιχτό. Ουσιαστικά έχει βρεθεί μια προσωρινή λύση και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά» λέει ο κύριος Ηλιόπουλος στην «Espresso» αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο του ξαφνικού κλεισίματος.

Το Πρυτανείον στεγάζεται επί της οδού Μηλιώνη (7-9) και είναι ένα πέτρινο, νεοκλασικό, διώροφο κτίριο που δεν περνά εύκολα απαρατήρητο. Ο κοσμοπολίτικος αέρας που αναδίνει και το gourmet μενού του, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και το επώνυμο πελατολόγιο, αποτελούσαν ανέκαθεν το δέλεαρ για να το επισκεφθεί κανείς και να περιηγηθεί στους ακριβά διακοσμημένους χώρους του (τρία συνολικά επίπεδα), όπως και η ήσυχη αυλή που διαθέτει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα από τον αρχιτέκτονα Μπαλάνο (ένας από τους πρώτους αναστηλωτές του Παρθενώνα), το συγκεκριμένο κτίριο πέρασε από πολλούς ιδιοκτήτες μέχρι να καταλήξει στους δύο αδερφούς Νίκο και Αντώνη Ηλιόπουλο, οι οποίοι ανέλαβαν τη συνολική αναδιαμόρφωσή του. Παράλληλα πήραν το ρίσκο και άνοιξαν άλλα δύο εστιατόρια με την ίδια ονομασία (σε Κεφαλάρι και Golden Hall), τα οποία λειτουργούν ακόμη.

Gourmet γεύσεις

Το Πρυτανείον του Κολωνακίου φημιζόταν από την αρχή της λειτουργίας του για τις gourmet γεύσεις και την υψηλή γαστρονομία του. Ο βραβευμένος σεφ του μαγαζιού Γιώργος Ιωάννου σέρβιρε τους επώνυμους πελάτες του διαλεχτά πιάτα από τη μεσογειακή και ιταλική κουζίνα, ενώ για τις γλυκές λιχουδιές το μαγαζί είχε προσλάβει ειδικευμένο ζαχαροπλάστη από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από την Ιταλία.

Δεν γινόταν να περάσεις από το Πρυτανείον και να μη δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μπαλσάμικο και μέλι, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία κρασιών, με ετικέτες από τα καλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το κατάστημα-σημείο αναφοράς της κολωνακιώτικης ζωής χρωστούσε πάνω από 400.000 ευρώ σε ενοίκια, ενώ οι εργαζόμενοί του ήταν απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες.

Για κάποιο διάστημα μάλιστα, πριν από το ξαφνικό λουκέτο και την προσωρινή επαναλειτουργία του, οι ιδιοκτήτες του πολυτελούς εστιατορίου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση και την αισθητή μείωση της πελατείας τους είχαν εφαρμόσει κάποιες ειδικές προσφορές: πρωινό γεύμα μόνο με 10 ευρώ και ειδικό μενού με ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο με 20 ευρώ ανά άτομο.

Το μαγαζί, όπου καθημερινά όλο το ανφάν γκατέ της πόλης έδινε ραντεβού για ένα γρήγορο business lunch ή για βραδινά γεύματα υπό το φως των κεριών με lounge μουσική, πορσελάνινα ποτήρια και τους πανάκριβους πίνακες των Γαΐτη, Φασιανού, Κανιάρη και Κούστα να ολοκληρώνουν το σκηνικό εκλεπτυσμένης τελειότητας, βρέθηκε στη δίνη του οικονομικού κυκλώνα. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει τελικά να βγει αλώβητο ή με σημαντικές απώλειες.

3q5t25t245t
Η εκλεκτή πελατεία στον πεζόδρομο της Μηλιώνη

Από τον πεζόδρομο της κοσμικής Μηλιώνη έχει παρελάσει τα τελευταία χρόνια όλη η καλή κοινωνία της Αθήνας. Πολιτικοί αρχηγοί και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, προσωπικότητες από τον χώρο της τηλεόρασης αλλά και της τέχνης (κάθε Σάββατο μάλιστα διοργανώνονταν θεματικές καλλιτεχνικές βραδιές), εφοπλιστές και επιχειρηματίες με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στο εξωτερικό, αθλητές και αναγνωρισμένοι επιστήμονες. Τακτικοί πελάτες του Πρυτανείου είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με το επιτελείο του, ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που προγραμμάτιζε συχνά εκεί γεύματα εργασίας με τη Ρένα Δούρου, τα επώνυμα ζευγάρια Σταματίνας Τσιμτσιλή – Θέμη Σοφού και Φαίης Σκορδά – Γιώργου Λιάγκα, ο Βασίλειος Κωστέτσος με τις δίμετρες θεές του, αλλά και άνθρωποι του πνεύματος, όπως ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...