Ζήτησε κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ

Συνεχίστηκε χθες η δίκη Τσοχατζόπουλου – Δύο πρώην υπουργούς Αμυνας και τον Γ. Καρατζαφέρη καλεί στο δικαστήριο ο Ακης

Αίτημα για κλήτευση στο δικαστήριο των μελών του ΚΥΣΕΑ που, όπως είπαν, έλαβαν τις αποφάσεις για την υπογραφή των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία κατηγορείται ότι έλαβε μίζα ο  Ακης Τσοχατζόπουλος, υπέβαλαν χθες, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού. Επίσης ζήτησαν την κλήτευση των πρώην υπουργών Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εξεταστούν ως προς τους λόγους για τους οποίους δεν υλοποιήθηκαν οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο μεταξύ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, από το οποίο απουσίαζε και πάλι χθες η Βίκυ Σταμάτη, απέρριψε όλες τις ενστάσεις των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση επί της ένστασης που κατέθεσε η υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη, ότι δηλαδή μέρος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα φέρεται να έγινε στην αλλοδαπή και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου η κ. Σταμάτη διατηρούσε λογαριασμό.

Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση του Ακη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν υφίσταται, καθώς το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί. Ως προς την ένσταση του Ακη Τσοχατζόπουλου για μη νόμιμη κλήτευσή του από το δικαστήριο, η απόφαση ήταν και πάλι απορριπτική, καθώς κρίθηκε ότι η κλήτευση ήταν νόμιμη, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας επί των ενστάσεων ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Νίκου Ζήγρα ζήτησε από το δικαστήριο να επαναφέρει στην τάξη τον συνήγορο υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε κάποια χρονική στιγμή αποκάλεσε τον εξάδελφο του πρώην υπουργού «μετανοούσα Μαγδαληνή». «Η στάση του κατηγορουμένου είναι ίδια κι απαράκλητη, και δεν θα επηρεαστεί από επιθέσεις» τόνισε. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ – ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ