Στον αγώνα για τα παιδιά ο Θεοφάνους

Ο δημοφιλής συνθέτης, ως πρέσβης Καλής Θέλησης του οργανισμού «Hope For Children», ενημέρωσε το κοινό για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Γιώργος Θεοφάνους δίνει τον δικό του αγώνα ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση αλλά και τον σχολικό εκφοβισμό των παιδιών! Ο δημοφιλής συνθέτης, ως πρέσβης Καλής Θέλησης του οργανισμού «Hope For Children», βρέθηκε μία ακόμη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο και ενημέρωσε το κοινό για τους σκοπούς της εκστρατείας «One in Five – To Stop Sexual Abuse Αgainst Children» (Ενα στα Πέντε – Σταματάμε τη Σεξουαλική Βία Ενάντια στα Παιδιά) και όχι μόνο.

Φέτος, για πρώτη φορά, ο Γιώργος Θεοφάνους πέρασε το Πάσχα στην Κύπρο μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους. Ο συνθέτης επέλεξε να βρίσκεται στην πατρίδα του αυτές τις άγιες μέρες για πολλούς λόγους: Πρώτον, γιατί ήθελε να είναι κοντά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνάει. Δεύτερον, γιατί επιθυμούσε τα παιδιά του να περάσουν ένα παραδοσιακό Πάσχα στη γενέτειρα του πατέρα τους. Τρίτον, διότι -με «όπλο» την αγάπη του για τα παιδιά- δίνει μεγάλη μάχη για την προώθηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους! Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Θεοφάνους δίνει διαρκώς συνεντεύξεις στα κυπριακά ΜΜΕ για τους σκοπούς του οργανισμού «Hope For Children» ως φανατικός πρέσβης του. Εξάλλου, δίνει και διαλέξεις σε σχολεία σε όλη την Κύπρο για την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τα καυτά θέματα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά και τον σχολικό εκφοβισμό τους.

Πριν από λίγες μέρες ο συνθέτης μιλώντας στην εκπομπή «Με Καλή Παρέα» τoυ ΡΙΚ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η σεξουαλική κακοποίηση είναι περισσότερο διαδεδομένη από όσο φανταζόμαστε και παρότρυνε τα κακοποιημένα παιδιά να τηλεφωνούν αμέσως στο ειδικό εξαψήφιο τηλεφωνικό νούμερο που υπάρχει στην Κύπρο (στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονται οι ειδικοί οι οποίοι θα τους συμπαρασταθούν με τον καλύτερο τρόπο). Ο ίδιος συμπλήρωσε πως στα σχολεία το 20% των μαθητών υφίσταται σχολικό εκφοβισμό και από αυτό το ποσοστό, το 10% πάσχει από ψυχολογική διαταραχή.

Να πούμε ότι ο οργανισμός «Hope of Children» είναι ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο που εδρεύει στη Λευκωσία. Δραστηριοποιείται στη δημιουργία αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής πολιτικής σχετικά με την προώθηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η Αντρη Μιχαήλ, υπεύθυνη επικοινωνίας του «Hope of Children» -εργάζεται και ως ψυχολόγος στο κέντρο-, λέει στην «Espresso» για την εκστρατεία «Οne in Five» αλλά και για τη βοήθειά που προσφέρουν στα παιδιά γενικότερα. «Βοηθάμε όσα ανήλικα παιδιά έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα και το θρήσκευμά τους. Σκοπός μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους γενικότερα. Η εκστρατεία “Οne in Five” είναι πανευρωπαϊκή. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010 και θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό τον σκοπό θα συνεργαστούμε και με τον κύριο Θεοφάνους, που πλέον είναι πρέσβης μας».

Να συμπληρώσουμε ότι ο Γιώργος Θεοφάνους επιμελήθηκε τη μουσική στα διαφημιστικά σποτάκια του «Hope of Children» που προβάλλονται στα κυπριακά κανάλια.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ