Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Βουτιά στα ανατολικά

■ Pirates de Cuba ■ Navy ■ bar Χοροστάσιο ■ Copla beach bar ■ Elli Beach Bar Restaurant ■ Vinilio ■ Monkey ■

e24rw4rt 6NAVY

Μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, με τον υδράργυρο στην Αττική στο «κόκκινο». Το ραντεβού με τον φωτογράφο ήταν κανονισμένο στο Πόρτο Ράφτη. «Θα βρεθούμε στο Navy, σε μια μαγαζάρα που θα πάθεις την πλάκα σου».

Πόσα ξέρει… Πράγματι, το Navy (Αγίας Μαρίνας 50) είναι ένα από τα ομορφότερα all day beach bar cafes στα ανατολικά, με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών (με την υπογραφή του Frangelico group).

Πλήρως ανακαινισμένο, σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον, ο επισκέπτης θα βρει χωρίς υπερβολή τα πάντα όλα. Από πρωινό, χυμούς και καφέ τις πρωινές ώρες έως κοκτέιλ και -φυσικά- φαγητό. Ο κατάλογός του είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει σαλάτες, ζυμαρικά, μεγάλη ποικιλία από μπέργκερ (μέτρησα 14 διαφορετικά), ψαρικά όπως σολομό στη σχάρα και κρεατικά (μπιφτέκι, κοτόπουλο και ποικιλία, μεταξύ άλλων).

Οι τιμές του λογικότατες, υπολογίστε γύρω στα 25-30 ευρώ το ζευγάρι και θα έχετε φάει πολύ καλά. Σε ό,τι αφορά τη μουσική, οι επιλογές εδώ είναι αρχικά σε χαμηλούς τόνους έως νωρίς το απόγευμα, αλλά όσο προχωράει η νύχτα οι ρυθμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα και το Navy μετατρέπεται σε μπαράκι.

tip: Με τον καφέ σας (στην τιμή των 4 ευρώ) το Navy προσφέρει ομπρέλα και ξαπλώστρα.

e24rw4rt 7PIRATES DE CUBA

Σκηνικό που θυμίζει «πειρατικό» καράβι, τεράστιες μαξιλάρες στο γκαζόν, φοβερή αμμουδιά και εκπληκτικά κοκτέιλ. Το Pirates de Cuba (λεωφόρος Ποσειδώνος 144) διανύει ήδη την τρίτη σεζόν του και θα μπορούσε να είναι ένα κλασικό beach bar. Θα μπορούσε, δεν είναι όμως. Για παράδειγμα, εδώ λειτουργεί σχολή καταδύσεων, που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν έχεις φορέσει ποτέ στη ζωή σου στολή, υπάρχουν πιστοποιημένοι δύτες που θα σε μυήσουν στα μυστικά του βυθού. Οχι ότι δεν υπάρχουν οι παραδοσιακές «παροχές»: σε περίπτωση που πεινάσεις, no problem.

Λειτουργεί κουζίνα σε στιλ «λαδόκολλα», με καλαμάκια, πατατούλες, μπέργκερ και κοτόπουλο. Αν αποφύγετε τις υπερβολές, θα σας κοστίσει στα 10 ευρώ το άτομο. Η μουσική είναι lounge (από τις 10.00 το πρωί), αργότερα όμως οι ρυθμοί είναι περισσότερο χορευτικοί, με latin «περάσματα» που σηκώνουν από τις ξαπλώστρες και τους πιο βαριεστημένους.

tip: Κάθε Σαββατοκύριακο ο επισκέπτης μπορεί να «χτυπήσει» tattoo σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μαγαζιού.e24rw4rt 1

MIA ΠΟΛΥ ROCK ΤΑΡΑΤΣΑ

Η ταράτσα του αγαπημένου bar Xοροστάσιο (Σκουλενίου 2) άνοιξε και προσφέρει στους πελάτες της καλά επιλεγμένο soundtrack, εξαιρετική θέα προς Λυκαβηττό και πολύ οικείο περιβάλλον, ισορροπώντας ανάμεσα στο «χύμα» και στην άνεση. Μεγάλο ατού οι προσιτές τιμές στα ποτά και η ποιότητα στα κοκτέιλ. «Να σου φτιάξω ένα pornstar martini;» μου προτείνει ο bartender. «Αποτελείται από 4 cl vanilla vodka, 3 cl passion fruit puree, 1 cl passion fruit λικέρ και 2 cl λάιμ». Επειτα από δύο τέτοια, το τελευταίο που θυμόμουν ήταν η δοσολογία!

Το «πράσινο» beach bar

e24rw4rt 3Σε μία από τις πλέον δημοφιλείς και οργανωμένες παραλίες της Λευκάδας, το Κάθισμα, την παράσταση κλέβει το Copla beach bar. Η ιστορία του έχει ως εξής: οι ιδιοκτήτες θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, που θα αντανακλά τις αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, τότε που οι άνθρωποι πήγαιναν στην παραλία για να μαζέψουν τα «copla», δηλαδή τα ξύλα που ξέβραζε το Ιόνιο. Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε στην 4η Biennale νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, όταν το Copla βραβεύτηκε ως ένα από τα «καλύτερα εντεταγμένα» κτίρια στο φυσικό περιβάλλον. Εδώ, εκτός από τη βουτιά σας, μπορείτε να απολαύσετε από καφέ, υπέροχα κοκτέιλ και σνακ έως (χορταστικά) κλαμπ σάντουιτς και ατελείωτα σφηνάκια υπό τους ήχους -mainstream- μουσικής. Δεν λείπουν και τα special events, ενδεικτικά σημειώστε ότι στα πλατό θα βρεθούν -μεταξύ άλλων- οι Αλέξανδρος Χριστόπουλος (9/8), Vassilis Tsilichristos (11/8) και DJ Sasha (13/8).

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

e24rw4rt 2Εκανε opening το 2008 και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε το top spot της κοσμοπολίτικης Ρόδου. Το Elli Beach Bar Restaurant (πλατεία Κουντουριώτη 6) είναι το ιδανικό μέρος για τον επισκέπτη που επιθυμεί να ζήσει την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από την πεντακάθαρη θάλασσα, στα βορειοανατολικά του νησιού, μπορείτε να ξαπλώσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε (από τις 9.00 το πρωί) τον καφέ, τον χυμό από φρέσκα φρούτα ή ακόμη και brownies. Αργότερα και έως τις 3.00 το ξημέρωμα δοκιμάστε ένα από τα δροσιστικά κοκτέιλ ή κάποιο από τα πιάτα που θα βρείτε στον ενημερωμένο κατάλογο. H κουζίνα είναι μεσογειακή και περιλαμβάνει επιλογές όπως ζυμαρικά, μπέργκερ, μπιφτέκια και ψαρονέφρι που θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. Εδώ συχνά διοργανώνονται «τρελά» happenings, όπως -για παράδειγμα- beach parties σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με φωτιές να ανάβουν στην παραλία. Η μουσική αρχικά κινείται σε θερινούς, chill out ρυθμούς, από το σούρουπο όμως οι επιλογές του dj γυρίζουν προς το πιο «χορευτικό», ανεβάζοντας τη διάθεση του κόσμου.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΙΣΚΟ

Η κλασική ντισκοτέκ της πρωτεύουσας, το Vinilio, έκανε την καθιερωμένη καλοκαιρινή εξόρμησή της στον τεράστιο χώρο του Riba’s (32o χιλιόμετρο Λεωφ. Σουνίου – Βάρκιζας) όπου και θα περιμένει τους «πιστούς» της τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Η «μετακόμιση» προφανώς δεν αλλάζει σε τίποτα τη φυσιογνωμία του μαγαζιού, που εδώ και χρόνια φροντίζει να μας μεταφέρει μουσικά στις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80. Ασορτί στο γενικότερο κλίμα και οι αμετανόητοι θαμώνες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ακολουθούν το ανάλογο dress code εκείνης της εποχής, λες και ξεπήδησαν από κάποια ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη.

e24rw4rt 4Με παρεΐστικη διάθεση

Εκανε την εμφάνισή του ξαφνικά πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην περιοχή των Μελισσίων, ένα spot όπου δεν έβρισκες μπαρ ούτε με το κιάλι, αλλά η πορεία του είναι ήδη επιτυχημένη, αποτελώντας ουσιαστικά το «place to be» για όσους από τις 7.00 το απόγευμα και έως νωρίς το πρωί θέλουν να πιουν το ποτάκι τους σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Στο Monkey (Παναγή Τσαλδάρη 32-34) κυριαρχούν οι jazz – funk μουσικές επιλογές, χωρίς να αποκλείονται από τη λίστα των djs και τα «μαύρα» κομμάτια, κυρίως τα βράδια της Κυριακής. Πολύ όμορφη, «κλασικού μπαρ» διακόσμηση και full παρεΐστικη διάθεση είναι στα ξεκάθαρα ατού του μαγαζιού, όπου από μια στιγμή και μετά όλοι γίνονται «ένα», ίσως και κάτι περισσότερο: την ώρα που ερχόταν το δεύτερο κοκτέιλ με σύστησαν σε ένα ζευγάρι πελατών που είχε γνωριστεί στο μαγαζί και τελικά έφτασε έως τα σκαλιά της εκκλησίας!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...