Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σχέδιο ανωμαλίας στα συλλαλητήρια του «ναι» και του «όχι»

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση ότι συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε επεισόδια αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας υπήκοοι ξένων χωρών, όπως η Γερμανία.

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη διαπίστωση ότι συμμετείχαν, για πρώτη φορά, σε επεισόδια αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας υπήκοοι ξένων χωρών, όπως η Γερμανία. Οι υπηκοότητες των συλληφθέντων για τον «πόλεμο» προχθές βράδυ έξω από τη Βουλή προκαλούν σοβαρά ερωτήματα.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν εύλογες απορίες για τον «περίεργο» ρόλο και την εξίσου «περίεργη» παρουσία Γερμανών ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς και άλλων ξένων υπηκόων που, με εξαίρεση έναν Αυστραλό, προέρχονται εντελώς συμπτωματικά από χώρες στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας και των μυστικών υπηρεσιών της, που ενδεχομένως θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια προβοκάτσια για να αναχαιτιστούν οι αντιδράσεις απλών πολιτών.

Πληροφορίες θέλουν τις ελληνικές Αρχές να είχαν ενημερωθεί για ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επιδίωκαν πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και συγκεκριμένα στις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του «όχι» και του «ναι» την Παρασκευή 4 Ιουλίου να «χτυπήσουν», προκαλώντας αιματοκύλισμα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είτε πρόκειται για σύμπτωση είτε όχι, την Τετάρτη, την ώρα που εντός του Κοινοβουλίου βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο Μνημόνιο, άγνωστοι έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους (για περίπου 15 λεπτά δούλεψε ρολόι) να διαλύσουν με ακρότητες την ειρηνική και μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκαλώντας χάος στους δρόμους.

Μια ντουζίνα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συνολικά 39 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 26. Από αυτούς, οι δεκατέσσερις κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός. Οι υπόλοιποι δώδεκα, όλοι ξένοι υπήκοοι (!), συνελήφθησαν για φθορές σε συρμούς του μετρό και συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις Γερμανούς, τρεις Πολωνούς, δύο Γάλλους, έναν Ουκρανό, έναν Ολλανδό και έναν Αυστραλό. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που σε τέτοια επεισόδια συμμετέχουν αλλοδαποί εντείνει τις ανησυχίες και τα σενάρια που θέλουν ξένες μυστικές υπηρεσίες να προσέβλεπαν σε ένα… μακελειό στη χώρα μας.

Στο μεταξύ, χθες, δεκατρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, πέντε εκ των οποίων παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και οκτώ στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Σε βάρος τους συντάχθηκαν δύο δικογραφίες, κατά περίπτωση, που αφορούσαν την τέλεση δύο κακουργημάτων, έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κατοχή εκρηκτικών βομβών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...