Η επόμενη ημέρα στα ΑΤΜ

Τέλος η τραπεζική αργία! Αναλήψεις έως 420 ευρώ συνολικά την εβδομάδα

Υστερα από περίπου 20 ημέρες αίρεται η τραπεζική αργία και τα υποκαταστήματα ανοίγουν στο σύνολό τους από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου με διευρυμένες εργασίες, αλλά πάντα με το γνωστό όριο των 60 ευρώ στις αναλήψεις, που όμως μπορεί να έχει σωρευτικό χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει ότι μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά ως το ποσό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.

Στα καταστήματα και στο γκισέ επιτρέπονται -μεταξύ άλλων- η μεταφορά στο εξωτερικό για σπουδαστές ποσού 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο, η πληρωμή νοσηλίων στο εξωτερικό εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα για έναν συνοδό. Επιπρόσθετα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμοί για πληρωμή μισθοδοσίας, πληρωμή υποχρεώσεων προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων, κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση εγγυητικής επιστολής,πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα. Απαγορεύεται όμως να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους υφιστάμενους, να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό απαγορεύεται με κάθε τρόπο, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές. Για όσους κάνουν φορολογική δήλωση από τώρα ως τη λήξη της περιόδου υποβολής η καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται μέχρι την 30ή Αυγούστου.

Παράλληλα απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό. Ενώ απαγορεύεται και η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων, εκτός αν πρόκειται για την ισόποση εξόφληση οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς, τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, πληρωμής μισθοδοσίας, πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η πρόσβαση στις θυρίδες

Ελεύθερη θα είναι από σήμερα η πρόσβαση στις θυρίδες, με τις τράπεζες να ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες. Η Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να κλείνει ραντεβού για την επόμενη ημέρα στο τηλέφωνο 210-4849630 προκειμένου να μην έχει αναμονή. Οσον αφορά την Alpha Bank, όσοι επιθυμούν να προγραμματίσουν επίσκεψη στο κατάστημα όπου τηρούν θυρίδα θα πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210-326 6899 από τις 8.00 έως τις 20.00.

Στην Εθνική ο πελάτης της θυρίδας θα εξυπηρετείται με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας, όμως θα μπορεί να κλείσει επιτόπου ραντεβού για την επόμενη ημέρα.

Το μοντέλο της σειράς προτεραιότητας εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ