Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Υπερηχητική κομπίνα!

Βενζινοπώλης έκλεψε 172.000 λίτρα κηροζίνη από αγωγό (στη Θήβα) που εφοδιάζει την Πολεμική Αεροπορία

Μια απίστευτη κομπίνα εις βάρος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε στήσει 57χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων από τη Θήβα, ο οποίος σε μόλις λίγους μήνες έκλεψε 172.000 λίτρα κηροζίνη, αξίας άνω των 184.000 ευρώ, από αγωγό καυσίμων που τροφοδοτεί τις μονάδες σε Αλίαρτο και Τανάγρα Βοιωτίας.

Η απάτη του «πονηρού» πρατηριούχου ήρθε στο φως, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε σχετικές μετρήσεις και βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς κατέγραψαν σοβαρή διαρροή καυσίμων και διαπίστωσαν πολύ μεγάλες απώλειες που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Αμέσως το αρμόδιο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας ενημέρωσε με σχετική καταγγελία την Αστυνομία και χωρίς να χάσουν χρόνο, άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών άρχισαν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το σημείο από το οποίο γινόταν η διαρροή. Λίγες μέρες αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της διαρροής ανακάλυψαν πως πίσω από την απάτη κρυβόταν ο 57χρονος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο όπου περνάει ο αγωγός!

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε σκάψει το έδαφος στο υπόγειο του σπιτιού του και χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία, όπως σωλήνες και βάνες, είχε τρυπήσει τον αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας που περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο και είχε προσαρμόσει μια αυτοσχέδια κατασκευή, με την οποία μετάγγιζε τα καύσιμα. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια δύο 33χρονων Πακιστανών ο πρατηριούχος χρησιμοποιούσε βυτιοφόρο και μετέφερε την κηροζίνη στο βενζινάδικό του. Εκεί τα κλεμμένα λίτρα αεροπορικού καυσίμου αναμειγνύονταν με κοινό πετρέλαιο και όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία, πωλούνταν παράνομα στο εμπόριο, αφού πλέον μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης – diesel.

Μάλιστα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στο χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου ως 29 Απριλίου του 2014 οι τρεις δράστες επενέβησαν συνολικά πέντε φόρες στο αγωγό «ρουφώντας» 172.332 λίτρα αεροπορικό καύσιμο (κηροζίνη). Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας σχημάτισε δικογραφία εις βάρος των δραστών για κλοπή, διακεκριμένες φθορές και λαθρεμπορία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία εις βάρος των τριών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών υπήρξε στενή συνεργασία των αστυνομικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...