Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025

Το τραγικό τέλος της 4χρονης, που ήταν στα αζήτητα για έξι ημέρες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δράση της αδίστακτης 32χρονης...

«Ο Χορός του Γαλαξία»: Η φαντασμαγορική παράσταση χορού έρχεται στην Αθήνα

Ο οίκος μόδας Pierre Cardin και ο κορυφαίος χορευτής...

Συνεχίζει το tour στα ελληνικά νησιά η σχεδιάστρια Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

Κρουαζιέρα στο Αιγαίο κάνει εδώ και έναν μήνα η...

Υπερηχητική κομπίνα!

Βενζινοπώλης έκλεψε 172.000 λίτρα κηροζίνη από αγωγό (στη Θήβα) που εφοδιάζει την Πολεμική Αεροπορία

Μια απίστευτη κομπίνα εις βάρος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε στήσει 57χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων από τη Θήβα, ο οποίος σε μόλις λίγους μήνες έκλεψε 172.000 λίτρα κηροζίνη, αξίας άνω των 184.000 ευρώ, από αγωγό καυσίμων που τροφοδοτεί τις μονάδες σε Αλίαρτο και Τανάγρα Βοιωτίας.

Η απάτη του «πονηρού» πρατηριούχου ήρθε στο φως, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν σε σχετικές μετρήσεις και βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς κατέγραψαν σοβαρή διαρροή καυσίμων και διαπίστωσαν πολύ μεγάλες απώλειες που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Αμέσως το αρμόδιο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας ενημέρωσε με σχετική καταγγελία την Αστυνομία και χωρίς να χάσουν χρόνο, άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών άρχισαν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το σημείο από το οποίο γινόταν η διαρροή. Λίγες μέρες αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της διαρροής ανακάλυψαν πως πίσω από την απάτη κρυβόταν ο 57χρονος, το σπίτι του οποίου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο όπου περνάει ο αγωγός!

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε σκάψει το έδαφος στο υπόγειο του σπιτιού του και χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία, όπως σωλήνες και βάνες, είχε τρυπήσει τον αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας που περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο και είχε προσαρμόσει μια αυτοσχέδια κατασκευή, με την οποία μετάγγιζε τα καύσιμα. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια δύο 33χρονων Πακιστανών ο πρατηριούχος χρησιμοποιούσε βυτιοφόρο και μετέφερε την κηροζίνη στο βενζινάδικό του. Εκεί τα κλεμμένα λίτρα αεροπορικού καυσίμου αναμειγνύονταν με κοινό πετρέλαιο και όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία, πωλούνταν παράνομα στο εμπόριο, αφού πλέον μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης – diesel.

Μάλιστα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στο χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου ως 29 Απριλίου του 2014 οι τρεις δράστες επενέβησαν συνολικά πέντε φόρες στο αγωγό «ρουφώντας» 172.332 λίτρα αεροπορικό καύσιμο (κηροζίνη). Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας σχημάτισε δικογραφία εις βάρος των δραστών για κλοπή, διακεκριμένες φθορές και λαθρεμπορία. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία εις βάρος των τριών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών υπήρξε στενή συνεργασία των αστυνομικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιθυμία της Μοσχολιού που θα γίνει πραγματικότητα είκοσι χρόνια από τον θάνατό της

«Μήνας Βίκυς Μοσχολιού» θα έπρεπε να ονομαστεί ο Αύγουστος,...

«Τσάκωσαν» γνωστή τραγουδίστρια σε ρομαντικό δείπνο με πολιτικό

Τι συνέβη με την τραγουδίστρια και τον πολιτικό;

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι ηθοποιών – Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και έγιναν ζευγάρι στη ζωή. Για ποιους πρόκειται;

Πώς τραγουδιστής κατέληξε στο Α.Τ. Αλμυρού

Σε φιάσκο κατέληξε η εμφάνιση λαϊκού τραγουδιστή στη Νέα...

Μελίνα Νικολαΐδη: Νέα αρχή μετά τον χωρισμό με τον Φιντιρίκο – Η μετακόμιση και η μελαγχολία

Η Μελίνα Νικολαΐδη χώρισε πρόσφατα με τον Δημήτρη Φιντιρίκο και έφυγε από το σπίτι του καθώς έμενε μαζί του όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Δακρυσμένη on camera η Εβελίνα Νικόλιζα: «Μου έχουν σπάσει όλοι τα νεύρα»

Συναισθηματικά φορτισμένη η Εβελίνα Νικόλιζα ανέβασε το νέο της vlog στο youtube μη κρύβοντας τα δάκρυά της.

Το ελληνικό καλοκαίρι της «πριγκίπισσας του τσιμέντου» Αλίνας Καλτσίδου

Τι κι αν κάνει διακοπές στα πιο εξωτικά μέρη...
spot_img
spot_img