Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Τι τύπος πότη είστε;

Ο «Χέμινγουεϊ», ο «δάσκαλος για κλάματα», η «Μαίρη Πόπινς» και ο «κύριος Χάιντ»

Εσείς στα πόσα ποτήρια γίνεστε «δάσκαλος για κλάματα»; Αυτό δεν σημαίνει ότι πίνοντας καταφέρνετε να βρείτε, όπως ο Eντι Μέρφι στην ομώνυμη ταινία, μια θαυματουργική φόρμουλα αδυνατίσματος, αλλά ότι εκδηλώνετε μεγαλύτερη εξωστρέφεια από τη συνηθισμένη.

Eρευνα του πανεπιστημίου του Μιζούρι διαπίστωσε ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερις διαφορετικοί τύποι μεθυσμένων αποκαλώντας τους χαρακτηριστικά ο «Χέμινγουεϊ», ο «δάσκαλος για κλάματα», η «Μαίρη Πόπινς» και ο «κύριος Χάιντ».

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ζήτησαν από 364 γυναίκες και άντρες να απαντήσουν σε τεστ προσωπικότητας περιγράφοντας πώς είναι πριν και αφού μεθύσουν. Από τα στοιχεία προέκυψε ότι το 10% παρουσιάζει τις μικρότερες αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ανήκουν στην κατηγορία του «Χέμινγουεϊ», ο οποίος συνήθιζε να λέει ότι μπορεί να πίνει όσο θέλει χωρίς να μεθύσει. Η τάση τους για φιλονικία περιορίζεται στο ελάχιστο, ενώ διατηρούν σε καλό επίπεδο τις διανοητικές ικανότητές του.

Αντίθετα, οι «δάσκαλοι για κλάματα», που πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Εντι Μέρφι, αλλάζουν δραματικά. Στο 52% όσων το τσούζουν αρκούν λίγα ποτά για να αποκτήσουν απότομα αυτοπεποίθηση και να γίνουν πολύ εξωστρεφείς. Μειώνονται οι αναστολές τους και γίνονται λιγότερο ευσυνείδητοι. Η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες αυτής της κατηγορίας είναι περισσότεροι από τις γυναίκες.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως συμβαίνει στους «κυρίους Χάιντ», που αντιστοιχούν στο 23% των μεθυσμένων. Οπως ο Δόκτορ Τζέκιλ γίνεται αγνώριστος όταν μετατρέπεται σε κύριο Χάιντ, έτσι και αυτοί γίνονται εριστικοί, μειώνονται οι διανοητικές ικανότητές τους, ενώ μπορεί να έχουν απώλεια μνήμης. Τέλος, το 15% των μεθυσμένων ανήκει στην κατηγορία «Μαίρη Πόπινς», καθώς παραμένουν φιλικοί, συνεργάσιμοι και συμπονετικοί.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

r32t3554yt2tΤο κοκτέιλ καθρέφτης της προσωπικότητας

Το αγαπημένο κοκτέιλ του καθενός μπορεί να αποκαλύψει τον χαρακτήρα του, σύμφωνα με τον μπάρμαν Ράιου Οκάντα, ο οποίος έχει χρόνια εμπειρίας σε ένα από τα πιο φημισμένα μπαρ της Βρετανίας. Εργάζεται στο Kampai Cocktails του Ουόρδινγκ και, όπως λέει, «στη δουλειά μας είναι κοινή πεποίθηση ότι η προσωπικότητα του καθενός ταιριάζει με το κοκτέιλ που πίνει». «Υστερα από χρόνια δουλειάς διαπίστωσα ότι όσοι δοκιμάζουν διαφορετικά κοκτέιλ αγαπούν περισσότερο τη διασκέδαση, αν και πολλές φορές μεθούν. Αντίθετα, όσοι προτιμούν πάντα το ίδιο κοκτέιλ έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση» εξηγεί. Κατέληξε δε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα άτομα που πίνουν αποκλειστικά ένα από τα πέντε πιο διαδεδομένα κοκτέιλ.

Sex on the Beach
Δεν παίρνουν τη ζωή πολύ στα σοβαρά, αλλά προτιμούν να βλέπουν την πιο διασκεδαστική πλευρά της. Αρέσκονται στα παιχνίδια και θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής, ενώ αγαπούν ιδιαίτερα τον χορό.

Bloody Mary
Πρόκειται για άτομα που είναι πολύ οργανωμένα και έχουν υψηλές φιλοδοξίες στη ζωή τους. Τους αρέσει το πρωινό ξύπνημα, κάτι που εκμεταλλεύονται για να τελειώσουν νωρίς τις δουλειές τους.

Cosmopolitan
Είναι εξωστρεφείς χαρακτήρες, εκλεπτυσμένοι στη συμπεριφορά τους, με υψηλό sex appeal. Αγαπούν τη διασκέδαση, τους αρέσουν οι συζητήσεις με έξυπνους συνομιλητές, ενώ έλκονται περισσότερο από τα άτομα που αποπνέουν μυστήριο.

Martini
Οσοι το προτιμούν είναι ώριμοι, με αριστοκρατική συμπεριφορά και αγαπούν τα πιο εκλεπτυσμένα πράγματα της ζωής. Είναι κομψοί, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο ντύσιμό τους, αλλά κάποιες φορές γίνονται ιδιαίτερα απαιτητικοί.

Pina Colada
Λατρεύουν το φλερτ και δεν τους είναι καθόλου δύσκολο να βρουν την ευκαιρία να το εξασκήσουν. Συνήθως περιστοιχίζονται από πολλά άτομα, γιατί έχουν ιδιαίτερα ευχάριστη προσωπικότητα και κάνουν εύκολα τους άλλους να χαμογελούν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...